LACHMEDITATIE – BUTTERFLY EFFECT

De wereld staat op allerlei gebieden behoorlijk onder spanning op dit moment. Veel mensen ervaren stress en er zijn grote problemen waar nog geen oplossing voor gevonden is. Al deze externe factoren voelen soms behoorlijk machteloos, omdat je er geen invloed op kunt uitoefenen. Iest waar je wel invloed op hebt, is jezelf.

Verzacht de pijn

Met zijn allen zoeken we naar middelen die de interne pijn en stress kunnen verzachten, je wil er alles aan doen om je gelukkig te voelen in plaats van down. Iets wat je kan helpen om verlichting en zachtheid te ervaren is de lachmeditatie. Je kunt deze meditatie zo lang of zo kort beoefenen als je wil. Lachen is ontzettend gezond en helend.

‘Because of your smile, you make life more beautiful.’

Thich Nhat Hanh

Door te glimlachen komen er neurotransmitters vrij die je blij maken zoals serotonine, dopamine en endorfine. Deze neurotransmitters kalmeren je overprikkelde systeem, waardoor je minder gespannen bent en misschien zelfs ontspanning voelt. Je bloeddruk verlaagd net als je hartslag, waardoor het gehele stressniveau lager zal komen te liggen.

Creëer het Butterfly effect

Lach maar eens, door je mondhoeken op te trekken, je zult direct effect voelen. Als je een verdrietig gezicht hebt, zal je cortisolspiegel stijgen waardoor er zelfs ontstekingen kunnen ontstaan. Als er een disbalans is tussen je serotonine en dopamine levels, dan zul je nog meer verdriet en boosheid ervaren.

‘A simple smile. That’s the start of opening your heart and being compassionate to others.’

Dalai Lama

Als je lacht, zul je je gelukkiger voelen en zal ook je buitenwereld uiteindelijk veranderen. Dit noemen ze ook wel het ‘Butterfly effect‘ (vlinder effect). Je doet een lachmeditatie en ervaar daarna hoe je met anderen omgaat. Je zult meer compassie voelen voor de ander. En als je lacht zullen voorbijgangers je sneller opmerken en je ruimte geven. De kans is heel groot als jij lacht, dat de ander naar je teruglacht.

Brengt dit alles nu al een glimlach op je gezicht? Zet de muziek aan en mediteer met een lach op je gezicht. Creëer het ‘Butterfly effect’.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

OVEREENKOMSTEN VAN DE NERVUS VAGUS EN DE PSOAS

OVEREENKOMSTEN TUSSEN DE NERVUS VAGUS EN DE PSOAS

De psoas en de nervus vagus zijn beide cruciale elementen ...
WAAROM IS GRENZEN STELLEN MOEILIJK?

WAAROM IS GRENZEN STELLEN MOEILIJK?

Het is belangrijk om te erkennen dat het stellen van ...
compassie

JEZELF HELEN VRAAGT OM COMPASSIE

Voor degene die de verantwoordelijkheid neemt om zichzelf te helen ...

GEBREK AAN LUISTEREN HEEFT IMPACT OP DE VERBINDING

In onze drukke wereld is het een kunst op zich ...
REPARENTING

REPARENTING, VOED JEZELF OPNIEUW OP

Als je opgroeit, is het de bedoeling dat je van ...
Parasympathische zenuwstelsel

HET PARASYMPATHISCHE ZENUWSTELSEL

In onze hectische wereld, waar stress en spanning vaak aan ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download