KORTE FILM – I WILL DESPISE YOU

In deze korte film ‘I will despise you’, zien een jongen en meisje elkaar voor hun eerste date, nadat ze elkaar eerst online hadden ‘ontmoet‘. Ze lijken een romantische klik te hebben tijdens het diner en wisselen geestige verhalen uit die de chemie vergroot. Online dating zorgt ervoor dat mensen zichzelf perfect op de markt zetten, daarom besluiten ze om brutaal eerlijk te zijn over zichzelf.

Ze vertellen de waarheid over hun gebreken, hun politieke opvattingen en ergernissen, en hun slechte gewoonten in relaties. De date gaat goed en eindigt op een voor beide partijen bevredigende manier, maar hoe goed kennen ze elkaar echt?

Genieten van elkaar

Deze romantische komedie is geschreven en geregisseerd door Max Tobin. Je ziet veel vonken, zowel tussen de personages als door zijn levendige, bruisende creatieve uitvoering. De focus ligt op de sfeer en de chemie tussen de twee jongeren. Je ziet hoe ze praten, flirten en genieten van elkaars gezelschap.

Het verhaal doorloopt de traditionele rituelen van verkering die iedereen kent. Het legt het potentiële paar vast tijdens het eten, dansen en vooral ook drinken. Je ziet ze dronken worden. Hun slimme, pittige en grappige dialoog gaat van beschaafde humor naar steeds meer openhartige onthullingen tot dronken bekentenissen.

I will despise you

I will despise you

De onthullingen benadrukken eerst hun eigenaardige schattigheid als mensen, maar dan beginnen ze in moeilijker wateren te belanden. Ze praten over politiek, romantische mislukkingen uit het verleden en de manieren waarop ze relaties en zichzelf saboteren. Toch gaan ze nog steeds door, verstrikt in de stormloop van potentiële seks en romantiek.

Acteurs Daisy Mander en Kell Chambers hebben beiden last van een toenemende mate van onzekerheid en kwetsbaarheid. Terwijl ze persoonlijke details over zichzelf onthullen, verleiden ze elkaar. Hun eerlijkheid gebruiken ze ook als zelfverdediging tegen echte verbinding. Ze denken dat ze onthullend en openhartig zijn, maar ze ontdekken dat hoe open ze ook met elkaar lijken, ze diep van binnen een mysterie voor elkaar blijven.

Het opbouwen van vertrouwen kost tijd

Het geestige, zelfbewuste en behendig geregisseerde “I Will Despise You” vangt de geneugten en de rush van de eerste eerste indrukken en het begin van romantische vonken. Maar het heeft ook een wrang, wetend gevoel dat liefde en relaties meer vergen dan de aanvankelijke adrenaline- en dopaminestoot. Ook al gaat dit potentiële koppel aan de slag en onthult ze de brute waarheid over wie ze zijn, ze ontdekken dat er geen omweg is voor echte intimiteit.

Het opbouwen van intimiteit, wederzijdse vertrouwen, zorg en verbinding kost tijd. Uiteindelijk weten ze misschien het slechtste van elkaar. Ze ontdekken de ergernissen, gebreken en fouten die ze zouden ervaren als ze als stel bij elkaar blijven. Is er ruimte voor hen om vooruit te gaan, of hebben ze hun bruggen naar die toekomst verbrand? Tekst: Vertaling Youtube.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

DOCUMENTAIRE – JIRO DREAMS OF SUSHI

"Jiro Dreams of Sushi" is een mooie documentaire uit 2011 ...
Alpha golven

GENEZENDE ALPHA GOLVEN

Deze muziek met alpha-golven belooft niet alleen een aangename luisterervaring, ...
In the mood for love

IN THE MOOD FOR LOVE – SHIGERU UMEBAYASHI

De betoverende melodieën van Shigeru Umebayashi's "In the Mood for ...
Love is the brigde rumi

LOVE IS THE BRIDGE – RUMI

"Love is the Bridge" van Rumi, de beroemde 13e-eeuwse Perzische ...
Identity

KORTE FILM – IDENTITY

In onze wereld, waar velen maskers dragen door een gebrek ...
Ben je oké?

KORTE FILM – BEN JE OKE?

Het animatiefilmproject 'Ben je oké?' heeft op het Los Angeles ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download