LATEN WE ALLEEN LIEFDE DE WERELD INSTUREN

In het hart van elk mens klopt eenzelfde verlangen naar vrede, veiligheid en welzijn. Het maakt niet uit waar we vandaan komen, welke cultuur we omarmen, of welke geschiedenis ons heeft gevormd. We zijn allemaal bewoners van deze aarde, en onze gedeelde menselijkheid verbindt ons op een dieper niveau dan welke scheidslijn dan ook. Dit geldt ook voor de tragische situatie tussen Palestijnen en Israëli’s.

Het trauma van oorlog is universeel

In het licht van het voortdurende conflict in het Midden-Oosten is het belangrijk om te onthouden dat menselijke slachtofferschap geen exclusief territorium kent. Palestijnen en Israëli’s ervaren beide de rauwe realiteit van oorlog en geweld. Het verdriet van verlies, de pijn van verwonding, en het trauma van conflict zijn universeel en kennen geen grenzen.

Oorlog

Het is gemakkelijk om te worden meegezogen in politieke retoriek, verdeeldheid en polarisatie. Maar laten we niet vergeten dat er, te midden van dit alles, gewone mensen zijn die hun dagelijkse leven proberen te leiden, hun kinderen opvoeden en dezelfde menselijke emoties voelen. Deze mensen zijn de ware slachtoffers van elk conflict.

Oproep tot mededogen

Deze woorden zijn geen oordeel over de politieke situatie in het Midden-Oosten, maar eerder een oproep tot mededogen, begrip en empathie voor alle betrokkenen. Het lijden van een Palestijn is even waardevol als dat van een Israëli, en vice versa. In plaats van te focussen op wie gelijk heeft of wie meer lijdt, zouden we ons moeten richten op manieren om vrede en gerechtigheid te creëren, zodat het leed aan beide kanten stopt.

Het erkennen van elkaars menselijkheid is een eerste stap naar vreedzame oplossingen. Oorlog en conflicten hebben geen winnaars, maar veroorzaken wel immense pijn en schade. Als we in staat zijn om elkaar te zien als medemensen, ongeacht onze afkomst, kunnen we een pad naar verzoening en vrede vinden. Het begint met het begrijpen dat we, in de kern, allemaal gelijk zijn en dat geen enkel levensverlies ooit als acceptabel of gerechtvaardigd mag worden beschouwd. Auteur: Madeleine van mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Man in de rij

KORTE FILM – DE MAN IN DE RIJ

In ons leven zijn er momenten die ons bijblijven, niet ...
Liquid Mind

STRESS VERMINDEREN – LIQUID MIND

Liquid Mind is een muzikale reis die de luisteraar meeneemt ...
DE HERKENNING VAN DE ZIEL

DE HERKENNING VAN DE ZIEL

De herkenning van de ziel vindt plaats wanneer het bewuste ...
mong, reiziger voorbij de horizon

MONG, REIZIGER VOORBIJ DE HORIZON

Het verhaal van Mong, de weesjongen uit Oezbekistan, is een ...
Agenda van de kosmos

DE AGENDA VAN DE KOSMOS

De afgelopen jaren gebeurde er veel in de agenda van ...
Claude Debussy

CLAIR DE LUNE – CLAUDE DEBUSSY

Claude Debussy, een van de meest invloedrijke componisten van de ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download