KORTE FILM – I SURVIVED THE HOLOCAUST TWIN EXPERIMENTS

In het artikel; “vergeven, dat doe je voor jezelf” schreef ik al over de waarde die vergeven heeft.

“Mensen kunnen je op veel manieren pijn doen en om dat daarna te vergeven is niet altijd even makkelijk. Of je nu bent afgesneden in het verkeer, wordt bedrogen door je vriend, slecht behandeld wordt door je baas of ruzie hebt met je moeder. De meesten van ons kennen het gevoel wel dat je onrecht is aangedaan. Je bent boos, geraakt of teleurgesteld in de ander en kunt het maar moeilijk loslaten.

Het beste wat je kunt doen is vergeven, maar dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Vergeving kan een uitdaging zijn, omdat je dan denkt dat je het goedkeurt, wat er is gebeurt. Wat de ander deed lijkt dan ineens oké. Het is lastig om onderscheid te maken in het accepteren van het slechte gedrag als “oké” en accepteren dat het gebeurde. Vergeving kan ook moeilijk zijn wanneer je vind dat de ander het niet verdien en er zo mee wegkomt.

Bevrijding uit de holocaust

Toen ik de video van Eva Mozes zag, werd mij eens te meer weer duidelijk hoe belangrijk en bevrijdend vergeven is. Eva en haar tweelingzus waren proefkonijnen tijdens de WO II. Zij zaten in het gevreesde Auschwitz en kregen allerlei middelen ingespoten. Het is natuurlijk ongekend bijzonder als je zoiets kunt vergeven. Eva vertelt hun zeer aangrijpende verhaal. Hoe zij vocht voor haar leven en dat van haar zus. Hoe zij de holocaust overleefden en hoe zij uiteindelijk zichzelf van het lijden heeft bevrijd. Wil je hele documentaire zien kijk dan hier op YouTube. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

DOCUMENTAIRE – JIRO DREAMS OF SUSHI

"Jiro Dreams of Sushi" is een mooie documentaire uit 2011 ...
Alpha golven

GENEZENDE ALPHA GOLVEN

Deze muziek met alpha-golven belooft niet alleen een aangename luisterervaring, ...
In the mood for love

IN THE MOOD FOR LOVE – SHIGERU UMEBAYASHI

De betoverende melodieën van Shigeru Umebayashi's "In the Mood for ...
Love is the brigde rumi

LOVE IS THE BRIDGE – RUMI

"Love is the Bridge" van Rumi, de beroemde 13e-eeuwse Perzische ...
Identity

KORTE FILM – IDENTITY

In onze wereld, waar velen maskers dragen door een gebrek ...
Ben je oké?

KORTE FILM – BEN JE OKE?

Het animatiefilmproject 'Ben je oké?' heeft op het Los Angeles ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download