DE BEKROONDE WALK OF WISDOM

In 2015 is de pelgrimsroute ‘De Walk of Wisdom‘ geopend. De route begint en eindigt bij de Stevenskerk, waarvan directrice Heleen Wijgers stelt: een ‘tempel zonder drempel‘. De route is 136 km lang en kun je in een week lopen.

Bekroonde route

Als je wil kun je je laten begeleiden door een pelgrimscoach tijdens de route. De Stevenskerk is een belangrijk monument in Nijmegen. Vroeger werden er de stadrechten bewaard en ook de Radboud universiteit gebruikt de Stevenskerk voor plechtigheden.

‘All truly great thoughts are conceived by walking.’

Friedrich Nietzsche

Het plan is om in elk land een Walk of Wisdom te creëren, waarmee Nijmegen de eerste is. De Walk of Wisdom is een bekroonde route die is opgezet vanuit liefde voor de natuur. Nu zul je denken dan is het er vast heel druk, maar dat valt reuze mee.

Walk of wisdom

Voel je verbonden met de natuur

Vanuit de liefde voor de natuur kun je tijdens deze route de ruimte maken om je verbonden te voelen met de wereld, de natuur en de mensen. De natuur is biedt rust en troost en als je goed kijkt, zal ze een grote bron van inspiratie voor je kunnen zijn.

‘Walking is the exact balance between spirit and humility.’

Gary Snyder

Je wandelt een grote ronde door Gelderland, Brabant, Limburg en een stukje door Duitsland. De wandeling brengt je door de mooie Ooijpolder, de Gelderse Poort, het Duitse Reichswald, de heidevelden bij Mook en de uiterwaarden van de Waal. Onderweg kom je ook Romeinse handelswegen tegen, kastelen en het vestingstadje Grave.

Loop hem in een week

Het advies is om de route aaneengesloten te lopen, dan kom je het beste los van je dagelijkse beslommeringen en ervaar je het pelgrimsgevoel van onderweg zijn. In zes dagen is de route goed te lopen, dat is gemiddeld drieëntwintig km per dag. Er zijn voldoende overnachtingsplekken te vinden op de route. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

KORTE FILM – ALIKE

"Alike" is een korte animatiefilm die de nadruk legt op ...
Loved

KORTE FILM – LOVED

In de hartverwarmende video 'Loved' van BeecherFeature Productions wordt een ...

KORTE FILM – NAPO

In de bekroonde film "NAPO" worden kijkers meegenomen op een ...
arcade

KORTE FILM – CAINE’S ARCADE

"Caine's Arcade" is een korte documentaire die het hartverwarmende verhaal ...
Hans Zimmer

TIME – HANS ZIMMER

Hans Zimmer, de Duitse componist en dirigent, staat bekend om ...
Life in a day

DOCUMENTAIRE – LIFE IN A DAY

'Life in a Day' is een documentaire die de diversiteit ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download