SA TA NA MA MEDITATIE

Deze Kundalini-meditatie werd voor het eerst geïntroduceerd door Yogi Bhajan in de jaren zestig. Sindsdien is het een manier om meer zelfbewustzijn te bereiken en mindfulness te beoefenen. Yogi Bhajan heeft veel mediaties onderwezen, waarvan SA TA NA MA een van de eerste was. Hij vertelde erbij; “Als er maar één meditatie is die je kunt doen, doe dan deze”.

SA TA NA MA

SA is het begin, oneindigheid, de totaliteit van alles wat ooit bestaan heeft en zal bestaan.

TA is leven, bestaan, en de creativiteit die zich manifesteert vanuit de oneindigheid.

NA is dood, verandering en de transformatie van bewustzijn.

MA is wedergeboorte, regeneratie en wederopstanding die ons in staat stelt om bewust de vreugde van de oneindigheid te ervaren.

Doorbreek verslavingen

Als je deze meditatie doet, kun je gewoonten en verslavingen doorbreken omdat het direct inwerkt op het gebied van de geest waar deze zijn ontstaan. Met deze meditatie zul je merken dat je beter kunt focussen en makkelijker terug komt in jouw eigen kern. Je reinigt op een diep spiritueel niveau, waardoor veranderingen kunnen ontstaan. Je zult makkelijker oude stukken kunnen loslaten en creëert geestelijke en emotionele balans in je leven.

Zoals bij veel Kundalini-meditaties, zijn er ook hier vier componenten:

  • De mantra die je zingt
  • De positie van je handen (mudra)
  • De verschillende volumes waarin je zingt
  • De visualisatie.
Sa Ta Na MA

Mudra’s

Mudra betekent “een beweging van de handen” of “een dans van de handen“. Mudra’s zijn heilige handposities die een diepgaand energetisch effect hebben op je lichaam en geest. De mudra’s die in deze meditatie worden gebruikt, activeren drukpunten waardoor energie gemakkelijker naar de hersenen kan stromen. Deze energiestroom is de sleutel om het onderbewustzijn te zuiveren en toegang te krijgen tot het hogere potentieel van de hersenen.

Tijdens een wandeling

Je kunt deze mediatie in een zittende pose doen, maar je kunt het ook beoefenen tijdens een heerlijke herfstwandeling. Als je hem beoefent tijdens het wandelen, zet dan 1 stap per klank. Je ademt vier stappen in en dan vier stappen uit. Terwijl je SA TA NA MA chant bij de stappen, breng je steeds de top van je duim samen met een van je vingers. Druk hard genoeg zodat je bewust bent van de druk die je uitvoert.

SA duim + wijsvinger Jupiter vinger staat voor kennis, bevrijd je van beperkingen.

TA duim + middelvinger Saturnus vinger geeft je geduld, wijsheid, onderscheidingsvermogen en puurheid.

NA duim + ringvinger Zon vinger geeft je vitaliteit, levendigheid.

MA duim + pink Mercurius vinger helpt je door heldere communicatie.

Visualisatie

Visualiseer of voel iedere klank naar binnen komen door het topje van je hoofd en weer naar buiten gaan door je derde oog punt, een L vorm. Dit is een belangrijk onderdeel in het reinigingsproces. Als je dit niet doet zou je hoofdpijn kunnen krijgen. Schrik niet als er beelden uit het verleden naar boven komen, of emoties los komen, dat is allemaal goed. Ga niks onderdrukken, laat alles stromen zoals het komt. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

La Luna

KORTE FILM – LA LUNA

In de wereld van animatiefilms staat Pixar bekend om het ...
The Salt of the Earth

TRAILER – THE SALT OF THE EARTH

"The Salt of the Earth" is een reis door het ...

KORTE FILM – ALIKE

"Alike" is een korte animatiefilm die de nadruk legt op ...
Loved

KORTE FILM – LOVED

In de hartverwarmende video 'Loved' van BeecherFeature Productions wordt een ...

KORTE FILM – NAPO

In de bekroonde film "NAPO" worden kijkers meegenomen op een ...
arcade

KORTE FILM – CAINE’S ARCADE

"Caine's Arcade" is een korte documentaire die het hartverwarmende verhaal ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download