LOSLATEN DOOR ACCEPTATIE

Loslaten kan alleen plaatsvinden door iets te accepteren zoals het is. We zijn inmiddels zo veel met ons mee gaan dragen, in sommige gevallen zitten we helemaal vol. Vol met energieën die niet door kunnen stromen en soms zwaar zijn.

Vol met hoe je het zou willen en hoe het niet mag zijn. Je hebt gedachten over hoe het zou moeten zijn. Vol met alles wat er nog niet mag en kan zijn.

Weerstand heeft een functie

En dit dragen we met ons mee. Natuurlijk heeft weerstand een functie, want het zorgt ervoor dat we gedoseerd ervaren waartoe we op dat moment in staat zijn om te ervaren. Ook zorgt weerstand ook voor een ervaring. Het is een onderdeel van het leven. Het hoort er ook bij.

Wat we loslaten, kan ons niet langer vasthouden.”

Ernst Ferstl

Toch is ons verlangen natuurlijk vrijheid, openheid, verbinding en vrede. En deze fijne ‘staten van Zijn‘ kunnen bestaan rondom alle omstandigheden. Want het gaat er niet om dat er bijvoorbeeld nooit meer onzekerheid, verwarring of eenzaamheid zullen zijn. Het er om hoe we hiermee omgaan. Acceptatie dus. Waardoor het kan blijven stromen, of in ieder geval snel weer meer kan stromen. Waardoor het licht blijft en in beweging. Open en vrij. Want loslaten is eigenlijk meer ‘een laten stromen’. ‘Een laten gebeuren‘. Open blijven ten aanzien van het leven.

loslaten

Loslaten, het is wat het is

Wanneer we in elk nu blijven proberen te accepteren en ons over te geven aan dat wat Is, dan houden we niets vast, ontstaan er geen blokkades en geen stilstand. En dus geen spanning en lijden. Wanneer we gaan controleren, sturen en weerstand leveren, gaan we zaken vasthouden. We onderbreken de stroom van het leven. De inwaartse flow die ons wil bereiken als antwoord op onze verlangens, maar ook de uitwaartse flow wordt onderbroken. Onze essentie, onze eigen unieke energie kan niet stromen. Kan zich niet manifesteren op aarde.

“Loslaten is achterom kijken zonder spijt en vooruitkijken zonder verwachtingen.”

Om in flow te blijven mogen we dus accepteren. Ik zeg vaak tegen mezelf; ‘Het is wat het is‘. Dit helpt me om weer in het nu te komen en me over te geven aan de emotionele en mentale reacties op bepaalde ervaringen zonder dat ik meteen wil gaan sturen, controleren en doen. Auteur: Mirella Suurhoff.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Zeg 'nee' tegen drugs

ZEG ‘NEE’ TEGEN DRUGS

Ken je de reclame nog: "Zeg nee tegen drugs". Het ...
Langzaam leer ik

LANGZAAM LEER IK

Langzaam leer ik dat ik niet hoef te reageren op ...
Bevalling

GELOOF JIJ IN EEN LEVEN NA DE BEVALLING?

In de buik van een moeder zitten twee baby’s. Zegt ...
Loslaten

HOE KUN JE LOSLATEN?

Je kunt er zelf voor kiezen om alles wat je ...
eyeopeners over bewustwording

EYEOPENERS OVER BEWUSTWORDING

De eerste van de eyeopeners over bewustwording is leren hoe ...
SKY GAZING?

WAT IS SKY GAZING?

Alberto Villoldo was de jongste klinische professor aan de San ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download