LEEF JE LEVEN VANUIT PASSIE

De beslissing over wat te doen met je leven, is soms behoorlijk lastig. Leven vanuit je ware Zelf en je passie, is vaak niet eenvoudig te ervaren. En als je het niet bewust lukt, worden er op onbewust niveau keuzes voor je gemaakt.

“Life isn’t a matter of milestones, but of moments – Rose Kennedy” 

Het is belangrijk dat je leert luisteren naar de stem van je intuïtie, kom in contact met wie je werkelijk bent. Dit proces kan eng zijn, omdat je innerlijke waarden in strijd kunnen zijn met waarin je bent gaan geloven. Je waarden kunnen zelfs in strijd zijn, met die van iedereen om je heen. Maar als je dapper genoeg bent om te leven volgens je eigen waarden, zul je vrijheid en plezier ervaren. 

Luister naar je intuïtie

Je ware zelf vraagt zich niet af wie je bent en wat je wilt. Het is allang duidelijk waar je van houdt, wat je passie is en wat je diepste verlangens zijn. Je bent altijd bezig met alles goed willen doen, maar de vraag is: “Goed doen volgens wie?” Je neemt de waarden, meningen en adviezen over van de buitenwereld, met maar een reden. Je denkt dat geluk, je eigenwaarde en liefde van buiten jezelf komen. Je mag gaan inzien dat alles juist van binnenuit komt. 

“If you don’t like the road you’re walking, start paving another one – Dolly Parton

De angst om authentiek te leven komt doordat je bang bent voor afwijzing, of om als een mislukking te worden gezien. Omdat dit je eigenwaarde bedreigd en aantast, is het makkelijker om te doen wat anderen doen. Als je echt vrij wil leven, vol passie, zonder angsten en stress, dan is het belangrijk om te ontdekken wie je werkelijk bent. Want als je in contact staat met jezelf en hierop liefde ontvangt, is dat het grootste goed.

Waar sta je nu? 

Wanneer je probeert te beslissen wat je met je leven wilt doen, is het belangrijk om eerst uit te zoeken waar je staat. Het kan een beangstigend idee zijn, om aan jezelf toe te geven dat je niet bent waar je zou willen zijn. Maar de manier om te komen waar je wilt zijn, is door je eerst te realiseren en toe te geven dat je momenteel niet op die plek bent.

“If you don’t like something, take away it’s only power your attention” 

Stel jezelf de volgende vragen:

  • Ben ik blij en gelukkig? Dit is geen vraag die alleen verwijst naar tevredenheid. Jezelf afvragen of je blij en gelukkig bent, betekend ben je gepassioneerd over je leven?
  • Heb ik meer zin om op vakantie te gaan, dan om mijn dagelijkse werk te doen?
  • Ben ik verliefd op mijn leven?
  • Ben ik blij om op dit moment hier op aarde te zijn?
  • Vind ik het leuk waar ik woon?
  • Geniet ik van mijn relaties?

Wat zat erachter?

Als je eenmaal je antwoorden hebt, zonder daar een label “goed” of “slecht” aan te hangen, dan kun je beginnen met bedenken waar je naar toe wilt. Achter sommige foute beslissingen zat misschien gewoon angst dat kun je gaan inzien. En als je nog dieper kijkt, zat er achter elke verkeerde beslissing wellicht een persoon die streeft naar bevrijding en een les te leren had. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

LOSLATEN

LOSLATEN, ZIE HET POSITIEVE IN ALLES

Loslaten is een veelgehoorde term die ik zelf nogal 'ongrijpbaar' ...
Cranio sacraal en de psoas

CRANIO SACRAAL THERAPIE EN DE PSOAS

Cranio sacraal therapie is een zachte, hands-on benadering die gericht ...
Anders zijn

ANDERS ZIJN

Gillian is een zevenjarig meisje dat op school niet stil ...
HET SYMPATHISCHE EN PARASYMPATHISCHE ZENUWSTELSEL

HET SYMPATHISCHE EN PARASYMPATHISCHE ZENUWSTELSEL

Laten we eens duiken in het gebied van ons zenuwstelsel, ...

BEWUSTZIJNSLESSEN VAN ASSEPOESTER

Welke lessen kunnen we leren als we kijken naar het ...
emotioneel volwassen worden

EMOTIONEEL VOLWASSEN DRAAIT OM ZELFBEWUSTZIJN

Emotioneel volwassen worden is een diepgaand proces dat draait om ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download