MANTRA ZINGEN, BEGIN MAKKELIJK

Ben je al bekend met mantra’s? Zo niet, dan kan het best ingewikkeld lijken. Om een mantra te kunnen beoefenen hoe je echt niet goed te kunnen zingen. Je kunt in het begin zelfs gewoon meelezen of neuriën.

Mantra’s kun je 108 keer herhaald. Het gebedssnoer bestaat uit 108 kralen en volgens het Boeddhisme bestaan er 108 verschillen gevoelens. Als je de mantra 108 keer herhaald dan doorbreek je iets, op energetisch niveau.

Ohm Ah Hum

Er bestaan zoveel verschillende mantra’s dat je het beste heel makkelijk kunt beginnen, om er stap-voor-stap feeling mee te krijgen. De werking is sterk afhankelijk van de intentie die je erin legt en het geloof wat je erin hebt. Een eenvoudige mantra is Ohm ah hum, wat staat voor het begin van de schepping. Je maakt tijdens deze mantra contact met het universum. Als we de drie woorden nader bekijken hebben we; ohm om je geest schoon te maken, ah om te verbinden met je hart en hum maakt je geest helder.

Nog een eenvoudige, krachtige mantra om te zingen, is Om mani padme hum. Deze mantra helpt je om weer in balans te komen. Deze mantra staat voor compassie en mededogen. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Onderbewustzijn begrijpen

JE ONDERBEWUSTZIJN BEGRIJPEN

Om jezelf te begrijpen, is het belangrijk om het onderbewustzijn ...
dat je van ze houdt

VERTEL JE OUDERS DAT JE VAN ZE HOUDT

Jarenlang kon ik niet begrijpen, waarom mijn moeder emotioneel niet ...
Polyvagale

POLYVAGALE TOESTAND ALS STOORNIS BESTEMPELD

Ik krijg veel vragen van mensen die ergens al een ...
Qigong

DE HELENDE WERKING VAN QIGONG

Tijdens mijn wereldreis in 2018 kwam ik in Bali voor ...
Verbinding

VERBINDING, KOM IN CONTACT MET JEZELF EN JE LICHAAM

Voordat je dit stuk begint te lezen, wil ik dat ...
Een moeder aan een kind

BRIEF, VAN EEN MOEDER AAN HAAR KIND

“Lieve schat van me, Als de dag aanbreekt dat je ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download