MUZIEK VOOR JE HUISDIER

Muziek voor je huisdier is niet alleen een trend, maar het heeft ook aantoonbare voordelen voor de welzijnsniveaus van onze harige vrienden. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat speciaal gecomponeerde muziek voor dieren stress kan verminderen. Het kan hun stemming verbeteren en zelfs hun gedrag beïnvloeden.

Muziek voor je huisdier

Dieren hebben een verfijnd gehoor en zijn gevoelig voor verschillende geluidsfrequenties. Muziek voor huisdieren wordt zorgvuldig samengesteld met kennis van deze auditieve gevoeligheden. Deze muziek wordt speciaal gemaakt met speciale tonen en ritmes. Voor honden gebruiken ze vaak rustige melodieën en ritmes die vergelijkbaar zijn met een ontspannen hartslag. Echter, voor katten gebruiken ze vaker geluiden van vogels of andere dieren.

Stressvermindering

Een van de meest opvallende voordelen van muziek voor huisdieren is de stressvermindering. De juiste muziek kan helpen bij het kalmeren van angstige huisdieren, vooral tijdens vuurwerk, onweer of andere stressvolle gebeurtenissen. Bovendien heeft het een positieve invloed op hun stemming en kan het zelfs hun algemene gedrag beïnvloeden.

Diverse streamingdiensten en YouTube-kanalen bieden speciale afspeellijsten aan die zijn ontworpen voor verschillende diersoorten. Je kunt online van alles vinden. Van ontspannende deuntjes voor je kat of kalmerende tonen voor je hond. Het aanbod is gevarieerd en past bij de voorkeuren van verschillende huisdieren.

Verbeter de sfeer

In sommige dierenasiels wordt muziek actief ingezet om de leefomgeving van dieren te verbeteren. Een rustgevende en kalmerende omgeving draagt bij aan een betere kwaliteit van leven voor dieren in een stressvolle omgeving.

Muziek voor huisdieren is niet alleen een fijne toevoeging aan hun leefomgeving. Het is een maner geworden om hun emotionele welzijn te verbeteren. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Ben je oké?

KORTE FILM – BEN JE OKE?

Het animatiefilmproject 'Ben je oké?' heeft op het Los Angeles ...
Het verlichten van pijn

KORTE FILM – HET VERLICHTEN VAN PIJN

Brené Brown benadrukt in deze RSA Short de essentie van ...
TIBETAANSE GENEZENDE FLUIT

TIBETAANSE GENEZENDE FLUIT

De betoverende klanken van de Tibetaanse genezende fluit hebben een ...
Muziek voor huisdieren

MUZIEK VOOR JE HUISDIER

Muziek voor je huisdier is niet alleen een trend, maar ...
Seed

KORTE FILM – THE SEED

“Once the seed of faith takes root, it cannot be ...
Shine

SHINE – FIA

Shine van Fia is een weergave van kracht, veerkracht en ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download