KORTE FILM – THE STORY OF YOUR LIFE

Eigenwaarde, zelfvertrouwen, zelfbeeld, zelfrespect en zelfkennis zijn allemaal termen die we uit de psychologie kennen. Ze hebben te maken met de visie die je hebt over jezelf. Hoe tevreden ben je nou eigenlijk over jezelf, jouw drijfveren en jouw eigen waarden? Zelfwaardering ontstaat als je heel jong bent. Jouw denken is nog niet genoeg ontwikkeld om jezelf te beoordelen, de spiegel jij je aan anderen.

Wat zie jij in de spiegel?

Bij een lage eigenwaarde heb je op de een of andere manier als klein kind niet genoeg gevoeld dat je waardevol bent. Je ouders spelen daarin een grote rol. Het is voor elk kind het beste om te voelen dat zijn ouders onvoorwaardelijk van hem houden en voor hem klaar staan, maar dat gebeurt niet altijd. Met een te lage eigenwaarde belemmer jij jouw groei en ontwikkeling.

Als je een te hoge eigenwaarde hebt, dan zul je sneller in situaties terecht komen die je boven het hoofd groeien. Eigenwaarde hebben is dus een bepaald gevoel dat zowel negatief als positief kan zijn. De zelfverzekerdheid van iemand is bepalend voor de mate van zelfwaardering. Een onzeker persoon zal minder snel tevreden zijn dan een zeker persoon. Eigenwaarde kan daarom ook worden gezien als het zelfbeeld dat iemand heeft. Je kijkt in de spiegel en hebt een mening over de persoon die je in de spiegel ziet.

The story of your life

Wat ben ik waard? Voor veel mensen is dat geen makkelijke vraag. Waar kun je dat aan meten? Hoe waardevol vinden anderen mij? Na het zien van deze film “The story of your life”, heb je misschien het antwoord.

In deze korte film “The story of your life”, geeft een vader zijn zoon drie opdrachten. Als hij deze alle drie heeft uitgevoerd, is het duidelijk wat de waarde van zijn leven bepaald. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Ben je oké?

KORTE FILM – BEN JE OKE?

Het animatiefilmproject 'Ben je oké?' heeft op het Los Angeles ...
Het verlichten van pijn

KORTE FILM – HET VERLICHTEN VAN PIJN

Brené Brown benadrukt in deze RSA Short de essentie van ...
TIBETAANSE GENEZENDE FLUIT

TIBETAANSE GENEZENDE FLUIT

De betoverende klanken van de Tibetaanse genezende fluit hebben een ...
Muziek voor huisdieren

MUZIEK VOOR JE HUISDIER

Muziek voor je huisdier is niet alleen een trend, maar ...
Seed

KORTE FILM – THE SEED

“Once the seed of faith takes root, it cannot be ...
Shine

SHINE – FIA

Shine van Fia is een weergave van kracht, veerkracht en ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download