KORTE FILM – STOP MENSEN NIET IN EEN HOKJE

We zijn met zijn allen geneigd om snel te oordelen over mensen die anders zijn dan wij zelf. Of het nu gaat om verschillen in uiterlijk, cultuur, religie, of levensstijl. We hebben de neiging om direct te labelen. Maar wat als we in plaats daarvan zouden streven naar naastenliefde en bewustwording? Wanneer we een ander labelen en in een hokje stoppen, kunnen we niet zien wie hij of zij werkelijk is.

Een van de grootste obstakels voor het begrijpen van anderen is ons vermogen om te oordelen. We zien iemand en vellen meteen een oordeel op basis van oppervlakkige waarnemingen. Maar wat als we in plaats daarvan zouden proberen om voorbij die uiterlijke verschillen te kijken? Wat als we de tijd zouden nemen om te luisteren en te begrijpen?

Stop mensen niet in een hokje

Naastenliefde begint met het erkennen dat we allemaal mensen zijn. Het is het besef dat, ongeacht onze achtergrond, we allemaal verlangen naar liefde, geluk en begrip. Naastenliefde betekent dat je anderen met mededogen benaderd, zonder vooroordeel.

Bewustwording is de sleutel tot het transformeren. Het begint met het inzien van wanneer jij oordeelt en daarmee stoppen. Het vereist ook dat je je openstelt om te leren van anderen. Een mooie manier is om met anderen in gesprek te gaan en naar hun verhalen te luisteren. Als je de tijd neemt om echt te begrijpen waar iemand vandaan komt, kun je vaak de overeenkomsten ontdekken die verbinden.

Deze korte film bewijst dat we veel meer gemeen hebben dan we denken, en dat zouden we in gedachten moeten houden wanneer we iemand ontmoeten die misschien anders lijkt dan wij. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Ben je oké?

KORTE FILM – BEN JE OKE?

Het animatiefilmproject 'Ben je oké?' heeft op het Los Angeles ...
Het verlichten van pijn

KORTE FILM – HET VERLICHTEN VAN PIJN

Brené Brown benadrukt in deze RSA Short de essentie van ...
TIBETAANSE GENEZENDE FLUIT

TIBETAANSE GENEZENDE FLUIT

De betoverende klanken van de Tibetaanse genezende fluit hebben een ...
Muziek voor huisdieren

MUZIEK VOOR JE HUISDIER

Muziek voor je huisdier is niet alleen een trend, maar ...
Seed

KORTE FILM – THE SEED

“Once the seed of faith takes root, it cannot be ...
Shine

SHINE – FIA

Shine van Fia is een weergave van kracht, veerkracht en ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download