NETFLIX – MY OCTOPUS TEACHER

Craig Foster gaat tijdens een burn-out terug naar zijn jeugdliefde “duiken in de ijskoude onderwaterbossen van Zuid-Afrika”. Aan het begin van de documentaire vertelt hij open en eerlijk over het feit dat hij zijn inspiratie en de zin van het leven verloren is. Jarenlang heeft hij veel te lang en te hard te gewerkt. Hij merkt dat zwemmen in het koude water een verkwikkende werking op hem heeft.

In het kelpwoud, een onderwaterbos met metershoge bomen, ontdekt hij bij één van zijn zwemtochten een jonge, nieuwsgierige octopus. Naar mate de tijd verstrijkt bouwt hij een relatie op met het dier. Craig gaat dagelijks naar de octopus op zoek, eerst zonder, later met zijn camera.

Ronduit betoverend de octopus teacher

Langzaam maar zeker winnen Craig en de octopus elkaars vertrouwen. De wilde inktvis laat steeds meer van de geheimen van de onderwaterwereld aan Craig zien. Hij wordt meegenomen in een mysterieuze wereld en de beelden zijn ronduit betoverend.

Craig vertelt vol passie en emotie over zijn speciale band met het dier en ook vertelt hij over de complexiteit van het ecosysteem. Op den duur merkt Craig dat hij fysiek verandert, hij kan veel beter tegen de kou en hij kan langer zijn adem inhouden. Als je deze film “My octopus teacher” kijkt, word je direct meegezogen in de wonderen van deze mysterieuze onderwaterwereld.

Het is een inspirerend en hartverwarmend verhaal, wat je kunt kijken op Netflix. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Avatar 2

TRAILER – AVATAR 2

Wat een prachtige, inspirerende film is Avatar 2. De film ...
Verdi's A

GENEES LICHAAMSSCHADE – VERDI’S A

432 Hz, ook wel bekend als Verdi's A, was de ...
Moh Mohiya

MANTRA – MOH MOHIYA

Vandaag mediteren we samen met een eenvoudige, mooie maar zeer ...
Midfulness voorbij

VOORBIJ MINDFULNESS – JOEY WEBER

Mindfulness is door de jaren heen steeds populairder geworden. De ...
Adrian von Ziegler

CELTIC MUSIC – ADRIAN VON ZIEGLER

Adrian von Ziegler is geboren in Zürich in 1989. Hij ...
Allen Watts

ON THE ETERNAL NOW – ALLEN WATTS

Kijk naar deze inspirerende en diepgaande speech over het eeuwige ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download