MANIPULATIE TECHNIEKEN VROUWELIJKE NARCIST

Vrouwelijke narcisten kunnen manipulatieve technieken gebruiken om anderen te controleren en te krijgen wat ze willen. Deze technieken zijn vergelijkbaar met die van mannelijke narcisten, maar ze kunnen subtieler en emotioneel manipulatiever zijn. Hier zijn enkele manipulatieve tactieken die deze vrouwen kunnen gebruiken:

  • Schuldgevoelens opwekken. Vrouwelijke narcisten zijn vaak bedreven in het opwekken van schuldgevoelens bij anderen. Ze kunnen zichzelf als slachtoffer presenteren en anderen de schuld geven van hun eigen problemen en tekortkomingen. Hierdoor voelen mensen zich schuldig en proberen ze de narcist te plezieren om de schuld te verminderen.
  • Emotionele chantage. Ze kunnen emotionele chantage gebruiken om anderen te manipuleren. Dit omvat het dreigen met het beëindigen van de relatie of het opleggen van emotionele straffen als mensen niet aan hun eisen voldoen.
  • Slijmen en flirten. Vrouwelijke narcisten kunnen charmant en verleidelijk zijn om anderen voor zich te winnen. Ze kunnen flirten en slijmen om te krijgen wat ze willen, en zodra ze hun doel hebben bereikt, kunnen ze deze mensen weer laten vallen.
  • Stille behandeling. Ze kunnen de stille behandeling gebruiken als een vorm van emotionele manipulatie. Door anderen te negeren of te isoleren, proberen ze hen te straffen en hun macht te tonen.
  • Gaslighting. Vrouwelijke narcisten kunnen gaslighting gebruiken om de realiteit van anderen in twijfel te trekken. Ze kunnen anderen laten geloven dat ze onredelijk zijn of zich dingen verbeelden, waardoor ze hun eigenwaarde ondermijnen.

Het is belangrijk om deze manipulatieve technieken te herkennen en grenzen te stellen als je met een vrouwelijke narcist te maken hebt. Het is ook essentieel om je eigen gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen te cultiveren, zodat je minder vatbaar bent voor manipulatie. Als het nodig is, zoek dan professionele hulp om met relaties met narcisten om te gaan en je eigen welzijn te beschermen. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Negeren

DE KRACHT VAN NEGEREN

Iedereen is bekend met negeren. Het kan zich uiten in ...
Vrouwelijke narcisten

MANIPULATIE TECHNIEKEN VROUWELIJKE NARCIST

Vrouwelijke narcisten kunnen manipulatieve technieken gebruiken om anderen te controleren ...
Emotionele chantage

HOE WERKT EMOTIONELE CHANTAGE?

Ook jij kent vast het gevoel van chantage wel. Maar ...
Verlies

DE STILTE VAN VERLIES

Rouw is een van die onontkoombare ervaringen in ons leven. ...
Nervus vagus en psoas

CONNECTIE TUSSEN DE NERVUS VAGUS EN DE PSOAS

De nervus vagus en de psoas zijn beide belangrijke onderdelen ...
crontrole

CONTROLEDRANG EN INNERLIJKE STRIJD

Controledrang, het verlangen om situaties, mensen en omgevingen te beheersen, ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download