KORTE FILM – IEDEREEN GAAT DOOD, MAAR NIET IEDEREEN LEEFT

Een gedachte die je vast ook weleens hebt gehad; ik vertrek! Vaak blijft het alleen bij die gedachte, want tja, waar moet je heen? Is het daar dan echt beter? We hebben er zelfs een spreekwoord over; ‘het gras is niet altijd groener aan de overkant’. Als je zo blijft denken kan ik je garanderen, iedereen gaat dood, maar niet iedereen leeft.

Ook wordt ons geleerd; ‘wees tevreden met wat je hebt’. Dus als je de wens al zou hebben, dan wordt het je niet makkelijker gemaakt. Je baan opzeggen? Je huis verkopen? Alleen? Weg van alle zekerheden en controle? Hoe moet dat met je pensioengat? Je kan wel wat geld hebben nu, maar dat is ook zo op! Dus als eindconclusie; ‘Poeh, dat is eng, mij niet gezien‘, hoor ik vaak.

Iedereen gaat dood

En dan is er ook nog een groep die wel zou willen, maar… Iedereen lijkt wel een excuus te hebben om niet z’n dromen en verlangens te leven. ‘Je kunt niet alles hebben‘ is ook een vaak gehoorde in dit rijtje. Maar het meest gehoorde is toch wel; ‘als ik geen kinderen zou hebben, dan…‘ Ik vraag me echt werkelijk af hoeveel het er dan echt gedaan zouden hebben, maar dit zullen we helaas niet weten. Want tegen de tijd dat de kinderen de deur uit zijn, is er vast wel een andere goede reden om te blijven zitten waar je zit.

IEDEREEN GAAT DOOD

Vaak gaat men er vanuit dat het voor mij allemaal makkelijk was, ik heb tenslotte geen kinderen. Maar ook voor mij was het niet easy. Ook ik zat lang vast in het patroon van vasthouden en zekerheid niet durven loslaten. Durf ik wel alleen? Waarom verhuur ik mijn huis niet? Zal ik een sabbatical nemen? Ga ik echt alles opgeven hier? Ga ik niet op de vlucht? Wat zoek ik eigenlijk zo ver weg? Allemaal angst, de slechtste raadgever.

Geen spijt

Ik kan nu, maar dat is achteraf, zeggen dat ik geen dag spijt heb van mijn beslissingen. De enige gedachte die ik heb; ‘waarom heb ik dit niet veel eerder gedaan!’ Aan de andere kant van je angst is alles wat je zoekt en wenst. Voor mij volmaakte rust in het niet weten en heel nieuwsgierig zien wat er op mijn pad verschijnt, mooier gaat het niet worden. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Ben je oké?

KORTE FILM – BEN JE OKE?

Het animatiefilmproject 'Ben je oké?' heeft op het Los Angeles ...
Het verlichten van pijn

KORTE FILM – HET VERLICHTEN VAN PIJN

Brené Brown benadrukt in deze RSA Short de essentie van ...
TIBETAANSE GENEZENDE FLUIT

TIBETAANSE GENEZENDE FLUIT

De betoverende klanken van de Tibetaanse genezende fluit hebben een ...
Muziek voor huisdieren

MUZIEK VOOR JE HUISDIER

Muziek voor je huisdier is niet alleen een trend, maar ...
Seed

KORTE FILM – THE SEED

“Once the seed of faith takes root, it cannot be ...
Shine

SHINE – FIA

Shine van Fia is een weergave van kracht, veerkracht en ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download