MISVATTINGEN OVER RELATIES EN LIEFDE

Leestijd: 1 minuut. Wat is het voorbeeld dat jij hebt gehad, met betrekking tot relaties en liefde? Hoe is de band tussen jouw ouders en welke overtuigingen heb jij aangenomen? Hoe zijn alle misvattingen ontstaan die je nu ervaart over relaties?

Misschien waren er onrealistische verwachtingen, was er een slechte communicatie, geen echte emotionele verbinding of speelde er controle issues? Als je een verkeerd beeld hebt gehad, is je beeld waarschijnlijk gebaseerd op een kinderlijke perceptie. In jouw beleving moet een partner aan al jouw behoeften voldoen en volledig aanwezig zijn voor jou. Veel relaties hebben hierdoor een onvolwassen-dynamiek.

Welle misvattingen kennen we van relaties?

  • Mijn partner moet mij gelukkig maken. Natuurlijk is geluk vaak een uitkomst van een gezonde relatie, het is niet de rol van jouw partner om het te creëren. Als je deze overtuiging hebt levert dat zoveel druk in je relatie, dat het meestal destructief wordt. Je partner is namelijk niet in staat om deze taak uit te voeren en last te dragen. 
  • Je moet alles zo doen zoals je ouders dat deden. Je kunt gewoon zelf kiezen hoe jij wilt dat jouw relatie eruit ziet. Je hoeft niet dezelfde ideeën te hebben, of dezelfde rollen aan te nemen. De overtuigingen die je ouders hadden, hoeven voor jou helemaal niet waar te zijn. 
  • Je moet jaren en jaren verliefd blijven. Waarschijnlijk is dit de meest onrealistische verwachting van allemaal. je zult teleurgesteld worden als je deze verwachting waargemaakt wil zien. 
  • Mijn partner moet weten wat ik denk en voel, anders houdt hij/zij niet van mij. Niemand kan gedachten lezen en weten hoe jij je voelt. Het is belangrijk om te leren kwetsbaar en open te zijn. Maak je behoeften kwetsbaar en deel je emoties.
  • Mijn partner moet mijn kant kiezen. Een gezonde, volwassen relatie krijg je door niet weg te lopen voor moeilijke gesprekken en te leren dat iedereen zijn of haar mening en waarheid mag hebben. Je kunt dus prima verschillende standpunten hebben en een liefdevolle relatie hebben. 
  • Je partner mag zich tot niemand anders aangetrokken voelen dan jij. Als je partner een fysieke aantrekkingskracht heeft op een ander, dan is dat een natuurlijk iets wat bij het leven hoort. Toch geloof je dat het iets betekent voor je relatie als jouw partner dat ervaart. Als je deze conditionering kent, staat dat haaks op de realiteit van het leven en normaal menselijk gedrag. 

Leuk artikel? Deel het!

https://bindu.nl/wp-content/uploads/2020/11/cropped-Logo-Bindu-circle-only.png

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Traumaband

WAT IS EEN TRAUMABAND?

Veel relaties zijn gebaseerd op kind trauma's en innerlijke leegte. ...
mama

ODE AAN MIJN MOEDER

Met je mooie, witte harenEen open gezicht en lieve blikAltijd ...
EMOTIES

EMOTIES OPKROPPEN, BETER VAN NIET

We hebben allemaal emoties en die zijn inderdaad niet altijd ...
ontvangen

LIEFDE ONTVANGEN, KUN JIJ DAT?

Geven en ontvangen, ben jij daar goed in? Is dat ...
MISVATTINGEN

MISVATTINGEN OVER RELATIES EN LIEFDE

Leestijd: 1 minuut. Wat is het voorbeeld dat jij hebt ...
relaties

RELATIES, WAAROM IS HET ZO LASTIG?

Het is veel makkelijker om je partner de schuld te ...
https://bindu.nl/wp-content/uploads/2020/11/cropped-Logo-Bindu-circle-only.png

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download