KORTE FILM – THE SEED

“Once the seed of faith takes root, it cannot be blown away, even by the strongest wind – Now that’s a blessing.” (Vertaling: Geloof is als een rotsvaste overtuiging die je met geen wind wegblaast)

Rumi

De oude dichter Rumi slaat met deze quote over ‘the seed’ de spijker op zijn kop. Stel je geloof eens voor als een zaadje. Eerst is het klein, bijna onzichtbaar. Misschien begint het met een klein beetje vertrouwen in jezelf, of net iets meer. Het groeit en begint te wortelen in jezelf. En dan wordt het sterker, net als een boom die alle stormen zal doorstaan.

The Seed

Geloof kan uit allerlei dingen ontstaan: persoonlijke ervaringen, spirituele momenten, of simpelweg de drang om diepere betekenis te vinden. Zodra dat zaadje is geplant, begint het te groeien en verandert het je leven.

Geloof is onverwoestbaar

Wat zo mooi is aan geloof, is dat het je onverwoestbaar maakt. Stormen kunnen komen en gaan, maar jouw geloof blijft standvastig. Het geeft je de kracht om door te gaan, zelfs als het leven je op de proef stelt. Het is als een bemoedigend schouderklopje van het universum. Als je jouw geloof deelt, inspireer je anderen. Jouw overtuigingen kunnen als lichtjes zijn voor anderen die misschien verdwaald zijn in het donker.

Geloof is geen vaststaand iets; het kan groeien en veranderen naarmate jij groeit. Het kan sterker worden als je nieuwe dingen leert en nieuwe ervaringen opdoet. Onthoud dus dat jouw geloof een proces is. Het zal je begeleiden, wat er ook gebeurt. Dus koester dat zaadje van geloof, geef het wat liefde en verzorging, en kijk hoe het uitgroeit tot een prachtige, onverwoestbare boom in jouw leven. En blijf het met anderen delen, zodat zij ook kunnen ontdekken hoe geweldig je eigen kracht is.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Life in a day

DOCUMENTAIRE – LIFE IN A DAY

'Life in a Day' is een documentaire die de diversiteit ...
Spiegel im Spiegel

SPIEGEL IM SPIEGEL – ARVO PÄRT

Spiegel im Spiegel van Arvo Pärt is een muzikaal meesterwerk ...
Eurielle Carry me

CARRY ME – EURIELLE

'Carry me' van Eurielle is een prachtig muziekstuk dat je ...
Kitbull

KORTE FILM – KITBULL

Kitbull is geregisseerd door Rosana Sullivan en geproduceerd door Kathryn ...
Adagio for Strings

ADAGIO FOR STRINGS – SAMUEL BARBER

Adagio for Strings van Samuel Barber is een compositie die ...
Free Solo

DOCUMENTAIRE – FREE SOLO

Free Solo uit 2018 vertelt het opmerkelijke verhaal van Alex ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download