MANTRA ZINGEN, BEGIN MAKKELIJK

Ben je al vertrouwd met mantra zingen? Als dat niet het geval is, kan het aanvankelijk nogal ingewikkeld lijken. Maar weet je, het beoefenen van mantra’s vereist echt geen zangtalent. In het begin kun je zelfs gewoon meelezen of zachtjes neuriën.

Mantra’s worden vaak 108 keer herhaald. Het gebedssnoer bestaat uit 108 kralen, en volgens het Boeddhisme zijn er 108 verschillende gevoelens. Wanneer je de mantra 108 keer herhaalt, doorbreek je iets op een dieper energetisch niveau.

Ohm Ah Hum

Laten we eens kijken naar een eenvoudige mantra: “Ohm Ah Hum.” Deze mantra vertegenwoordigt het begin van de schepping. Tijdens het chanten van deze mantra leg je contact met het universum. Als we de betekenis van de drie woorden nader beschouwen, hebben we “ohm” om je geest te zuiveren, “ah” om verbinding te maken met je hart, en “hum” om je geest te verhelderen.

Er bestaan talloze mantra’s, dus het is het beste om op een heel toegankelijke manier te beginnen, zodat je er geleidelijk vertrouwd mee raakt. De effectiviteit ervan is sterk afhankelijk van de intentie die je erin legt en het geloof dat je erin hebt. Dus, begin gewoon en ontdek de kracht van mantra’s op je eigen unieke pad.

Nog een eenvoudige, krachtige mantra om te zingen, is Om mani padme hum. Deze mantra helpt je om weer in balans te komen. Deze mantra staat voor compassie en mededogen. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Zielverlies

WAT IS ZIELSVERLIES?

In ons drukke moderne leven, te midden van talloze afleidingen ...
Being you

BEING YOU

'Wil je weer een stuk voor Bindu schrijven?' Deze vraag ...
Stress

ANGST EN STRESS LOSLATEN

Angst is iets wat we allemaal in meer of mindere ...
Stilte

HOOR JE STEM IN DE STILTE

Herken je dat gevoel wanneer alles om je heen zo ...
MONKEY TRAP

MONKEY TRAP, LAAT LOS VOOR JE VRIJHEID

Dit verhaal gaat over de "De Monkey trap". Er zijn ...
Het is tijd

HET IS TIJD

Het is tijd Er komt een dag,ergens in het midden ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download