KORTE FILM – IN SHADOW A MODERN ODYSSEY

Lubomir Arsov werd geboren in Bulgarije, waar hij tot zijn twaalfde bleef. Daarna verhuisde hij naar Toronto, waar hij nog steeds woont. Hij vindt dat creativiteit de grootste krachtbron is voor communicatie en voor het weergeven van emoties, stemmingen en ervaringen.

“Everyone carries a shadow, and the less it is embodied in the individual’s conscious life, the blacker and denser it is…if it is repressed and isolated from consciousness, it never gets corrected.”

C.G.Jung

Hij begint met het maken van verhalen en strips, om zijn beleving te kunnen overbrengen. Hij gaat naar een school voor animatie, waar hij de basis en de technische vaardigheden leert, die nodig zijn voor de ontwikkeling van zijn kunst. In 2017 wordt deze korte film “In shadow a modern odyssey” van Lubomir uitgebracht. Lubomir geeft in deze korte film zijn zoektocht naar de duisternis van de westerse beschaving weer.

Aubrey Marcus

Er zijn veel compilaties gemaakt van deze korte film, dus je kunt op Youtube verschillende versies vinden. Een compilatie die mij diep raakte, is die met het gedicht van Aubrey Marcus. Lees wat hij erover te zeggen heeft en beluister dan zijn vier minuten durende gedicht.

Heb jij je ooit zo geliefd gevoeld door je moeder?

Zoveel liefgehad, dat je moeder bereid was al je pijn te voelen? Zodat je niet alleen bent. Zodat je het niet alleen hoeft vast te houden. Gewoon om je te laten weten dat ze je echt ziet. Dit is een van de diepste uitingen van liefde.

Het is een verwoestende liefde. Het doet mijn borstkas snikken. Ik kan het bijna niet verdragen hoeveel ze van me houdt. Want hoe kon ik haar ooit terugbetalen voor die liefde? Maar dat is het ding over liefde, als het waar is, is de wederkerigheid vervat in de uitdrukking zelf. Liefde ontvangen is de wederkerigheid van Liefde, omdat je niet echt Liefde kunt ontvangen zonder het onmiddellijk terug te geven.

Het is een staat van zijn, geen geschenk. Niemand kan je “Liefde geven”. Je bent verliefd of niet. En ik hoop dat dit gedicht je het geschenk biedt om verliefd te zijn op Gaia, net zoals het voor mij deed. Auteur: Aubrey Marcus.

In shadow a modern odyssey

Ben je na het zien van deze korte versie nieuwsgierig geworden naar de langere versie? Bekijk deze dan onderaan dit artikel.

In slechts dertien minuten begint deze prachtig film aan een ontdekkingsreis naar de menselijke psyche, waarbij de donkere schaduwen van de samenleving aan de oppervlakte komen. Cesar Cruz zei dat het doel van kunst is; “Het comfortabele verstoren en het gestoorde troosten“.

In deze korte film “In shadow a modern odyssey” komen veel onderwerpen langs, zoals drugs, racisme, de bioindustrie, corruptie van de overheid en mediamanipulatie van de gewone mens. Het is een film die je wakker schud en aan het denken zet. In wat voor wereld leven we eigenlijk? Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

DOCUMENTAIRE – JIRO DREAMS OF SUSHI

"Jiro Dreams of Sushi" is een mooie documentaire uit 2011 ...
Alpha golven

GENEZENDE ALPHA GOLVEN

Deze muziek met alpha-golven belooft niet alleen een aangename luisterervaring, ...
In the mood for love

IN THE MOOD FOR LOVE – SHIGERU UMEBAYASHI

De betoverende melodieën van Shigeru Umebayashi's "In the Mood for ...
Love is the brigde rumi

LOVE IS THE BRIDGE – RUMI

"Love is the Bridge" van Rumi, de beroemde 13e-eeuwse Perzische ...
Identity

KORTE FILM – IDENTITY

In onze wereld, waar velen maskers dragen door een gebrek ...
Ben je oké?

KORTE FILM – BEN JE OKE?

Het animatiefilmproject 'Ben je oké?' heeft op het Los Angeles ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download