KORTE FILM – BODHISATTVA IN DE METRO

Emoties uiten is heel gezond en zeker lachen is erg helend. Velen van ons hebben geleerd om emoties weg te stoppen of te onderdrukken. Misschien kreeg je te horen op het strand; “Sssstttt, er zijn hier nog meer mensen”, of “doe maar normaal, wat moeten ze wel niet van je denken“. Want eens eerlijk, zou jij net als Bodhisattva voluit durven lachen in de metro?

We zijn zo bezig met wat een ander van ons vind en of iets wel “gepast” is. Zou hij voluit durven lachen in de menigte? Dit filmpje over Bodhisattva is zeer inspirerend en laat zien dat het fijn, gezond en zelfs verbindend is.

Verlichting

Een bodhisattva is een ingewijde die optreedt als leraar van de mensheid gedurende een bepaalde periode. Als die periode verstreken is, krijgt een bodhisattva de rang van boeddha en dan zal hij niet meer incarneren in een fysiek lichaam. Het is iemand die de wens heeft om het welzijn van alle voelende wezens te realiseren.

Hij heeft een directe realisatie van de leegte. En zo’n realisatie is de basis om verlichting te kunnen bereiken. Door de wijsheid die de leegte brengt verwijder je geleidelijk aan onwetendheid, verstorende emoties, karma en de indrukken daarvan. Door het pad te beoefenen dat vooral bestaat uit een combinatie van compassie en wijsheid, kan zo iemand een Boedha worden. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Avatar 2

TRAILER – AVATAR 2

Wat een prachtige, inspirerende film is Avatar 2. De film ...
Verdi's A

GENEES LICHAAMSSCHADE – VERDI’S A

432 Hz, ook wel bekend als Verdi's A, was de ...
Moh Mohiya

MANTRA – MOH MOHIYA

Vandaag mediteren we samen met een eenvoudige, mooie maar zeer ...
Midfulness voorbij

VOORBIJ MINDFULNESS – JOEY WEBER

Mindfulness is door de jaren heen steeds populairder geworden. De ...
Adrian von Ziegler

CELTIC MUSIC – ADRIAN VON ZIEGLER

Adrian von Ziegler is geboren in Zürich in 1989. Hij ...
Allen Watts

ON THE ETERNAL NOW – ALLEN WATTS

Kijk naar deze inspirerende en diepgaande speech over het eeuwige ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download