KORTE FILM – THE PRESENT

‘The Present’ is een aangrijpende film van ongeveer vier minuten, geregisseerd door Jacob Frey. Het verhaal draait om een jonge jongen die van zijn moeder een hond krijgt met een fysieke beperking. Hij heeft moeite met lopen. De jongen toont weinig enthousiasme voor de hond en lijkt teleurgesteld omdat hij gehandicapt is.

Geef nooit op

Terwijl ze hun reis voortzetten, worden de obstakels waarmee de jongen en zijn hond worden geconfronteerd steeds duidelijker. De hond worstelt en valt herhaaldelijk, maar geeft nooit op. In plaats van ontmoedigd te raken door de beperkingen, toont de hond onvermoeibare vastberadenheid en opwinding voor de reis.

Uiteindelijk begint hij zijn hond met nieuwe ogen te zien. Hij begrijpt de ware betekenis van vriendschap en acceptatie. Het moment waarop de jongen beseft dat zijn hond, ondanks zijn beperking, ongelooflijk gelukkig en tevreden is, is ontroerend. Hij beseft dat blijdschap niet afhankelijk is van uiterlijke perfectie, maar van liefde en acceptatie.

De boodschap van The present

De boodschap van ‘The Present’ is krachtig en voor iedereen. Het herinnert ons eraan dat het belangrijk is om mensen en dieren te accepteren en lief te hebben precies zoals ze zijn, ongeacht de beperkingen of imperfecties. Het benadrukt dat geluk te vinden is in het nu. In het omarmen van het moment en het delen van liefde met anderen.

De film raakt je hart, omdat het je eraan herinnert dat je soms kostbare momenten mist door vooroordelen en onbegrip. Het is een wake-up call om open te staan voor de schoonheid van het leven, in welke vorm dan ook. Deze film herinnert je eraan dat de grootste geschenken vaak in de meest onverwachte vormen komen.

De film heeft terecht talloze prijzen ontvangen. Het is een meesterwerk om je te laten inzien dat elke dag een geschenk is, en dat de echte schatten overal in te vinden zijn.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Ben je oké?

KORTE FILM – BEN JE OKE?

Het animatiefilmproject 'Ben je oké?' heeft op het Los Angeles ...
Het verlichten van pijn

KORTE FILM – HET VERLICHTEN VAN PIJN

Brené Brown benadrukt in deze RSA Short de essentie van ...
TIBETAANSE GENEZENDE FLUIT

TIBETAANSE GENEZENDE FLUIT

De betoverende klanken van de Tibetaanse genezende fluit hebben een ...
Muziek voor huisdieren

MUZIEK VOOR JE HUISDIER

Muziek voor je huisdier is niet alleen een trend, maar ...
Seed

KORTE FILM – THE SEED

“Once the seed of faith takes root, it cannot be ...
Shine

SHINE – FIA

Shine van Fia is een weergave van kracht, veerkracht en ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download