LUISTER JIJ NAAR JE INNERLIJKE STEM?

Ken je jezelf? Sta jij in verbinding met jezelf? Hoor je je stem? Misschien ken je je innerlijke stem goed en hoor je hem luid en duidelijk. Je bent in staat om beslissingen te nemen op basis van deze innerlijke stem. Maar voor sommigen is dit niet het geval. Je weet niet goed hoe jij je voelt, wat je denkt en wat je wel of juist niet wil.

“Don’t shush your inner voice, it’s who you really are”

Het is belangrijk om deze stem te horen, dus als je hem niet hoort, is het verstandig om ernaar op zoek te gaan. Een manier die goed werkt om je stem te kunnen horen, is de stilte ingaan. In de stilte word je stem steeds luider en zal steeds vaker spreken.

Werd je gehoord?

Als er vroeger geen ruimte was voor je stem, heb je geleerd om hem te negeren. Je ouders luisterde niet en je hebt hierdoor de conclusie getrokken dat je er niet toe deed. De stem van je ouders werd luider en je stem verdween meer naar de achtergrond.

Je innerlijke stem is niet een stem die je letterlijk hoort praten, je hoort hem meer dan een emotie, sensatie of gedachte. Deze innerlijke stem noemen we ook wel je intuïtie. Hij vertelt je over jezelf en over de wereld om je heen. Je innerlijke stem staat in verbinding met je lichaam en als jij er niet naar luistert, gaat hij communiceren in de vorm van klachten en ziektes.

Waar ben je door beïnvloed?

Soms is de stem niet helemaal puur, hij is dan onbewust beïnvloed door ervaringen uit je verleden, je angsten en overtuigingen. Hoe bewuster je wordt en hoe meer je werkt aan je schaduwkanten, hoe zuiverder je innerlijke stem zal worden.

“There is always one true inner voice, trust it!”

Moet je luisteren naar alle aspecten van je innerlijke stem? Er zijn mensen die zeggen dat je de negatieve dingen van deze stem moet negeren. Je vertelt al genoeg slechte dingen over jezelf, je hoeft niet nog meer bekritiseert te worden, of aan jezelf twijfelen. Ze vinden dat je alleen naar de liefdevolle, krachtige en zelfverzekerde stem zou moeten luisteren.

innerlijke stem

Luister naar je negatieve stem

Er zijn ook mensen die zeggen dat deze kritische stem ook een deel is van je. Als je niet naar deze stem luistert, dan negeer je je ware jezelf. Je negatieve stem probeert je aandacht te trekken, hij vraagt aandacht voor het gewonde deel in je. Hoe verder je in het proces komt, hoe meer de stem van stilte en vertrouwen naar boven kan komen.

“Listening is sometimes the only thing needed”

Naar je schaduwkanten luisteren doet pijn, dus het is logisch dat je hier liever niet naar luistert. Toch is het wel belangrijk, want anders ontken je stukken van jezelf. Stel je wordt emotioneel geraakt, dan wil je innerlijke kind gehoord worden. Maar je zegt: “nee, het gaat goed, ik heb hier geen zin in”. Als je je innerlijke stem op deze manier onderdrukt, zul je nooit de onderliggende trigger kunnen oplossen. Je bent namelijk niet bereid om te luisteren. 

Gewoon geduld hebben

Als je je innerlijke stem negeert en onderdrukt, zal het universum een ​​manier vinden om hem aan te wakkeren. Vaak gebeurt er dan iets ingrijpends, waardoor je in de put raakt. Als je een dieptepunt bereikt komt deze stem ineens weer boven. Maar goed, we gaan niet wachten op een dieptepunt, dus begin nu al met oefenen en luisteren naar je stem, je intuïtie en bouw je mooiste leven.

“Be patient, some things take time”

Stel dat je je innerlijke stem nog nooit gehoord hebt, weet dan dat het echt komt dus heb geduld. Als je je stem zolang ontkend, genegeerd en afgewezen hebt, dan het niet raar dat hij zo stil is geworden. Het kost ook wel de nodige inspanning, doorzettingsvermogen en vertrouwen. Door te oefenen zul je merken dat je je stem steeds makkelijker gaat horen. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

rumi

RUMI’S INZICHTEN

In de diep doordringende woorden van Rumi schuilt een universele ...
Eenheid

DE DAG VAN DE EENHEID

Het breekt mijn hart om te zien hoe we deze ...
AANRAAK

ALS IK JE AANRAAK

Als ik je aanraak Raak ik niet alleen maar je ...
cranio sacraal therapie

WAT BIEDT CRANIO SACRAAL THERAPIE?

Cranio sacraal therapie, ook wel bekend als cranio, is een ...
LOSLATEN

LOSLATEN, ZIE HET POSITIEVE IN ALLES

Loslaten is een veelgehoorde term die ik zelf nogal 'ongrijpbaar' ...
Cranio sacraal en de psoas

CRANIO SACRAAL THERAPIE EN DE PSOAS

Cranio sacraal therapie is een zachte, hands-on benadering die gericht ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download