NETFLIX – OPRUIMEN MET MARIA KONDO

De 36-jarige Marie Kondo komt uit Japan en is momenteel een van de beste opruim consultant ter wereld. Al sinds de basisschool is ze gefascineerd door opruimen. Ze speelde niet poppen, maar was de kasten aan het opruimen. Ze had al jong een goed oog voor ordenen en structuur aanbrengen, wat haar ertoe heeft gebracht om het boek “Opgeruimd” te schrijven. Ook heeft ze een serie op Netflix “Opruimen met Maria Kondo”. In deze serie helpt ze gezinnen om spullen uit te zoeken en te kiezen voor wat hen blij maakt.

Een aantal regels die zij je leert zijn;

  • Orde doe je voor de lange termijn. Het is zinloos om je huis vandaag op orde te krijgen, als het morgen een chaotische puinhoop wordt.
  • Sorteer op categorie, niet op plek. Dit is een van de belangrijkste regels, juist omdat de meeste mensen zich er niet aan houden. Als het gaat om het organiseren van je huis, doe je dat het beste op categorie in plaats van plek.
  • Gooi dingen weg. Leer om van alle onnodige dingen die je hebt af te komen. Maak er iemand anders blij mee, verkoop het, of breng het naar een kringloopwinkel.
  • Visualiseer het leven dat je wilt. Het visualiseren helpt je om je doelen te bereiken. Voordat je met het organiseren en opruimen van je huis begint, adviseert Marie je om even de tijd te nemen om voor je te zien hoe je het wil hebben.
  • Blijdschap is de sleutel tot alles. Zorg dat je vrede en blijdschap voelt met jezelf en met de wereld. Maria stelt je telkens weer de vraag; “Word je blij van dit voorwerp?”

Chaos in huis, chaos in je hoofd

Als het een rotzooi is in je huis, is het ook chaotisch in je geest. Het opruimen en organiseren van je spullen zul je dus op meer vlakken goed doen. Ben je nieuwsgierig geworden en heb je Netflix, kijk dan deze inspirerende serie via deze LINK.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Sjamanen drum

DIEPE MEDITATIE – SJAMANEN DRUM

Een mooie effectieve, diepe meditatie is de meditatie met een ...
Projectiemechanisme in de praktijk

HET PROJECTIEMECHANISME IN DE PRAKTIJK – KAREN M. HAMAKER ZONDAG

In het boek 'Projectiemechanisme in de praktijk' legt Karen stap ...
becoming animal

BECOMING ANIMAL – DAVID ABRAM

Misschien ken je ook het eerste boek van David Abram, ...

639 HZ VOOR ECHTE LIEFDE

In verschillende culturen worden al eeuwenlang de helende tonen van ...
The Spell of the Sensuous

THE SPELL OF THE SENSUOUS – DAVID ABRAM

Ecoloog en filosoof David Abram onderzoekt met grote nieuwsgierigheid en ...
Een klein gebaar

KORTE FILM – EEN KLEIN GEBAAR

In dit korte filmpje zie je wat een klein gebaar ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download