KORTE FILM – THE GATHERING OF THE TRIBE

“Mijn tranen komen altijd van een openbaring van verborgen waarheid. Alsof de waarnemingskaders zelf uit mijn ogen verdwijnen zodat ik weer helder kan zien. Dit verhaal van ‘The gathering of the tribe’ maakte me aan het huilen de eerste keer dat ik het las in het boek van Charles Eisenstein, “The More Beautiful World Our Hearts Know Is Possible” en elke keer dat ik het sindsdien heb bekeken.

Want voor mij is het een waargebeurd verhaal. Of het nu echt waar is of metaforisch waar, het maakt niet uit. Het wordt tijd dat we bij elkaar komen. Verzamelen, opstaan, liefhebben, LEVEN! Je bent niet alleen. Ik beloof je, je bent niet de enige.”

Aubrey Marcus

Dit verhaal komt uit het boek ‘Een betere wereld, waarvan we in ons hart weten dat die mogelijk is’ van Charles Eisenstein. Omdat de video in het Engels is, kun je hieronder de vertaling lezen. Het verhaal laat je anders kijken naar de rol die jij hebt in het geheel.

The gathering of the tribe

Er was eens een grote stam van mensen in een wereld ver weg van de onze. Of het nu ver weg is in de ruimte, of in de tijd, of zelfs buiten de tijd, we weten het niet. Ze leefden in een staat van betovering en vreugde waarin weinigen van ons vandaag de dag durven te geloven, behalve in die magische momenten wanneer we een glimp opvangen van de ware potentie van het leven.

Op een dag belegde de sjamaan van de stam een ​​bijeenkomst. Ze verzamelden zich om hem heen en hij sprak heel plechtig. “Mijn vrienden”, zei hij, “er is een wereld die onze hulp nodig heeft. Het wordt aarde genoemd, en haar lot staat op het spel. De mensen hebben een kritiek punt bereikt in hun collectieve geboorte, en ze zullen doodgeboren worden zonder onze hulp. Wie zou zich willen aanmelden voor een missie naar deze tijd en plaats, en de mensheid van dienst willen zijn?” “Vertel ons meer over haar missie”, zeiden ze.

Je bent vergeten wie je bent

“Ik ben blij dat je het vraagt, want het is geen kleinigheid. Ik zal je in een diepe, diepe trance brengen, zo compleet dat je vergeet wie je bent. Je zult een mensenleven leiden, en in het begin zul je volledig je afkomst vergeten. Ook je taal en je eigen ware naam zul je vergeten. Je zult worden gescheiden van het wonder en de schoonheid van onze wereld, en van de liefde die ons allemaal omringt. Missen zul je het heel erg, maar je weet niet wat het is wat je ontbreekt. Je herinnert je alleen de liefde en schoonheid als een verlangen in je hart. Terwijl je in de pijnlijk ontsierde aarde duikt, zul je alleen intuïtief weten dat een mooiere wereld mogelijk is.

“Naarmate je opgroeit in die wereld, zal je kennis voortdurend worden aangevallen. Je zult op een miljoen manieren te horen krijgen dat een wereld van vernietiging, geweld, sleur, angst en aftakeling normaal is. Het kan zijn dat je een tijd meemaakt waarin je helemaal alleen bent, zonder bondgenoten om jouw kennis van een mooiere wereld te bevestigen. Je kunt in een diepe wanhoop duiken die wij ons in onze wereld van licht niet kunnen voorstellen. Maar wat er ook gebeurt, een vonkje kennis zal jou nooit verlaten. Een herinnering aan je ware oorsprong zal in je DNA worden geschreven. Die vonk zal in je blijven, onuitblusbaar, totdat hij op een dag ontwaakt.”

Je bent niet alleen

“Zie je, ook al voel je je een tijdje volkomen alleen, je zult niet alleen zijn. Ik zal je hulp sturen, hulp die je als wonderbaarlijk zult ervaren, ervaringen die je als mystiek zult omschrijven. Voor enkele ogenblikken of uren of dagen zul je opnieuw ontwaken voor de schoonheid en de vreugde die bedoeld is. Je zult het op aarde zien, want ook al zijn de planeet en haar mensen diep gewond, er is daar nog steeds schoonheid, geprojecteerd vanuit het verleden en de toekomst op het heden als een belofte van wat mogelijk is en een herinnering aan wat echt is.

“Je zult ook hulp van elkaar krijgen. Als je begint te ontwaken voor je missie, zul je anderen van onze stam ontmoeten. Je zult ze herkennen aan je gemeenschappelijke doel, waarden en intuïties, en aan de gelijkenis van de paden die je hebt bewandeld. Naarmate de toestand van de planeet aarde een crisis van historische proporties bereikt, zullen je wegen elkaar meer en meer kruisen. De tijd van eenzaamheid, de tijd van denken dat je misschien gek bent, zal voorbij zijn.

Gathering of the tribe

Je missie zal duidelijk worden

“Je zult de mensen van je stam overal op aarde vinden en je ervan bewust worden door de langeafstandscommunicatietechnologieën die op die planeet worden gebruikt. Maar de echte verschuiving, de echte versnelling, zal plaatsvinden in persoonlijke bijeenkomsten op speciale plekken op aarde. Wanneer velen van jullie samenkomen, start je een nieuwe etappe op je reis, een reis die, ik verzeker je, zal eindigen waar hij begon. Dan zal de missie die onbewust in je lag, tot bewustzijn bloeien. De intuïtieve weerstand die je voelt tegen de wereld die zich als normaal toont, zal de start zijn van een zoektocht naar het creëren van een ​​mooiere wereld.”

“In een tijd van eenzaamheid zul je altijd proberen jezelf ervan te overtuigen dat je niet gek bent. Dat doe je door mensen alles te vertellen over wat er mis is met de wereld, en je zult een gevoel van verraad voelen als ze niet luisteren. Je zult hongerig zijn naar verhalen over onrecht, wandaden en ecologische vernietiging, die allemaal je intuïtie bevestigen dat er een mooiere wereld bestaat. Maar nadat je mijn hulp hebt ontvangen, en het aantal bijeenkomsten toeneemt, heb je dat niet langer nodig. Omdat je het Weet. Je energie zal zich daarna richten op het actief creëren van die mooiere wereld.“

Hoe weet je of het werkt?

Een stamvrouw vroeg de sjamaan: “Hoe weet je of dit zal werken? Weet je zeker dat je sjamanistische krachten groot genoeg zijn om ons op zo’n reis te sturen?”

De sjamaan antwoordde: “Ik weet dat het zal werken, want ik heb het al vele malen eerder gedaan. Velen zijn al naar de aarde gestuurd om mensenlevens te leiden en om de basis te leggen voor de missie die je nu gaat ondernemen. Ik heb geoefend! Het enige verschil is nu dat velen van jullie nu tegelijk gaan. Wat nieuw is in de tijd waarin jullie zullen leven, zijn de bijeenkomsten die gaan plaatsvinden. ‘

Een stamlid vroeg: “Is er een gevaar dat we verdwaald raken in die wereld en nooit meer ontwaken uit de sjamanistische trance? Is er een gevaar dat de wanhoop, het cynisme, de pijn van scheiding zo groot zal zijn dat ons sprankje hoop verdwijnt, en dat we voor altijd gescheiden zullen zijn van onze geliefden?“

De sjamaan antwoordde: “Dat is onmogelijk. Hoe dieper je verdwaalt, hoe krachtiger de hulp die ik je zal sturen. Je zou het op dat moment kunnen ervaren als een ineenstorting van je persoonlijke wereld, het verlies van alles wat belangrijk voor je is. Later je zult de gave erin herkennen. We zullen je nooit in de steek laten.”

Zal de missie slagen?

Een andere man vroeg: ‘Is het mogelijk dat onze missie zal mislukken en dat deze planeet, de aarde, zal vergaan?’

De sjamaan antwoordde: “Ik zal je vraag met een paradox beantwoorden. Het is onmogelijk dat je missie zal mislukken. Toch hangt het succes af van je eigen daden. Het lot van de wereld ligt in jouw handen. De sleutel tot deze paradox ligt in jou, in het gevoel dat je met je meedraagt ​​dat alles, zelfs je persoonlijke, geheime worstelingen van binnen, kosmische betekenis heeft. Je zult dan, net als nu, weten dat alles wat je doet ertoe doet. ‘

Er waren geen vragen meer. De vrijwilligers verzamelden zich in een kring en de sjamaan ging naar iedereen toe. Het laatste waar iedereen zich bewust van was, was dat de sjamaan rook in hun gezicht blies. Ze raakten in een diepe trance en droomden zichzelf in de wereld waarin we ons vandaag bevinden. Auteur: Charles Eisenstein.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Man on wire

DOCUMENTAIRE – MAN ON WIRE

"Man on Wire," de fascinerende documentaire uit 2008, werpt een ...
Trage Tocht

DE TRAGE TOCHT BIJ DOORNENBURG

Tijdens de Trage Tocht Doornenburg wacht een ware ontdekkingsreis, doordrenkt ...

DOCUMENTAIRE – JIRO DREAMS OF SUSHI

"Jiro Dreams of Sushi" is een mooie documentaire uit 2011 ...
Alpha golven

GENEZENDE ALPHA GOLVEN

Deze muziek met alpha-golven belooft niet alleen een aangename luisterervaring, ...
In the mood for love

IN THE MOOD FOR LOVE – SHIGERU UMEBAYASHI

De betoverende melodieën van Shigeru Umebayashi's "In the Mood for ...
Love is the brigde rumi

LOVE IS THE BRIDGE – RUMI

"Love is the Bridge" van Rumi, de beroemde 13e-eeuwse Perzische ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download