NETFLIX – MY OCTOPUS TEACHER

Craig Foster gaat tijdens een burn-out terug naar zijn jeugdliefde “duiken in de ijskoude onderwaterbossen van Zuid-Afrika”. Aan het begin van de documentaire vertelt hij open en eerlijk over het feit dat hij zijn inspiratie en de zin van het leven verloren is. Jarenlang heeft hij veel te lang en te hard te gewerkt. Hij merkt dat zwemmen in het koude water een verkwikkende werking op hem heeft.

In het kelpwoud, een onderwaterbos met metershoge bomen, ontdekt hij bij één van zijn zwemtochten een jonge, nieuwsgierige octopus. Naar mate de tijd verstrijkt bouwt hij een relatie op met het dier. Craig gaat dagelijks naar de octopus op zoek, eerst zonder, later met zijn camera.

Ronduit betoverend de octopus teacher

Langzaam maar zeker winnen Craig en de octopus elkaars vertrouwen. De wilde inktvis laat steeds meer van de geheimen van de onderwaterwereld aan Craig zien. Hij wordt meegenomen in een mysterieuze wereld en de beelden zijn ronduit betoverend.

Craig vertelt vol passie en emotie over zijn speciale band met het dier en ook vertelt hij over de complexiteit van het ecosysteem. Op den duur merkt Craig dat hij fysiek verandert, hij kan veel beter tegen de kou en hij kan langer zijn adem inhouden. Als je deze film “My octopus teacher” kijkt, word je direct meegezogen in de wonderen van deze mysterieuze onderwaterwereld.

Het is een inspirerend en hartverwarmend verhaal, wat je kunt kijken op Netflix. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Man in de rij

KORTE FILM – DE MAN IN DE RIJ

In ons leven zijn er momenten die ons bijblijven, niet ...
Liquid Mind

STRESS VERMINDEREN – LIQUID MIND

Liquid Mind is een muzikale reis die de luisteraar meeneemt ...
DE HERKENNING VAN DE ZIEL

DE HERKENNING VAN DE ZIEL

De herkenning van de ziel vindt plaats wanneer het bewuste ...
mong, reiziger voorbij de horizon

MONG, REIZIGER VOORBIJ DE HORIZON

Het verhaal van Mong, de weesjongen uit Oezbekistan, is een ...
Agenda van de kosmos

DE AGENDA VAN DE KOSMOS

De afgelopen jaren gebeurde er veel in de agenda van ...
Claude Debussy

CLAIR DE LUNE – CLAUDE DEBUSSY

Claude Debussy, een van de meest invloedrijke componisten van de ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download