KORTE FILM – VALIDATION

Validatie is een menselijke behoefte die diep geworteld zit in onze mind. Het verlangen naar erkenning en bevestiging van ons bestaan is een belangrijk aspect van ons welzijn. Deze behoefte wordt prachtig neergezet in de korte film ‘Validation’, geregisseerd door Kurt Kuenne.

In deze hartverwarmende en inspirerende film zien we de hoofdpersoon, gespeeld door T.J. Thyne, als een parkeerwachter op een saaie parkeerplaats. Hij besluit echter een ongewone draai te geven aan zijn werk; hij begint mensen te valideren.

Validation, om je dag op te vrolijken

Wat opvalt aan deze film is hoe het hoofdpersonage de simpele daad van validatie inzet om de dag van mensen op te fleuren. Hij geeft complimenten, zegt vriendelijke woorden en toont oprechte interesse in anderen. Deze eenvoudige gebaren hebben een verbluffend effect op de mensen om hem heen. Ze beginnen te stralen, hun zelfvertrouwen groeit en ze voelen zich erkend.

Dit laat zien hoe validatie je als mens beïnvloedt. Het bevestigt niet alleen je bestaan, maar het heeft ook de kracht om positieve verandering teweeg te brengen. De hoofdpersoon in de film is een emotionele superheld, en zijn kracht is het verbeteren van het gevoel van anderen.

Help anderen

‘Validation’ herinnert je eraan dat je de mogelijkheid hebt om anderen te helpen zich gezien en gehoord te voelen. Het kost weinig moeite om een glimlach op iemands gezicht te toveren door een oprecht compliment te geven, of door echt te luisteren. In een wereld waarin we vaak te druk zijn met onszelf, is het belangrijk om de tijd te nemen om anderen te valideren en hun dag een beetje beter te maken.

De film benadrukt ook dat het proces van validatie wederzijds is. Terwijl de parkeerwachter anderen valideert, ontvangt hij ook validatie van de mensen om hem heen. Dit benadrukt het idee dat het geven van validatie niet alleen anderen ten goede komt, maar ook onszelf. Het versterkt de band tussen mensen en creëert een gevoel van gemeenschap.

Kortom, ‘Validation’ is een inspirerende film die je eraan herinnert dat validatie een krachtig instrument is om de wereld een beetje vriendelijker en warmer te maken. Het laat zien dat eenvoudige gebaren van vriendelijkheid een grote impact kunnen hebben. Ook jij bezit deze superkracht. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

KORTE FILM – ALIKE

"Alike" is een korte animatiefilm die de nadruk legt op ...
Loved

KORTE FILM – LOVED

In de hartverwarmende video 'Loved' van BeecherFeature Productions wordt een ...

KORTE FILM – NAPO

In de bekroonde film "NAPO" worden kijkers meegenomen op een ...
arcade

KORTE FILM – CAINE’S ARCADE

"Caine's Arcade" is een korte documentaire die het hartverwarmende verhaal ...
Hans Zimmer

TIME – HANS ZIMMER

Hans Zimmer, de Duitse componist en dirigent, staat bekend om ...
Life in a day

DOCUMENTAIRE – LIFE IN A DAY

'Life in a Day' is een documentaire die de diversiteit ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download