KORTE SKETCH – VERSCHIL TUSSEN MANNEN EN VROUWEN

Brigitte Kaandorp legt in dit korte fragment haarfijn uit, wat volgens haar het verschil is tussen mannen en vrouwen. Het is een fragment uit het theaterprogramma Badwater (2002) waarin Brigitte Kaandorp half naakt en nog een beetje nat het podium op kwam.

Terwijl ze het publiek uitlegt hoe het zo gekomen is kleedt ze zich aan met hulp van enkele brede heren uit het publiek, houdt ze een per overheadprojector geïllustreerde lezing en geeft ze een piano- en zangrecital.

Verschil tussen mannen en vrouwen

In het fragment ‘Het verschil is tussen mannen en vrouwen’ zie je duidelijk hoe het eigenlijk heel erg oneerlijk verdeeld is.

Verschil is tussen mannen en vrouwen

Ze won het Camerettenfestival

Kaandorp groeide op in Haarlem in een rooms-katholiek gezin als derde van vier kinderen. Ze doorliep de lagere Sint-Willibrordusschool in Haarlem. Haar middelbareschooltijd bracht ze door op het Triniteitslyceum aldaar. Ze begon op de middelbare school met gymnasium bèta, maar deed eindexamen atheneum A.

Ze studeerde gedurende tweeënhalf jaar Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam, maar rondde deze studie niet af. In deze periode trad ze met zelf geschreven nummers al regelmatig op in cafés, jongerencentra en voor studenten. Een week nadat ze met haar studie gestopt was, won ze het Camerettenfestival. Tekst: YouTube en Wikipedia.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

La Luna

KORTE FILM – LA LUNA

In de wereld van animatiefilms staat Pixar bekend om het ...
The Salt of the Earth

TRAILER – THE SALT OF THE EARTH

"The Salt of the Earth" is een reis door het ...

KORTE FILM – ALIKE

"Alike" is een korte animatiefilm die de nadruk legt op ...
Loved

KORTE FILM – LOVED

In de hartverwarmende video 'Loved' van BeecherFeature Productions wordt een ...

KORTE FILM – NAPO

In de bekroonde film "NAPO" worden kijkers meegenomen op een ...
arcade

KORTE FILM – CAINE’S ARCADE

"Caine's Arcade" is een korte documentaire die het hartverwarmende verhaal ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download