KORTE FILM – YOU ARE THE PLACEBO

Is het mogelijk om alleen door gedachten te genezen, zonder medicijnen of operaties? De waarheid is dat het vaker gebeurt dan je zou verwachten. In You Are the Placebo deelt dr. Joe Dispenza talloze gedocumenteerde gevallen van mensen die kanker, hartaandoeningen, depressies, verlammende artritis en zelfs de trillingen van de ziekte van Parkinson hebben teruggedraaid door in een placebo te geloven. Evenzo vertelt dr. Joe hoe anderen ziek zijn geworden en zelfs stierven als slachtoffers van een hex- of voodoo-vloek- of nadat ze een verkeerde diagnose hadden gekregen van een dodelijke ziekte.

You are the placebo

Het geloof kan zo sterk zijn dat farmaceutische bedrijven dubbel- en driedubbelblinde gerandomiseerde onderzoeken gebruiken om te proberen de macht van de geest over het lichaam uit te sluiten bij het evalueren van nieuwe medicijnen. Dr. Joe doet meer dan alleen de geschiedenis en de fysiologie van het placebo-effect onderzoeken. Hij stelt de vraag: Is het mogelijk om de principes van de placebo aan te leren, en zonder afhankelijk te zijn van enige externe substantie, dezelfde interne veranderingen teweeg te brengen in iemands gezondheid en uiteindelijk in zijn of haar leven?’ Vervolgens deelt hij wetenschappelijk bewijs (inclusief hersenscans in kleur) van verbazingwekkende genezingen uit zijn workshops, waarin deelnemers zijn model van persoonlijke transformatie leren, gebaseerd op praktische toepassingen van het zogenaamde placebo-effect.

How-to meditatie

Het boek eindigt met een ‘how-to’-meditatie voor het veranderen van overtuigingen en percepties die ons tegenhouden – de eerste stap naar genezing. You Are the Placebo combineert het nieuwste onderzoek op het gebied van neurowetenschappen, biologie, psychologie, hypnose, gedragsconditionering en kwantumfysica om de werking van het placebo-effect te demystificeren… en te laten zien hoe het schijnbaar onmogelijke mogelijk kan worden. Vertaling: Storytel.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Man in de rij

KORTE FILM – DE MAN IN DE RIJ

In ons leven zijn er momenten die ons bijblijven, niet ...
Liquid Mind

STRESS VERMINDEREN – LIQUID MIND

Liquid Mind is een muzikale reis die de luisteraar meeneemt ...
DE HERKENNING VAN DE ZIEL

DE HERKENNING VAN DE ZIEL

De herkenning van de ziel vindt plaats wanneer het bewuste ...
mong, reiziger voorbij de horizon

MONG, REIZIGER VOORBIJ DE HORIZON

Het verhaal van Mong, de weesjongen uit Oezbekistan, is een ...
Agenda van de kosmos

DE AGENDA VAN DE KOSMOS

De afgelopen jaren gebeurde er veel in de agenda van ...
Claude Debussy

CLAIR DE LUNE – CLAUDE DEBUSSY

Claude Debussy, een van de meest invloedrijke componisten van de ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download