LACHMEDITATIE – BUTTERFLY EFFECT

De wereld staat op allerlei gebieden behoorlijk onder spanning op dit moment. Veel mensen ervaren stress en er zijn grote problemen waar nog geen oplossing voor gevonden is. Al deze externe factoren voelen soms behoorlijk machteloos, omdat je er geen invloed op kunt uitoefenen. Iest waar je wel invloed op hebt, is jezelf.

Verzacht de pijn

Met zijn allen zoeken we naar middelen die de interne pijn en stress kunnen verzachten, je wil er alles aan doen om je gelukkig te voelen in plaats van down. Iets wat je kan helpen om verlichting en zachtheid te ervaren is de lachmeditatie. Je kunt deze meditatie zo lang of zo kort beoefenen als je wil. Lachen is ontzettend gezond en helend.

‘Because of your smile, you make life more beautiful.’

Thich Nhat Hanh

Door te glimlachen komen er neurotransmitters vrij die je blij maken zoals serotonine, dopamine en endorfine. Deze neurotransmitters kalmeren je overprikkelde systeem, waardoor je minder gespannen bent en misschien zelfs ontspanning voelt. Je bloeddruk verlaagd net als je hartslag, waardoor het gehele stressniveau lager zal komen te liggen.

Creëer het Butterfly effect

Lach maar eens, door je mondhoeken op te trekken, je zult direct effect voelen. Als je een verdrietig gezicht hebt, zal je cortisolspiegel stijgen waardoor er zelfs ontstekingen kunnen ontstaan. Als er een disbalans is tussen je serotonine en dopamine levels, dan zul je nog meer verdriet en boosheid ervaren.

‘A simple smile. That’s the start of opening your heart and being compassionate to others.’

Dalai Lama

Als je lacht, zul je je gelukkiger voelen en zal ook je buitenwereld uiteindelijk veranderen. Dit noemen ze ook wel het ‘Butterfly effect‘ (vlinder effect). Je doet een lachmeditatie en ervaar daarna hoe je met anderen omgaat. Je zult meer compassie voelen voor de ander. En als je lacht zullen voorbijgangers je sneller opmerken en je ruimte geven. De kans is heel groot als jij lacht, dat de ander naar je teruglacht.

Brengt dit alles nu al een glimlach op je gezicht? Zet de muziek aan en mediteer met een lach op je gezicht. Creëer het ‘Butterfly effect’.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

erbij horen

IK WIL ERBIJ HOREN

Ik wil erbij horen. Dat verlangen koesteren we allemaal. Het ...
DE BASIC EXERCISE

DE BASIC EXERCISE

In de wereld van welzijn en therapieën duikt af en ...
stilte

DE STILTE VINDEN

De stilte vinden kan een verlangen zijn, maar in ons ...
als het zwaar wordt

IK BEN BIJ JE, ALS HET ZWAAR WORDT

Eens, in een klein dorp aan de rand van de ...
EMOTIES

EMOTIES, STA JIJ ERMEE IN CONTACT?

We houden ons allemaal bezig met liefde, aanraking, verbinding en ...
Herstel de psoas

HERSTEL VAN DE PSOAS EN DE NERVUS VAGUS

Herstel van de psoas en de nervus vagus, en daarmee ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download