KORTE FILM – I SURVIVED THE HOLOCAUST TWIN EXPERIMENTS

In het artikel; “vergeven, dat doe je voor jezelf” schreef ik al over de waarde die vergeven heeft.

“Mensen kunnen je op veel manieren pijn doen en om dat daarna te vergeven is niet altijd even makkelijk. Of je nu bent afgesneden in het verkeer, wordt bedrogen door je vriend, slecht behandeld wordt door je baas of ruzie hebt met je moeder. De meesten van ons kennen het gevoel wel dat je onrecht is aangedaan. Je bent boos, geraakt of teleurgesteld in de ander en kunt het maar moeilijk loslaten.

Het beste wat je kunt doen is vergeven, maar dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Vergeving kan een uitdaging zijn, omdat je dan denkt dat je het goedkeurt, wat er is gebeurt. Wat de ander deed lijkt dan ineens oké. Het is lastig om onderscheid te maken in het accepteren van het slechte gedrag als “oké” en accepteren dat het gebeurde. Vergeving kan ook moeilijk zijn wanneer je vind dat de ander het niet verdien en er zo mee wegkomt.

Bevrijding uit de holocaust

Toen ik de video van Eva Mozes zag, werd mij eens te meer weer duidelijk hoe belangrijk en bevrijdend vergeven is. Eva en haar tweelingzus waren proefkonijnen tijdens de WO II. Zij zaten in het gevreesde Auschwitz en kregen allerlei middelen ingespoten. Het is natuurlijk ongekend bijzonder als je zoiets kunt vergeven. Eva vertelt hun zeer aangrijpende verhaal. Hoe zij vocht voor haar leven en dat van haar zus. Hoe zij de holocaust overleefden en hoe zij uiteindelijk zichzelf van het lijden heeft bevrijd. Wil je hele documentaire zien kijk dan hier op YouTube. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Avatar 2

TRAILER – AVATAR 2

Wat een prachtige, inspirerende film is Avatar 2. De film ...
Verdi's A

GENEES LICHAAMSSCHADE – VERDI’S A

432 Hz, ook wel bekend als Verdi's A, was de ...
Moh Mohiya

MANTRA – MOH MOHIYA

Vandaag mediteren we samen met een eenvoudige, mooie maar zeer ...
Midfulness voorbij

VOORBIJ MINDFULNESS – JOEY WEBER

Mindfulness is door de jaren heen steeds populairder geworden. De ...
Adrian von Ziegler

CELTIC MUSIC – ADRIAN VON ZIEGLER

Adrian von Ziegler is geboren in Zürich in 1989. Hij ...
Allen Watts

ON THE ETERNAL NOW – ALLEN WATTS

Kijk naar deze inspirerende en diepgaande speech over het eeuwige ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download