MANNEN MET LANG HAAR

Mannen met lang haar zijn een symbool van mannelijke energie. In oude culturen en tradities was lang haar een symbool van mannelijkheid. Ze droegen hun haar met trots, en je was een krijger als je lang haar droeg. Van de Vikingen, tot de oude Grieken, de Indianen, de Japanse Samurai en bijvoorbeeld het verhaal van Samson en Delila.

Hoe langer en glanzender het haar, hoe mooier hun lokken. Mannen met lang haar werden gezien als krijgers. Wanneer een van deze krijgers tijdens een gevecht in een hinderlaag werd gelokt of gewond raakte, knipten de mannen hun haar, of het haar van de gevangenen om ze te vernederen en onder controle te houden.

Mannen met lang haar

Net als bij het nieuwe begin, of einde van een relatie, zijn we vaak in de verleiding om ons haar te veranderen of te knippen. Dit is ook een intuïtie die verborgen is in onze ziel. De Romeinen, dat zegt genoeg, begonnen met het knippen van haar. Net zoals wanneer je in dienst treedt bij het leger, knip je uit respect je haar. Eigenlijk is kort haar het symbool van anti-mannelijkheid, omdat het eenvoudigweg werd opgelegd en een teken was van zwakte. Dit in tegenstelling tot lang haar, dat vrijheid symboliseert.

Je haar is een antenne

Je haar is een natuurlijk verlengstuk van je zenuwstelsel. Haar is ook energie en kan bewustzijn opslaan. Als we ons haar wassen, spoelen we deze oude energieën weg. Omdat water zowel positieve als negatieve ionen bevat. Een watermolecuul (H20) bestaat uit twee geladen waterstofatomen verbonden met één negatief geladen zuurstofatoom.

Ons haar vormt kleine antennes die grotere hoeveelheden subtiele, kosmische energie verzamelen en kanaliseren die het hele elektromagnetische veld van ons lichaam in evenwicht brengt. Deze antennes absorberen overdag zonne- en maanenergie. Er zit zoveel verhaal in je haar. Daar mogen we vaker bij stilstaan. Auteur: Colin Enrico.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Man in de rij

KORTE FILM – DE MAN IN DE RIJ

In ons leven zijn er momenten die ons bijblijven, niet ...
Liquid Mind

STRESS VERMINDEREN – LIQUID MIND

Liquid Mind is een muzikale reis die de luisteraar meeneemt ...
DE HERKENNING VAN DE ZIEL

DE HERKENNING VAN DE ZIEL

De herkenning van de ziel vindt plaats wanneer het bewuste ...
mong, reiziger voorbij de horizon

MONG, REIZIGER VOORBIJ DE HORIZON

Het verhaal van Mong, de weesjongen uit Oezbekistan, is een ...
Agenda van de kosmos

DE AGENDA VAN DE KOSMOS

De afgelopen jaren gebeurde er veel in de agenda van ...
Claude Debussy

CLAIR DE LUNE – CLAUDE DEBUSSY

Claude Debussy, een van de meest invloedrijke componisten van de ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download