LOSLATEN, HET KOMT VANZELF NAAR JE TOE

Een lastig maar belangrijk onderdeel van ‘The law of Attaction‘ is loslaten. Loslaten betekent niet dat je iets niet meer moet willen en het betekent ook niet dat je gaat opgeven. Het betekent dat je de controle en het resultaat loslaat.

Loslaten

Loslaten wil zeggen dat je je losmaakt van de uitkomst. Als je loslaat, maak je jezelf emotioneel los en laat je alle negatieve gedachten, die je over het onderwerp hebt, los. Door constant bezig te zijn met de uitkomst en het nadenken over wanneer je wensen gaan uitkomen, blokkeer en vertraag je de manifestatie.

“Het is hoe het was. Het gaat hoe het komt”

Wanneer je gehecht bent aan je verlangens en wensen, laat je het universum niet zien dat je vertrouwt of in dezelfde frequentie bent met je verlangens. Als je gehecht bent zeg je tegen het Universum: “Ik maak me zorgen en twijfel aan je manifestaties”. Als je daarentegen vertrouwen uitstraalt en gelooft in het universum, zullen al je wensen uitkomen.

Vraag, geloof en ontvang

Manifesteren is vragen, geloven en dan ontvangen. Soms wil je iets alleen zo graag dat je eraan gehecht raakt. Door steeds opnieuw te vragen, zeg je eigenlijk dat het je het nog niet hebt. Zo vergroot je onbewust meer van de afwezigheid. Denk er eens over na, als je het al zou hebben, zou je er niet meer om vragen. Je zou je ook geen zorgen maken en je zou ook niet geobsedeerd zijn om het te willen hebben, want het is er al.

“Als je niet denkt zijn er ook geen problemen”

Denk bijvoorbeeld aan geld. Als je geld hebt, maak je je geen zorgen of het er wel of niet zal zijn wanneer je naar de winkel gaat. Je weet namelijk dat het er is. Als je het hebt, denk je aan andere dingen. Stel dat je online iets bestelt, je weet dat het komt dus ga je het morgen niet nog een keer bestellen, het is al onderweg.

loslaten

Je krijgt wat je voelt

Om aan te trekken wat je wil, moet je in de frequentie zijn van wat je wil. Als je veel twijfels hebt en veel piekert of iets wel komt, dan ben je niet in dezelfde frequentie als ontvangen. Je trekt aan wat je voelt, niet wat je wil. Het lastigste is om echt te vertrouwen, maar als je niet vertrouwt, dan zal het Universum je wantrouwen voelen en daar meer van naar je toezenden.

“Trust the process”

Ook ik vroeg dingen op een manier die wanhoop, ongeduld en zelfmedelijden weerspiegelde omdat ik het nog niet had. Ik vroeg me af, waarom is het er nog niet? Waarom is het zo moeilijk om het te hebben? Wanneer komt het nu eindelijk? Pas als je leert om echt los te laten, te vertrouwen en je te concentreren op een goed gevoel, beginnen de dingen op hun plek te vallen.

Stop met denken

Hoe meer vertrouwen je hebt en hoe meer je loslaat, hoe sneller alles waar je naar verlangt naar je toe zal komen. Ga niet obsessief nadenken over wat je wil, geef het universum de tijd om het naar je toe te brengen.

“Think higher, feel deeper”

Train jezelf om je geen zorgen te maken over de uitkomst. Alles zal op het juiste moment naar je toe komen. Het universum hoort al je wensen, dus wat je doet, is zorgen dat je je frequentie hoog houdt. Wat je kunt doen is opschrijven wat je wil ontvangen. Maak een lijst van wat je naar je toe wil trekken. Vervolgens pak je het papier en verbrand je het, of scheur het in kleine stukjes. Spreek hierbij uit dat je alles aan het Universum geeft en dat je weet dat het onderweg is. ‘Ik laat mijn controle over de uitkomst los en vertrouw’. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

erbij horen

IK WIL ERBIJ HOREN

Ik wil erbij horen. Dat verlangen koesteren we allemaal. Het ...
DE BASIC EXERCISE

DE BASIC EXERCISE

In de wereld van welzijn en therapieën duikt af en ...
stilte

DE STILTE VINDEN

De stilte vinden kan een verlangen zijn, maar in ons ...
als het zwaar wordt

IK BEN BIJ JE, ALS HET ZWAAR WORDT

Eens, in een klein dorp aan de rand van de ...
EMOTIES

EMOTIES, STA JIJ ERMEE IN CONTACT?

We houden ons allemaal bezig met liefde, aanraking, verbinding en ...
Herstel de psoas

HERSTEL VAN DE PSOAS EN DE NERVUS VAGUS

Herstel van de psoas en de nervus vagus, en daarmee ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download