MIJN DONKERE NACHT VAN DE ZIEL

Na een hele heftige relatiebreuk lag ik volledig onderuit, ik zag nergens licht meer. Mijn leven was kapot geslagen en donker. Ik was, zoals ik later hoorde, in mijn “donkere nacht van de Ziel” beland. Het liefst lag ik op bed, of liep ik ijsberend door de kamer. Ik at bijna niet meer en het voelde uitzichtloos.

Ik kon niet dieper gaan, waardoor de reis naar binnen begon. Waarom ben ik hier? Wat is het nut? Waar moet ik heen? Wat is mijn doel, mijn missie?

Ik moest het onder ogen komen

Het was behoorlijk zwaar, om alles onder ogen te komen. Om te gaan inzien wat ik had aangericht, wat ik mezelf had laten aandoen, waar ik in had gezeten en hoe dit was ontstaan. Ik moest mijn schaduwkanten onder ogen komen en ontdekte dat ik alle jaren gedissocieerd had geleefd. Mijn leven had ik geleefd op de automatische piloot stand geleefd, in plaats van echt geleefd in verbinding met mezelf. Ik was er wel fysiek, maar emotioneel had ik geen verbinding. Jarenlang had ik mezelf verraden.

As highly sensitive empaths, we are particularly prone to experiencing the Dark Night of the Soul. The less defined our sense of self is and the more toxic energy we take on from others, the more we are prone to losing touch with our Souls.”

― Aletheia Luna

Dit proces dwong me om te kijken naar wat er gaande was, wat had ik onbewust allemaal gecreëerd? Het proces veranderde mijn leven voorgoed, er was geen weg meer terug. Dit proces noemen we ook wel “wakker worden”, of bewust worden.

Donkere nacht van de ziel

Alles wat ooit waar was, is dat niet meer. De waarheid die ik had geloofd, bleek niets anders dan valse overtuigingen die ik had overgenomen, of aangeleerd van mijn gewonde ouders. Het was zwaar, maar tegelijk ook heel bevrijdend. Ik kon me gaan verbinden met wie ik werkelijk ben, wat een rust. Ik kon mezelf eindelijk leren kennen en ontdekken wat ik leuk vind en waar mijn hart sneller van gaat kloppen.

Helse pijnen

En ja, het deed immens veel pijn. Ik heb veel gehuild en moeten rouwen om dat wat was. En ja, ik voelde me eenzaam, alleen op de wereld en totaal niet begrepen. Maar wat ik er uiteindelijk voor terug kreeg, mijzelf, was alles meer dan waard.

“When everything around you becomes real dark, it’s easier to find the light within.”

― Bert McCoy

Dus vertrouw het proces. Je keert terug naar wie je werkelijk bent. Je vindt de echte rust, liefde en vrijheid, waar je al die tijd zo naar snakt. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

WEERSTAND

WEERSTAND, WAT IS JE EIGEN INVLOED?

Als ik tegen je zou zeggen; 'kies een fijn gevoel', ...
SLACHTOFFERMENTALITEIT

SLACHTOFFERROL, STOP ERMEE!

Waarom zit ik in de slachtofferrol? Hoe ben ik hierin ...
Wat is waar

WAT IS WAAR? IK RAAK IN DE WAR

Heb je weleens gehoord van gaslighting? De ander ontkent dat ...
Ik ervaar een trigger

HELP, IK ERVAAR EEN TRIGGER

Elke ervaring en alles wat je hebt meegemaakt wordt opgeslagen. ...

WAAROM BLIJF JE WROK VOELEN?

Een sterk, maar negatief gevoel is wrok. Wrok is eigenlijk ...
Zelfverraad

ZELFVERRAAD IS LIEFDE

Als kind leer je dat zelfverraad normaal is. Bewust of ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download