KORTE SKETCH – VERSCHIL TUSSEN MANNEN EN VROUWEN

Brigitte Kaandorp legt in dit korte fragment haarfijn uit, wat volgens haar het verschil is tussen mannen en vrouwen. Het is een fragment uit het theaterprogramma Badwater (2002) waarin Brigitte Kaandorp half naakt en nog een beetje nat het podium op kwam.

Terwijl ze het publiek uitlegt hoe het zo gekomen is kleedt ze zich aan met hulp van enkele brede heren uit het publiek, houdt ze een per overheadprojector geïllustreerde lezing en geeft ze een piano- en zangrecital.

Verschil tussen mannen en vrouwen

In het fragment ‘Het verschil is tussen mannen en vrouwen’ zie je duidelijk hoe het eigenlijk heel erg oneerlijk verdeeld is.

Verschil is tussen mannen en vrouwen

Ze won het Camerettenfestival

Kaandorp groeide op in Haarlem in een rooms-katholiek gezin als derde van vier kinderen. Ze doorliep de lagere Sint-Willibrordusschool in Haarlem. Haar middelbareschooltijd bracht ze door op het Triniteitslyceum aldaar. Ze begon op de middelbare school met gymnasium bèta, maar deed eindexamen atheneum A.

Ze studeerde gedurende tweeënhalf jaar Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam, maar rondde deze studie niet af. In deze periode trad ze met zelf geschreven nummers al regelmatig op in cafés, jongerencentra en voor studenten. Een week nadat ze met haar studie gestopt was, won ze het Camerettenfestival. Tekst: YouTube en Wikipedia.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

DOCUMENTAIRE – JIRO DREAMS OF SUSHI

"Jiro Dreams of Sushi" is een mooie documentaire uit 2011 ...
Alpha golven

GENEZENDE ALPHA GOLVEN

Deze muziek met alpha-golven belooft niet alleen een aangename luisterervaring, ...
In the mood for love

IN THE MOOD FOR LOVE – SHIGERU UMEBAYASHI

De betoverende melodieën van Shigeru Umebayashi's "In the Mood for ...
Love is the brigde rumi

LOVE IS THE BRIDGE – RUMI

"Love is the Bridge" van Rumi, de beroemde 13e-eeuwse Perzische ...
Identity

KORTE FILM – IDENTITY

In onze wereld, waar velen maskers dragen door een gebrek ...
Ben je oké?

KORTE FILM – BEN JE OKE?

Het animatiefilmproject 'Ben je oké?' heeft op het Los Angeles ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download