KORTE FILM – HET VERLICHTEN VAN PIJN

Brené Brown benadrukt in deze RSA Short de essentie van het verlichten van pijn en lijden door oprechte empathie. Ze herinnert ons eraan dat ware verbinding begint met het durven erkennen en omarmen van onze eigen kwetsbaarheid. Brown, hoogleraar en auteur van ‘Daring Greatly,’ wijst erop dat we alleen diepgaande verbindingen kunnen maken als we moedig genoeg zijn om eerst verbinding te maken met onze eigen kwetsbaarheid.

In de prachtige animatie van Katy Davis, ook bekend als Gobblynne, wordt deze boodschap treffend weergegeven. De beelden versterken het belang van empathie en laten zien dat het begrijpen van iemands pijn begint met het begrijpen van onze eigen kwetsbaarheid.

Brown’s diepgaande onderzoek naar kwetsbaarheid, moed, waardigheid en schaamte heeft haar tot een gerenommeerde expert op dit gebied gemaakt. Haar toewijding aan het begrijpen van menselijke emoties en relaties is evident in haar bestseller ‘Daring Greatly’. Hierin betoogt ze dat de moed om kwetsbaar te zijn ons leven, liefde, ouderschap en leiderschap transformeert. Het is de essentie van het verlichten van pijn.

Deze RSA Short fungeert als een korte, krachtige samenvatting van Brown’s overtuigende boodschap. Het herinnert ons eraan dat empathie niet alleen betekent dat we ons verbinden met de pijn van anderen, maar ook dat we de moed hebben om onze eigen kwetsbaarheid te erkennen. Het is een inspiratie voor iedereen die streeft naar diepere, authentieke verbindingen in het leven. Wil je meer van Brown’s inzichten ontdekken, bekijk dan haar volledige speech ‘De kracht van kwetsbaarheid‘. Autuer: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Man on wire

DOCUMENTAIRE – MAN ON WIRE

"Man on Wire," de fascinerende documentaire uit 2008, werpt een ...
Trage Tocht

DE TRAGE TOCHT BIJ DOORNENBURG

Tijdens de Trage Tocht Doornenburg wacht een ware ontdekkingsreis, doordrenkt ...

DOCUMENTAIRE – JIRO DREAMS OF SUSHI

"Jiro Dreams of Sushi" is een mooie documentaire uit 2011 ...
Alpha golven

GENEZENDE ALPHA GOLVEN

Deze muziek met alpha-golven belooft niet alleen een aangename luisterervaring, ...
In the mood for love

IN THE MOOD FOR LOVE – SHIGERU UMEBAYASHI

De betoverende melodieën van Shigeru Umebayashi's "In the Mood for ...
Love is the brigde rumi

LOVE IS THE BRIDGE – RUMI

"Love is the Bridge" van Rumi, de beroemde 13e-eeuwse Perzische ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download