LOVE IS THE BRIDGE – RUMI

“Love is the Bridge” van Rumi, de beroemde 13e-eeuwse Perzische dichter en mysticus, nodigt ons uit voor een poëtische reis over de brug van liefde en verbinding. De woorden van Rumi hebben eeuwen overbrugd en blijven resoneren, hun diepgaande betekenis blijft tijdloos en universeel.

Liefde is niet alleen een emotie

De term “Love is the Bridge” suggereert dat liefde niet alleen een emotie is, maar ook een verbindend element dat de kloof tussen culturen en de mensheid kan overbruggen. Het is als een brug die ons uitnodigt om over te steken naar een ruimte van begrip, mededogen en liefde voor elkaar.

Rumi’s poëzie staat bekend om zijn spirituele diepgang en universele thema’s. Het benadrukt de kracht van liefde als een middel tot eenheid en begrip. Iets wat in de moderne wereld nogal eens wordt gemist, in de hoeveelheid van verschillende perspectieven en standpunten.

Love is the bridge

De brug van liefde nodigt uit tot zelfreflectie en het overstijgen van grenzen. Het is een oproep tot empathie, waarbij we niet alleen onze eigen ervaringen van liefde erkennen, maar ook de liefde in de ander herkennen. Het herinnert ons eraan dat liefde een universele taal is die alle grenzen overstijgt.

In een tijd waarin verdeeldheid soms de overhand lijkt te hebben, biedt Rumi’s boodschap een herinnering aan de kracht van liefde om bruggen te bouwen. Het is een uitnodiging om verder te kijken dan oppervlakkige verschillen en te zoeken naar dat wat dieper gaat dan uiterlijke kenmerken.

De inspiratie die voortkomt uit “Love is the Bridge” kan ook worden toegepast op persoonlijke relaties. Het benadrukt niet alleen romantische liefde, maar ook de liefde voor vrienden, familie en alles wat leeft. Het daagt ons uit om liefde actief te gebruiken als een instrument voor het opbouwen van relaties, het overwinnen van conflicten en het bevorderen van begrip.

Welke rol speelt liefde?

Als we ons laten leiden door Rumi’s brug van liefde, kunnen we ontdekken dat het niet alleen een reis is van het hart, maar ook van de ziel. In essentie is “Love is the Bridge” niet alleen een regel uit een gedicht; het is een uitnodiging tot reflectie op de rol van liefde in jouw leven. Het is een herinnering aan de kracht van liefde om je te verenigen in een wereld die soms verdeeld lijkt. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Man on wire

DOCUMENTAIRE – MAN ON WIRE

"Man on Wire," de fascinerende documentaire uit 2008, werpt een ...
Trage Tocht

DE TRAGE TOCHT BIJ DOORNENBURG

Tijdens de Trage Tocht Doornenburg wacht een ware ontdekkingsreis, doordrenkt ...

DOCUMENTAIRE – JIRO DREAMS OF SUSHI

"Jiro Dreams of Sushi" is een mooie documentaire uit 2011 ...
Alpha golven

GENEZENDE ALPHA GOLVEN

Deze muziek met alpha-golven belooft niet alleen een aangename luisterervaring, ...
In the mood for love

IN THE MOOD FOR LOVE – SHIGERU UMEBAYASHI

De betoverende melodieën van Shigeru Umebayashi's "In the Mood for ...
Love is the brigde rumi

LOVE IS THE BRIDGE – RUMI

"Love is the Bridge" van Rumi, de beroemde 13e-eeuwse Perzische ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download