‘MAAK ME GELUKKIG’

Denk jij weleens na over de woorden die je gebruikt in je relatie? Of over de druk die je legt als je partner aan allerlei rollen moet voldoen. Heb jij (onbewust) een verlangen wat zegt; ‘Maak me gelukkig’? Herken jij gedachten of uitspraken als:

  • Maak me blij.
  • Maak mij compleet.
  • Wees mijn alles en leef “het sprookje” samen met mij.
  • Heel mijn pijn.
  • Versmelt met me.
  • Maak me gelukkig.

Maar dan word je geconfronteerd met de realiteit, het echte leven. Je partner heeft trauma’s en gehechtheidswonden en jij waarschijnlijk ook. Je hebt beide een gekwetst innerlijk kind.

Maak me gelukkig

Je bent misschien boos op je ouders en op zoek naar hun liefdevolle acceptatie. Deze verlangens projecteer je op je partner, in de hoop dat de ander je pijn zal wegnemen. Doe je dit bewust? Nee meestal niet. Ook is het lastig om deze pijn te communiceren en emotioneel aanwezig te zijn bij de ander.

Onbewust geloof je dat de ander je gelukkig kan maken. Helaas is deze taak niet aan de ander maar aan jezelf. In een bewuste relatie groei je samen en kies je beide, vanuit wie je werkelijk bent, om een leven te delen. De ander is niet verantwoordelijk voor je geluk.

Wie is verantwoordelijk voor je geluk?

Hoe ga je dit aan? Allereerst ga je naar jezelf kijken en observeren hoeveel je je geluk uitbesteedt. Ga op zelfonderzoek om te zien hoeveel druk je legt en welke rollen hij of zij moet vervullen. Hoe maken je eigen gekwetste en onvervulde behoeften jou egocentrisch?

Je partner kan niet aan al je behoeften voldoen. Dat is iets moois, want het geeft je de mogelijkheid om te leren hoe je aan je eigen behoeften kunt voldoen. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag





Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

verlatingsangst

VERLATINGSANGST, DE VERBORGEN CLAIM

Verlatingsangst ervaren; je kunt bang zijn dat iemand van wie ...
relatie

RELATIE VERBETEREN, WAT KUN JE DIRECT DOEN?

Werk aan je eigenwaarde. Als je te weinig zelfliefde hebt, ...
codependency

CODEPENDENTIE KENMERKEN

Je hoort de term steeds vaker, codependentie. Maar wat is ...
Verlies jezelf

GEDICHT – VERLIES JEZELF

Gedicht: Verlies jezelf. Ik ben een herinnering aan een ver ...
Brief aan mijn hart

BRIEF AAN MIJN HART

Tijdens mijn eerste stilte retraite kreeg ik de opdracht om ...
herinneringen

EEN GOLF VAN HERINNERINGEN

In de stille uren van de nacht, wanneer de wereld ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download