KORTE FILM – THE STORY OF YOUR LIFE

Eigenwaarde, zelfvertrouwen, zelfbeeld, zelfrespect en zelfkennis zijn allemaal termen die we uit de psychologie kennen. Ze hebben te maken met de visie die je hebt over jezelf. Hoe tevreden ben je nou eigenlijk over jezelf, jouw drijfveren en jouw eigen waarden? Zelfwaardering ontstaat als je heel jong bent. Jouw denken is nog niet genoeg ontwikkeld om jezelf te beoordelen, de spiegel jij je aan anderen.

Wat zie jij in de spiegel?

Bij een lage eigenwaarde heb je op de een of andere manier als klein kind niet genoeg gevoeld dat je waardevol bent. Jouw ouders spelen daarin een grote rol. Het is voor elk kind het beste om te voelen dat zijn ouders onvoorwaardelijk van hem houden en voor hem klaar staan, maar dat gebeurt niet altijd. Met een te lage eigenwaarde belemmer jij jouw groei en ontwikkeling.

Als je een te hoge eigenwaarde hebt, dan zul je sneller in situaties terecht komen die je boven het hoofd groeien. Eigenwaarde hebben is dus een bepaald gevoel dat zowel negatief als positief kan zijn. De zelfverzekerdheid van iemand is bepalend voor de mate van zelfwaardering. Een onzeker persoon zal minder snel tevreden zijn dan een zeker persoon. Eigenwaarde kan daarom ook worden gezien als het zelfbeeld dat iemand heeft. Je kijkt in de spiegel en hebt een mening over de persoon die je in de spiegel ziet.

The story of your life

Wat ben ik waard? Voor veel mensen is dat geen makkelijke vraag. Waar kun je dat aan meten? Hoe waardevol vinden anderen mij? Na het zien van deze film “The story of your life”, heb je misschien het antwoord.

In deze korte film “The story of your life”, geeft een vader zijn zoon drie opdrachten. Als hij deze alle drie heeft uitgevoerd, is het duidelijk wat de waarde van zijn leven bepaald. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

beats

BINAURAL BEATS

Binaural beats werkt verrassend effectief bij slaapproblemen, pijnbestrijding en ADHD, ...
Toon Hermans

ER MOETEN MENSEN ZIJN – TOON HERMANS

Gedicht van Toon Hermans. Er moeten mensen zijndie zonnen aansteken,voordat ...

THINK AND GROW RICH – NAPOLEON HILL

Het boek "Think and grow rich" is het bestverkopende boek ...
De verboden vrouw spreekt

DE VERBODEN VROUW SPREEKT – PAMELA KRIBBE

Schrijfster Pamela Kribbe channelt in het boek "De verboden vrouw ...
de vier vragen

DE VIER VRAGEN DIE JE LEVEN VERANDEREN – BYRON KATIE

Het boek "De vier vragen die je leven veranderen" leer ...
i will despise you

KORTE FILM – I WILL DESPISE YOU

In deze korte film "I will despise you", zien een ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download