KUN JE ZONDER BEVESTIGING?

Hoe het uitblijven van bevestiging mij nog wel eens onzeker kan maken. Soms als ik benoem dat ik onzeker ben, noemen mensen altijd allemaal punten op waarom ik dat niet zou moeten zijn. En die punten kan ik mezelf ook wel toefluisteren, maar dit is alleen maar een pleister op de wond. Want het gaat er niet om om op de hoogte te zijn van waar ik vooral niet onzeker over hoef te zijn. Het gaat juist om de onzekerheid die nu van zich laat horen.

De onzekerheid wil er zijn

De onzekerheid zit er gewoon. Diep van binnen. Het is een gevoel. En het bestaan van dit gevoel is niet afhankelijk van alles wat mij kan laten zien waarom ik niet onzeker zou hoeven zijn. Dit gevoel van onzekerheid wil er gewoon zijn. Het wil niet bedekt worden en het wil niet horen waarom het er niet zou moeten of mogen zijn.

“I can run a thousand miles and wait a million years for you if you love me.”

M.F. Moonzajer

Eenmaal omhoog gekomen, is het er. In mijn bewustzijn. Vaak door het wat langer uitblijven van genoeg bevestiging. Er is ineens even een periode waarin ik minder positieve feedback ontvang, minder bevestiging en minder flow. En wanneer dit gevoel er dan is, is toch altijd de eerste reactie om te zoeken naar de oorzaak van het uitblijven van de bevestiging, de stroming, de successen en de feedback vanuit de buitenwereld IN de buitenwereld.

Bevestiging

Waar blijft de bevestiging?

Het hoofd gaat meteen bedenken waarom de flow is onderbroken. Of waarom de bevestiging uitblijft. Is er iets in of aan mij dat ik mag veranderen? De primaire reactie is dus naar buiten gericht, maar gelukkig komt dan al snel het inzicht dat ik niets hoef te gaan bedenken. Het is gewoon zo. Het is een gevoel van onzekerheid dat er al zat en nu kan het een laagje dieper worden bevrijd.

“Just love me the way I am!”

Israelmore Ayivor

Want in ‘het ons goed en vervuld voelen’ is het nooit de bedoeling om afhankelijk te zijn van de buitenwereld. De sleutel ligt altijd in onszelf. Het uitblijven van bevestiging, het niet genoeg en volledig worden gezien en ontvangen; het wil er zijn. Voel het maar.

Erkennen wat is

Erken het. Zodat we uiteindelijk ons eigen gevoel van waarde en zekerheid weer in onszelf kunnen voelen zonder afhankelijk te zijn van anderen. En alles wat dan weer positief vanuit de buitenwereld naar ons toe wil stromen is dan een fijne welkome aanvulling op wat we diep van binnen zelf al voelen. Auteur: Mirella Suurhoff.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

ALS JE VAN ME HOUDT DAN…

In de wereld van vandaag hebben mensen vaak een verkeerd ...
EMOTIES

EMOTIES, STA JIJ ERMEE IN CONTACT?

We houden ons allemaal bezig met liefde, aanraking, verbinding en ...
Feedback

HOE ONTVANG JE FEEDBACK?

Hoe ontvang je feedback, want dat is een kunst op ...
codependentie

HAAR SPROOKJE VAN CODEPENDENTIE

Eens was er een meisje dat leefde in de betoverende ...
IK ZAL AAN JE DENKEN

IK ZAL AAN JE DENKEN TOT HET GEEN PIJN MEER DOET

Deze ene zin dekt de zware lading die ik ervoer ...
Je bent precies goed

JE BENT PRECIES GOED

Op het pad van zelfacceptatie, de weg naar je bent ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download