KORTE FILM – THE PRESENT

‘The Present’ is een aangrijpende film van ongeveer vier minuten, geregisseerd door Jacob Frey. Het verhaal draait om een jonge jongen die van zijn moeder een hond krijgt met een fysieke beperking. Hij heeft moeite met lopen. De jongen toont weinig enthousiasme voor de hond en lijkt teleurgesteld omdat hij gehandicapt is.

Geef nooit op

Terwijl ze hun reis voortzetten, worden de obstakels waarmee de jongen en zijn hond worden geconfronteerd steeds duidelijker. De hond worstelt en valt herhaaldelijk, maar geeft nooit op. In plaats van ontmoedigd te raken door de beperkingen, toont de hond onvermoeibare vastberadenheid en opwinding voor de reis.

Uiteindelijk begint hij zijn hond met nieuwe ogen te zien. Hij begrijpt de ware betekenis van vriendschap en acceptatie. Het moment waarop de jongen beseft dat zijn hond, ondanks zijn beperking, ongelooflijk gelukkig en tevreden is, is ontroerend. Hij beseft dat blijdschap niet afhankelijk is van uiterlijke perfectie, maar van liefde en acceptatie.

De boodschap van The present

De boodschap van ‘The Present’ is krachtig en voor iedereen. Het herinnert ons eraan dat het belangrijk is om mensen en dieren te accepteren en lief te hebben precies zoals ze zijn, ongeacht de beperkingen of imperfecties. Het benadrukt dat geluk te vinden is in het nu. In het omarmen van het moment en het delen van liefde met anderen.

De film raakt je hart, omdat het je eraan herinnert dat je soms kostbare momenten mist door vooroordelen en onbegrip. Het is een wake-up call om open te staan voor de schoonheid van het leven, in welke vorm dan ook. Deze film herinnert je eraan dat de grootste geschenken vaak in de meest onverwachte vormen komen.

De film heeft terecht talloze prijzen ontvangen. Het is een meesterwerk om je te laten inzien dat elke dag een geschenk is, en dat de echte schatten overal in te vinden zijn.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

KORTE FILM – ALIKE

"Alike" is een korte animatiefilm die de nadruk legt op ...
Loved

KORTE FILM – LOVED

In de hartverwarmende video 'Loved' van BeecherFeature Productions wordt een ...

KORTE FILM – NAPO

In de bekroonde film "NAPO" worden kijkers meegenomen op een ...
arcade

KORTE FILM – CAINE’S ARCADE

"Caine's Arcade" is een korte documentaire die het hartverwarmende verhaal ...
Hans Zimmer

TIME – HANS ZIMMER

Hans Zimmer, de Duitse componist en dirigent, staat bekend om ...
Life in a day

DOCUMENTAIRE – LIFE IN A DAY

'Life in a Day' is een documentaire die de diversiteit ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download