KORTE FILM – BELIEVE YOURSELF

Kleine Piper wordt in deze korte film ‘Believe yourself‘ door haar moeder naar de kust gebracht, zodat ze kan leren hoe ze haar eigen eten kan vinden. Ze slaagt er alleen niet in om op tijd weg te trekken en wordt kletsnat door de opkomende golven. Het maakt Piper bang voor water en ze weigert het nest te verlaten.

Al snel heeft ze zoveel honger dat ze wel terug moet naar zee. Dan ziet ze een kreeft in het zand graven. Terwijl ze naar de krab kijkt, komt er een grote golf binnen die haar onder water zet. Deze keer zegt de krab Piper dat ze haar ogen moet openen, zodat ze grote tweekleppige dieren kan zien die door de golf worden blootgelegd.

Believe yourself

Opgewonden overwint Piper haar angst voor water en leert ze hoe ze de grote tweekleppige dieren moet vangen wanneer ze onder water worden blootgesteld, genoeg vangen om haar hele kudde te voeden. De moraal van het verhaal is dat als je eigenwaarde hebt, je overtuigd bent dat je geluk, liefde, succes en alles wat je wenst waard bent.

Het is een staat van zijn, waar de buitenwereld geen invloed op kan uitoefenen. Maar hoe creëer je een hogere eigenwaarde, om zo je leven weer in eigen hand te kunnen nemen? Je eigenwaarde is je basis en opgebouwd uit alles wat jij aan informatie hebt verzameld, in al die jaren. Zo’n fundament kun je niet zomaar even veranderen. Stap voor stap ga je leren en ervaren hoe je negatieve stukken kunt omzetten naar positieve.

Believe yourself

Wat wil je verstoppen?

Wie je bent en hoe je jezelf ziet, zijn de sleutels om je echte waarde te begrijpen, maar er is meer. Het gaat natuurlijk niet alleen om de goede kanten en gebeurtenissen, er zijn ook minder leuke kanten die je mag bekijken. De stukken die je het liefst ver wil verstoppen, niet alleen voor jezelf maar ook voor de buitenwereld.

Niemand is perfect, we hebben allemaal onze donkere kanten en worstelen allemaal. Als je eerlijk bent naar jezelf zijn we allemaal gelijk, niemand is beter of slechter. We zijn allemaal mensen met zwakheden, problemen, imperfecties en angsten. Als je al deze kanten van jezelf leert kennen en omarmen, is er groei naar een hogere eigenwaarde.

Zelfacceptatie

Hierna komt de stap naar zelfacceptatie. Je wil authentiek worden, wie je werkelijk bent, dus daar hoort alles bij. Je gaat nu je ware aard erkennen, al je lelijke en mooie kanten, al je fouten en al je mislukkingen. Vanaf nu ben je bent kwetsbaar, authentiek en echt. Alles buiten jezelf kan je niet meer beïnvloeden in hoe je over jezelf denkt, je hebt al je kanten al omarmt en aangekeken. Je hebt losgelaten wat je al die jaren probeerde te verstoppen, voor jezelf en anderen. Er is nu niets meer wat je kan tegenhouden, om vrij te leven en alles te doen waar jij van droomt. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Sjamanen drum

DIEPE MEDITATIE – SJAMANEN DRUM

Een mooie effectieve, diepe meditatie is de meditatie met een ...
Projectiemechanisme in de praktijk

HET PROJECTIEMECHANISME IN DE PRAKTIJK – KAREN M. HAMAKER ZONDAG

In het boek 'Projectiemechanisme in de praktijk' legt Karen stap ...
becoming animal

BECOMING ANIMAL – DAVID ABRAM

Misschien ken je ook het eerste boek van David Abram, ...

639 HZ VOOR ECHTE LIEFDE

In verschillende culturen worden al eeuwenlang de helende tonen van ...
The Spell of the Sensuous

THE SPELL OF THE SENSUOUS – DAVID ABRAM

Ecoloog en filosoof David Abram onderzoekt met grote nieuwsgierigheid en ...
Een klein gebaar

KORTE FILM – EEN KLEIN GEBAAR

In dit korte filmpje zie je wat een klein gebaar ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download