KORTE SKETCH – VERSCHIL TUSSEN MANNEN EN VROUWEN

Brigitte Kaandorp legt in dit korte fragment haarfijn uit, wat volgens haar het verschil is tussen mannen en vrouwen. Het is een fragment uit het theaterprogramma Badwater (2002) waarin Brigitte Kaandorp half naakt en nog een beetje nat het podium op kwam.

Terwijl ze het publiek uitlegt hoe het zo gekomen is kleedt ze zich aan met hulp van enkele brede heren uit het publiek, houdt ze een per overheadprojector geïllustreerde lezing en geeft ze een piano- en zangrecital.

Verschil tussen mannen en vrouwen

In het fragment ‘Het verschil is tussen mannen en vrouwen’ zie je duidelijk hoe het eigenlijk heel erg oneerlijk verdeeld is.

Verschil is tussen mannen en vrouwen

Ze won het Camerettenfestival

Kaandorp groeide op in Haarlem in een rooms-katholiek gezin als derde van vier kinderen. Ze doorliep de lagere Sint-Willibrordusschool in Haarlem. Haar middelbareschooltijd bracht ze door op het Triniteitslyceum aldaar. Ze begon op de middelbare school met gymnasium bèta, maar deed eindexamen atheneum A.

Ze studeerde gedurende tweeënhalf jaar Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam, maar rondde deze studie niet af. In deze periode trad ze met zelf geschreven nummers al regelmatig op in cafés, jongerencentra en voor studenten. Een week nadat ze met haar studie gestopt was, won ze het Camerettenfestival. Tekst: YouTube en Wikipedia.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Chad Lawson

BREATHE – CHAD LAWSON

De pianist en componist Chad Lawson heeft een indrukwekkende lijst ...

‘IK ZAL ALTIJD BIJ JE ZIJN’ – CHRISTOPHER ROBIN

O wat hou ik van Poeh. Zo puur, onschuldig en ...
Tibetan Healing sounds

TIBETAN HEALING SOUND

Om de leringen van Boeddha over te brengen, maken ze ...
bloemen zijn rood

BLOEMEN ZIJN ROOD – GERARD VAN MAASAKKERS

‘n Jungske ging vur ‘t uurst naor schoolHij kreeg ‘n ...
Bart Chabot

TV PROGRAMMA DE KIST – BART CHABOT

Schrijver Bart Chabot sloot jaren geleden een deal met de ...
Mijn vaders hand

MIJN VADERS HAND – BART CHABOT

‘Ik heb kostbare jaren en talent verspild aan tromgeroffel en ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download