MANTRA ZINGEN, BEGIN MAKKELIJK

Ben je al bekend met mantra’s? Zo niet, dan kan het best ingewikkeld lijken. Om een mantra te kunnen beoefenen hoe je echt niet goed te kunnen zingen. Je kunt in het begin zelfs gewoon meelezen of neuriën.

Mantra’s kun je 108 keer herhaald. Het gebedssnoer bestaat uit 108 kralen en volgens het Boeddhisme bestaan er 108 verschillen gevoelens. Als je de mantra 108 keer herhaald dan doorbreek je iets, op energetisch niveau.

Ohm Ah Hum

Er bestaan zoveel verschillende mantra’s dat je het beste heel makkelijk kunt beginnen, om er stap-voor-stap feeling mee te krijgen. De werking is sterk afhankelijk van de intentie die je erin legt en het geloof wat je erin hebt. Een eenvoudige mantra is Ohm ah hum, wat staat voor het begin van de schepping. Je maakt tijdens deze mantra contact met het universum. Als we de drie woorden nader bekijken hebben we; ohm om je geest schoon te maken, ah om te verbinden met je hart en hum maakt je geest helder.

Nog een eenvoudige, krachtige mantra om te zingen, is Om mani padme hum. Deze mantra helpt je om weer in balans te komen. Deze mantra staat voor compassie en mededogen. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Verantwoordelijk

VERANTWOORDELIJK VOOR JE EMOTIES

Als klein meisje of jongetje leerde je al dat je ...
gewaar zijn

GEWAAR ZIJN BIJ JE LICHAAM

Hoe kun je van je kind trauma's genezen? Wat kun ...
De eenling

DE EENLING

"Iedereen is een eenling", zei de wijze man, "maar bijna ...
Bewust van bewustzijn

BEWUST VAN JE BEWUSTZIJN

Overgave betekent voor mijdat ik me niet vastklamp aanwat ik ...
INNERLIJKE RUST

INNERLIJKE RUST, HOE CREËER JE DAT?

Als je lichaam, geest en hart op een lijn zitten ...

SHAKING, SCHUDT DE STRESS VAN JE AF

Shaking is een manier om stress en spanning los te ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download