‘MAAK ME GELUKKIG’

Denk jij weleens na over de woorden die je gebruikt in je relatie? Of over de druk die je legt als je partner aan allerlei rollen moet voldoen. Heb jij (onbewust) een verlangen wat zegt; ‘Maak me gelukkig’? Herken jij gedachten of uitspraken als:

  • Maak me blij.
  • Maak mij compleet.
  • Wees mijn alles en leef “het sprookje” samen met mij.
  • Heel mijn pijn.
  • Versmelt met me.
  • Maak me gelukkig.

Maar dan word je geconfronteerd met de realiteit, het echte leven. Je partner heeft trauma’s en gehechtheidswonden en jij waarschijnlijk ook. Je hebt beide een gekwetst innerlijk kind.

Maak me gelukkig

Je bent misschien boos op je ouders en op zoek naar hun liefdevolle acceptatie. Deze verlangens projecteer je op je partner, in de hoop dat de ander je pijn zal wegnemen. Doe je dit bewust? Nee meestal niet. Ook is het lastig om deze pijn te communiceren en emotioneel aanwezig te zijn bij de ander.

Onbewust geloof je dat de ander je gelukkig kan maken. Helaas is deze taak niet aan de ander maar aan jezelf. In een bewuste relatie groei je samen en kies je beide, vanuit wie je werkelijk bent, om een leven te delen. De ander is niet verantwoordelijk voor je geluk.

Wie is verantwoordelijk voor je geluk?

Hoe ga je dit aan? Allereerst ga je naar jezelf kijken en observeren hoeveel je je geluk uitbesteedt. Ga op zelfonderzoek om te zien hoeveel druk je legt en welke rollen hij of zij moet vervullen. Hoe maken je eigen gekwetste en onvervulde behoeften jou egocentrisch?

Je partner kan niet aan al je behoeften voldoen. Dat is iets moois, want het geeft je de mogelijkheid om te leren hoe je aan je eigen behoeften kunt voldoen. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

EMOTIES

EMOTIES, STA JIJ ERMEE IN CONTACT?

We houden ons allemaal bezig met liefde, aanraking, verbinding en ...
Feedback

HOE ONTVANG JE FEEDBACK?

Hoe ontvang je feedback, want dat is een kunst op ...
codependentie

HAAR SPROOKJE VAN CODEPENDENTIE

Eens was er een meisje dat leefde in de betoverende ...
IK ZAL AAN JE DENKEN

IK ZAL AAN JE DENKEN TOT HET GEEN PIJN MEER DOET

Deze ene zin dekt de zware lading die ik ervoer ...
Je bent precies goed

JE BENT PRECIES GOED

Op het pad van zelfacceptatie, de weg naar je bent ...
Respect

RESPECT ALS BASIS VOOR VERBINDING

Respect, integriteit en eerlijkheid vormen wat mij betreft de essentiële ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download