KORTE FILM – BODHISATTVA IN DE METRO

Emoties uiten is heel gezond en zeker lachen is erg helend. Velen van ons hebben geleerd om emoties weg te stoppen of te onderdrukken. Misschien kreeg je te horen op het strand; “Sssstttt, er zijn hier nog meer mensen”, of “doe maar normaal, wat moeten ze wel niet van je denken“. Want eens eerlijk, zou jij net als Bodhisattva voluit durven lachen in de metro?

We zijn zo bezig met wat een ander van ons vind en of iets wel “gepast” is. Zou hij voluit durven lachen in de menigte? Dit filmpje over Bodhisattva is zeer inspirerend en laat zien dat het fijn, gezond en zelfs verbindend is.

Verlichting

Een bodhisattva is een ingewijde die optreedt als leraar van de mensheid gedurende een bepaalde periode. Als die periode verstreken is, krijgt een bodhisattva de rang van boeddha en dan zal hij niet meer incarneren in een fysiek lichaam. Het is iemand die de wens heeft om het welzijn van alle voelende wezens te realiseren.

Hij heeft een directe realisatie van de leegte. En zo’n realisatie is de basis om verlichting te kunnen bereiken. Door de wijsheid die de leegte brengt verwijder je geleidelijk aan onwetendheid, verstorende emoties, karma en de indrukken daarvan. Door het pad te beoefenen dat vooral bestaat uit een combinatie van compassie en wijsheid, kan zo iemand een Boedha worden. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

THINK AND GROW RICH – NAPOLEON HILL

Het boek "Think and grow rich" is het bestverkopende boek ...
de vier vragen

DE VIER VRAGEN DIE JE LEVEN VERANDEREN – BYRON KATIE

Het boek "De vier vragen die je leven veranderen" leer ...
i will despise you

KORTE FILM – I WILL DESPISE YOU

In deze korte film "I will despise you", zien een ...
Eindeloos bewustzijn

DOCUMENTAIRE – EINDELOOS BEWUSTZIJN

De documentaire "Eindeloos bewustzijn" gaat over het gegeven hoe bijna-dood ...
Het Apostelkind

APOSTELKIND – RENSKE DOORNENSPLEET

In het boek Apostelkind lees je hoe Renske wil begrijpen ...
Angelique

IK BEN ANGELIQUE

Ik ben Angelique en ik wil graag iets met jullie ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download