KORTE FILM – UMBRELLA

Deze korte film ‘Umbrella‘ is geïnspireerd op ware gebeurtenissen. Het is een film vol hoop en liefde. In Umbrella zie je het verhaal van de kleine Joseph, een jongen die in een weeshuis woont en droomt van een gele paraplu. Deze korte film is heeft een Oscar nominatie gekregen in 2021.

Umbrella duurt slechts acht minuten en hoe bijzonder is het, dat er niet wordt gesproken. De jongen ontmoet een klein meisje met een gele paraplu, wat veel herinneringen aan zijn verleden oproept.

Hoe snel oordeel je?

Door deze korte film ga je nadenken over hoe snel we oordelen. Hoe snel vul je in en denk je het verhaal van de ander te kennen? We weten niet wat de ander heeft meegemaakt, maar toch gaan we uit van onze eigen waarneming als de waarheid. Onthoudt dat iedereen situaties meemaakt die jij je niet eens kunt voorstellen, dus wees aardig voor anderen. Deze film gaat over empathie, wat zo belangrijk is in ons leven.

Umbrella

Umbrella waargebeurd

In 2011 kreeg de filmmaakster Hilario een telefoontje van haar zus. Ze vertelde dat ze in Brazilië kerstcadeaus had bezorgd in een weeshuis. Daar ontmoette ze een jongen die geen speelgoed wilde, maar het liefst een paraplu. De reden was dat hij zijn vader voor de laatste keer zag toen het regende. In zijn hoofd had hij een paraplu nodig om weer samen te komen met zijn vader. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Avatar 2

TRAILER – AVATAR 2

Wat een prachtige, inspirerende film is Avatar 2. De film ...
Verdi's A

GENEES LICHAAMSSCHADE – VERDI’S A

432 Hz, ook wel bekend als Verdi's A, was de ...
Moh Mohiya

MANTRA – MOH MOHIYA

Vandaag mediteren we samen met een eenvoudige, mooie maar zeer ...
Midfulness voorbij

VOORBIJ MINDFULNESS – JOEY WEBER

Mindfulness is door de jaren heen steeds populairder geworden. De ...
Adrian von Ziegler

CELTIC MUSIC – ADRIAN VON ZIEGLER

Adrian von Ziegler is geboren in Zürich in 1989. Hij ...
Allen Watts

ON THE ETERNAL NOW – ALLEN WATTS

Kijk naar deze inspirerende en diepgaande speech over het eeuwige ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download