KORTE FILM – I SURVIVED THE HOLOCAUST TWIN EXPERIMENTS

In het artikel; “vergeven, dat doe je voor jezelf” schreef ik al over de waarde die vergeven heeft.

“Mensen kunnen je op veel manieren pijn doen en om dat daarna te vergeven is niet altijd even makkelijk. Of je nu bent afgesneden in het verkeer, wordt bedrogen door je vriend, slecht behandeld wordt door je baas of ruzie hebt met je moeder. De meesten van ons kennen het gevoel wel dat je onrecht is aangedaan. Je bent boos, geraakt of teleurgesteld in de ander en kunt het maar moeilijk loslaten.

Het beste wat je kunt doen is vergeven, maar dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Vergeving kan een uitdaging zijn, omdat je dan denkt dat je het goedkeurt, wat er is gebeurt. Wat de ander deed lijkt dan ineens oké. Het is lastig om onderscheid te maken in het accepteren van het slechte gedrag als “oké” en accepteren dat het gebeurde. Vergeving kan ook moeilijk zijn wanneer je vind dat de ander het niet verdien en er zo mee wegkomt.

Bevrijding uit de holocaust

Toen ik de video van Eva Mozes zag, werd mij eens te meer weer duidelijk hoe belangrijk en bevrijdend vergeven is. Eva en haar tweelingzus waren proefkonijnen tijdens de WO II. Zij zaten in het gevreesde Auschwitz en kregen allerlei middelen ingespoten. Het is natuurlijk ongekend bijzonder als je zoiets kunt vergeven. Eva vertelt hun zeer aangrijpende verhaal. Hoe zij vocht voor haar leven en dat van haar zus. Hoe zij de holocaust overleefden en hoe zij uiteindelijk zichzelf van het lijden heeft bevrijd. Wil je hele documentaire zien kijk dan hier op YouTube. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

DE HERKENNING VAN DE ZIEL

DE HERKENNING VAN DE ZIEL

De herkenning van de ziel vindt plaats wanneer het bewuste ...
mong, reiziger voorbij de horizon

MONG, REIZIGER VOORBIJ DE HORIZON

Het verhaal van Mong, de weesjongen uit Oezbekistan, is een ...
Agenda van de kosmos

DE AGENDA VAN DE KOSMOS

De afgelopen jaren gebeurde er veel in de agenda van ...
Claude Debussy

CLAIR DE LUNE – CLAUDE DEBUSSY

Claude Debussy, een van de meest invloedrijke componisten van de ...
Sexual energy exchange

SEXUAL ENERGY EXCHANGE

Alles is energie, en energie is overal. Als empaat absorberen ...
5 apen experiment

WAT IS HET 5 APEN EXPERIMENT?

Heb je wel eens gehoord van het verhaal van het ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download