KORTE FILM – WINDUP

Deze bekroonde korte animatiefilm ‘Windup’ is een verhaal over de fragiele aard van het leven, liefde en wat het betekent om nooit iets op te geven.

Zijn enige manier van communiceren

Het is een ontroerend verhaal dat zich afspeelt in China, over de liefde en toewijding van een vader voor zijn jonge zieke dochter die bewusteloos in een ziekenhuisbed ligt. Zijn enige manier om met haar te communiceren is door een deuntje dat hij speelt met het mechanisme van een muziekdoos, die hij eindeloos speelt.

Hij hoopt dat ze het kan horen, terwijl hij met zijn eigen emoties vecht om sterk te blijven. Ondertussen volgt zijn dochter de melodie in haar dromen en zoekt ze een weg terug.

Windup

Een film die raakt

De film is een goed voorbeeld van wat je kan bereiken in minder dan tien minuten. Het past in de grote traditie van soortgelijke films met een kort onderwerp die zoveel kunnen zeggen in zo weinig tijd. Het raakt je direct. Deze film ‘Windup’ gaat verder dan dialoog.

Muziek kent geen grenzen of barrières, het komt bij iedereen binnen en iedereen kan het begrijpen. In dit geval is het het eenvoudige, rinkelende deuntje dat ook jij wel kent van toen je klein was. Het aanzwengelen van een muziekdoos. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

KORTE FILM – ALIKE

"Alike" is een korte animatiefilm die de nadruk legt op ...
Loved

KORTE FILM – LOVED

In de hartverwarmende video 'Loved' van BeecherFeature Productions wordt een ...

KORTE FILM – NAPO

In de bekroonde film "NAPO" worden kijkers meegenomen op een ...
arcade

KORTE FILM – CAINE’S ARCADE

"Caine's Arcade" is een korte documentaire die het hartverwarmende verhaal ...
Hans Zimmer

TIME – HANS ZIMMER

Hans Zimmer, de Duitse componist en dirigent, staat bekend om ...
Life in a day

DOCUMENTAIRE – LIFE IN A DAY

'Life in a Day' is een documentaire die de diversiteit ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download