KORTE FILM – VOLG JE EIGEN FLOW

Hoe fijn is het om verbonden te zijn met jezelf en in de flow te zitten. Maar kun je dit ook? Of ben je toch gevoelig voor wat anderen misschien van je zeggen of denken?

Rekening houden met andere mensen is goed, maar je leven laten bepalen omdat je je druk maakt om wat anderen over je denken, dat is natuurlijk zonde. Je kunt nooit iedereen tevreden stellen, ook al zou je dat willen. Jij wilt je graag gelukkig voelen, en dat wordt lastig als je je leven laat bepalen door de meningen van anderen.

Vraag je eens af; “Denken mensen eigenlijk wel zoveel over jou na als jij denkt?” Zijn anderen wel met jou bezig, of is iedereen toch echt op zichzelf gericht? Natuurlijk denk jij veel na over je eigen leven en jezelf, maar waarom zou een ander niet hetzelfde doen?

We zijn egoïstisch

We zijn als mensen allemaal een beetje egoïstisch en zien onszelf als het middelpunt van ons leven. Dat betekent dus dat mensen minder met jou bezig zijn dan je misschien zou denken. Kan het jou iets schelen wat een voorbijganger op straat doet? Maak jij je echt druk om wat je buurvrouw voor werk doet? Of hoe bang jouw tante is voor spinnen?

Je leeft niet constant in ieders gedachten, andere mensen maken zich niet altijd zo druk om jou. Ze hebben vaak niet eens een mening, over alles wat jij zegt en doet. In dit filmpje zie je een kleine jongen die heerlijk in zijn eigen flow zit. Als hij wordt onderbroken, laat hij wat gezegd wordt niet binnenkomen en gaat gewoon lekker verder. Auteur: Madeleine van Mourik

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Man on wire

DOCUMENTAIRE – MAN ON WIRE

"Man on Wire," de fascinerende documentaire uit 2008, werpt een ...
Trage Tocht

DE TRAGE TOCHT BIJ DOORNENBURG

Tijdens de Trage Tocht Doornenburg wacht een ware ontdekkingsreis, doordrenkt ...

DOCUMENTAIRE – JIRO DREAMS OF SUSHI

"Jiro Dreams of Sushi" is een mooie documentaire uit 2011 ...
Alpha golven

GENEZENDE ALPHA GOLVEN

Deze muziek met alpha-golven belooft niet alleen een aangename luisterervaring, ...
In the mood for love

IN THE MOOD FOR LOVE – SHIGERU UMEBAYASHI

De betoverende melodieën van Shigeru Umebayashi's "In the Mood for ...
Love is the brigde rumi

LOVE IS THE BRIDGE – RUMI

"Love is the Bridge" van Rumi, de beroemde 13e-eeuwse Perzische ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download