MANTRA ZINGEN, BEGIN MAKKELIJK

Ben je al vertrouwd met mantra zingen? Als dat niet het geval is, kan het aanvankelijk nogal ingewikkeld lijken. Maar weet je, het beoefenen van mantra’s vereist echt geen zangtalent. In het begin kun je zelfs gewoon meelezen of zachtjes neuriën.

Mantra’s worden vaak 108 keer herhaald. Het gebedssnoer bestaat uit 108 kralen, en volgens het Boeddhisme zijn er 108 verschillende gevoelens. Wanneer je de mantra 108 keer herhaalt, doorbreek je iets op een dieper energetisch niveau.

Ohm Ah Hum

Laten we eens kijken naar een eenvoudige mantra: “Ohm Ah Hum.” Deze mantra vertegenwoordigt het begin van de schepping. Tijdens het chanten van deze mantra leg je contact met het universum. Als we de betekenis van de drie woorden nader beschouwen, hebben we “ohm” om je geest te zuiveren, “ah” om verbinding te maken met je hart, en “hum” om je geest te verhelderen.

Er bestaan talloze mantra’s, dus het is het beste om op een heel toegankelijke manier te beginnen, zodat je er geleidelijk vertrouwd mee raakt. De effectiviteit ervan is sterk afhankelijk van de intentie die je erin legt en het geloof dat je erin hebt. Dus, begin gewoon en ontdek de kracht van mantra’s op je eigen unieke pad.

Nog een eenvoudige, krachtige mantra om te zingen, is Om mani padme hum. Deze mantra helpt je om weer in balans te komen. Deze mantra staat voor compassie en mededogen. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

rumi

RUMI’S INZICHTEN

In de diep doordringende woorden van Rumi schuilt een universele ...
Eenheid

DE DAG VAN DE EENHEID

Het breekt mijn hart om te zien hoe we deze ...
AANRAAK

ALS IK JE AANRAAK

Als ik je aanraak Raak ik niet alleen maar je ...
cranio sacraal therapie

WAT BIEDT CRANIO SACRAAL THERAPIE?

Cranio sacraal therapie, ook wel bekend als cranio, is een ...
LOSLATEN

LOSLATEN, ZIE HET POSITIEVE IN ALLES

Loslaten is een veelgehoorde term die ik zelf nogal 'ongrijpbaar' ...
Cranio sacraal en de psoas

CRANIO SACRAAL THERAPIE EN DE PSOAS

Cranio sacraal therapie is een zachte, hands-on benadering die gericht ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download