KORTE FILM – UMBRELLA

Deze korte film ‘Umbrella‘ is geïnspireerd op ware gebeurtenissen. Het is een film vol hoop en liefde. In Umbrella zie je het verhaal van de kleine Joseph, een jongen die in een weeshuis woont en droomt van een gele paraplu. Deze korte film is heeft een Oscar nominatie gekregen in 2021.

Umbrella duurt slechts acht minuten en hoe bijzonder is het, dat er niet wordt gesproken. De jongen ontmoet een klein meisje met een gele paraplu, wat veel herinneringen aan zijn verleden oproept.

Hoe snel oordeel je?

Door deze korte film ga je nadenken over hoe snel we oordelen. Hoe snel vul je in en denk je het verhaal van de ander te kennen? We weten niet wat de ander heeft meegemaakt, maar toch gaan we uit van onze eigen waarneming als de waarheid. Onthoudt dat iedereen situaties meemaakt die jij je niet eens kunt voorstellen, dus wees aardig voor anderen. Deze film gaat over empathie, wat zo belangrijk is in ons leven.

Umbrella

Umbrella waargebeurd

In 2011 kreeg de filmmaakster Hilario een telefoontje van haar zus. Ze vertelde dat ze in Brazilië kerstcadeaus had bezorgd in een weeshuis. Daar ontmoette ze een jongen die geen speelgoed wilde, maar het liefst een paraplu. De reden was dat hij zijn vader voor de laatste keer zag toen het regende. In zijn hoofd had hij een paraplu nodig om weer samen te komen met zijn vader. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Joshua Bell

EXPERIMENT – JOSHUA BELL

Joshua Bell is een van 's werelds grootste violisten. Zijn ...

ADEMOEFENINGEN – MAX STROM

Als je ontspannen bent, heb je een rustige buikademhaling en ...
Step inside the circle

KORTE DOCUMENTAIRE – STEP INSIDE THE CIRCLE

In deze korte documentaire 'Step inside the circle' kun je ...
Frequentie 936 Hz

HEEL JE HART MET FREQUENTIE 639 HZ

De frequentie 639 Hz is ook wel de frequentie van ...
Be a Mr. Jensen

KORT FILMPJE – BE A MR. JENSEN

In dit korte filmpje 'Be a mr. Jensen' zie je ...
Look beyond borders

LOOK BEYOND BORDERS – 4 MINUTEN EXPERIMENT

Twintig jaar geleden ontdekte psycholoog Arthur Aron dat elkaar 4 ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download