MOERPUTTEN, “HET HALVEN ZOLENPAD”

Vandaag is het te mooi om binnen te blijven dus ben ik de moerputten route gaan lopen, bij het gelijknamige Moerputten moeras bij ‘s-Hertogenbosch.

De auto kun je makkelijk parkeren (P-plaats Deutersestraat 2 ‘s-Hertogenbosch) het begin van de route wijst zichzelf. Je kunt kiezen uit blauw 2.5 km (blauwe pijlen) of geel 5 km (gele pijlen). De blauwe route, ook wel het ‘Halve Zolenpad’ genoemd, voert deels via een vlonderpad door het laagveenmoeras. Een spectaculaire manier om zo het gebied te kunnen beleven.

“Alles ligt op loopafstand, als je tijd genoeg hebt – Steven Wright

En dwars daarheen de okergele spoorbrug op grote stenen pijlers. Aan de voet van de Moerputtenbrug is een plateau in het water aangelegd voor het beroemde zijaanzicht van de brug. De gele route gaat over de Moerputtenbrug. Wil je ook de Venkantbrug bezoeken, dan moet je nog een eindje doorlopen richting Vlijmen.

De moerputtenbrug

Ik loop de blauwe route en kom al snel bij deze mooie moerputten brug uit. Je hebt een ver uitzicht en het geluid, van de platen op de brug, heeft wel iets. Onderweg kom ik een paar hertjes tegen die helaas te snel zijn voor mijn camera. Wel ontmoet ik een hoop andere vriendjes en spot ik veel vogels. Halverwege is er een plek gemaakt waar je vlinders kan bekijken, die bijna verdwenen waren.

“Wandelen is de haast uit je hoofd halen en kijken wat er overblijft – Rommert Boonstra”

Het natuurgebied heeft ook nog een belangrijke functie. De Moerputten is namelijk een belangrijk onderdeel van de ecologische hoofdstructuur van Nederland. Let goed op want onderweg kun je ook nog bevers tegenkomen. Ik heb ze helaas vandaag niet gezien. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

THINK AND GROW RICH – NAPOLEON HILL

Het boek "Think and grow rich" is het bestverkopende boek ...
de vier vragen

DE VIER VRAGEN DIE JE LEVEN VERANDEREN – BYRON KATIE

Het boek "De vier vragen die je leven veranderen" leer ...
i will despise you

KORTE FILM – I WILL DESPISE YOU

In deze korte film "I will despise you", zien een ...
Eindeloos bewustzijn

DOCUMENTAIRE – EINDELOOS BEWUSTZIJN

De documentaire "Eindeloos bewustzijn" gaat over het gegeven hoe bijna-dood ...
Het Apostelkind

APOSTELKIND – RENSKE DOORNENSPLEET

In het boek Apostelkind lees je hoe Renske wil begrijpen ...
Angelique

IK BEN ANGELIQUE

Ik ben Angelique en ik wil graag iets met jullie ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download