KRACHT, HEB JIJ HEM WEGGEGEVEN?

We leven in een universum wat gebaseerd is op ‘de wet van de aantrekking’, alles is bewustzijn. Als je dit begrijpt, heb je het antwoord op persoonlijke kracht. Alles wat in je zit, zie je terug in de buitenwereld. Elk conflict dat je hebt met iets buiten jezelf, bestaat ook in jou. En alles heeft een bewustzijn waar je toegang toe hebt, als je je aandacht richt op het voelen, zien, horen en kennen van deze delen in jezelf. Als jij die interne conflicten gaat oplossen, zul jij je niet langer machteloos voelen.

Als je je machteloos voelt ten opzichte van de liefde, zoek en integreer dan de liefde in je. Als je je machteloos voelt tegenover egoïsten, zoek en integreer de egoïst in jezelf. Als je merkt dat je geen macht hebt, vergeleken met wat er aan de buitenkant is, vind dan hetzelfde in je en integreer het.

Wat is jouw waarheid?

Jij hebt de controle over waar je je energie in steekt en waar jij je op richt. Jij hebt controle over je inzet en doorzettingsvermogen. Stop je energie in wat voor jou waar is, wat is belangrijk en zinvol voor jou?

Woorden hebben een ongelooflijke kracht, dus gebruik affirmaties en woorden die je in je kracht zetten. Verander: “ik kan het niet“, “ik kies ervoor” of “ik wil het“. Als je “ik kan het niet” zegt, erken je dat er een limiet is. Maar bestaat deze limiet wel? Hoe kan het dat anderen dit wel kunnen?

Let op je woorden

Wat je jezelf vertelt, is waar. Woorden vormen de manier waarop je op een onbewust niveau over jezelf en de wereld om je heen denkt. Dit omvat alles van de schuld geven aan een ander, tot de smoesjes die je maakt. Als je niet in je kracht staat is er altijd wel een excuus waarom iets niet lukt, of er nog niet is.

Besteed aandacht aan de taal die je gebruikt. Let eens op de redenen die je verzint om iets wel of juist niet te doen. Welke keuzes en beslissingen neem je en waarom? 

KRACHT

Stop je energie in je verlangens, je waarden en wat zinvol en belangrijk voor je is. Zoals ik al eerder zei; “je volledig inzetten voor iets, is al je energie in iets steken”. Dit betekent dat je een mentale, emotionele en fysieke focus houdt en actie onderneemt. Je persoonlijke kracht gaat over het kunnen doen wat je wilt, waardoor je de regie neemt over je leven.

Je moet bereid zijn om het anders te willen doen, op te vallen, of buiten de boot. Soms zul je mensen verliezen, omdat ze een andere kant op willen. Of je moet dingen afwijzen omdat het niet bij je past. 

Slachtofferrol

Stap uit de positie van het slachtoffer, want we zijn allemaal slachtoffer van slachtoffers. Jij was degene die gekwetst werd in de situatie, maar het probleem is dat er niets aan verandert. Het is gebeurd en je kunt het niet terugdraaien. De enige vraag die overblijft, is: “wat ga je er nu aan doen?” Klagen veranderd helemaal niets. In feite houdt het je machteloos, omdat het een roep is om aandacht van anderen. Met slachtoffer zijn geef je de verantwoordelijkheden weg, je wil onschuldig en goed zijn. Je wil sympathie krijgen, zodat die ander zijn of haar energie zal steken in wat jij nodig hebt.

Stel jezelf de vraag: “welke positieve dingen haal ik uit deze rol? Elk antwoord is goed, je hoeft je niet te schamen dat je hierin zit. Je hoeft alleen maar te beslissen om er nu uit te stappen. Stel de vraag:” Wat kan ik doen om in mijn kracht te staan?

Werk aan je zelfvertrouwen

Bouw je zelfvertrouwen op. Als je je persoonlijke kracht niet voelt, komt dat omdat je gefocust bent op datgene waar je geen vertrouwen in hebt. Hoe kun je je vertrouwen vergroten in die situatie? Waar heb je wel vertrouwen in? Maak een lijst. Als je herkent waar je vertrouwen in hebt, zal het gevoel waarin je het niet hebt minder worden. 

Zie in wanneer je je macht en kracht weggeeft en onthou dat je een keuze hebt. Ook je kracht weggeven is een keuze, kies om in je leven verantwoordelijk te zijn! Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Je bent precies goed

JE BENT PRECIES GOED

Op het pad van zelfacceptatie, de weg naar je bent ...
Respect

RESPECT ALS BASIS VOOR VERBINDING

Respect, integriteit en eerlijkheid vormen wat mij betreft de essentiële ...
LIEFDE IS WIE IK BEN

LIEFDE IS WIE IK BEN

Liefde is wie ik ben. Geduld kwam op bezoek en herinnerde ...
Stress

STRESS IN JE RELATIE DOOR HET HELEN VAN TRAUMA’S

Wanneer één persoon in een relatie besluit verantwoordelijkheid te nemen ...
Omgaan me tijd van de ander

OMGAAN MET TIJD VAN DE ANDER

Tijd is een waardevol goed en wordt vaak gezien als ...
Eenzaamheid en codependentie

CODEPENDENTIE EN EENZAAMHEID

Codependentie en eenzaamheid kunnen nauw met elkaar verbonden zijn. Hier ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download