KORT FILMPJE – BE A MR. JENSEN

In dit korte filmpje ‘Be a mr. Jensen’ zie je hoe we anders kunnen kijken naar onze kinderen. Als je kijkt naar wie de ander werkelijk is, zou het wel eens iets heel anders kunnen zijn dan je van tevoren zou verwachten.

Be a mr. Jensen

Jij bent uniek. Er is geen tweede exemplaar van jou. Je wordt geboren als je ware zelf, authentiek. Je hebt unieke gevoelens, gedachten, verlangens, wensen, talenten en behoeften. En als je vanaf dat eerste moment zou mogen zijn wie je werkelijk bent, dan had je nu veel minder struggles gehad om te ontdekken wie je bent.

Door de maatschappij en je opvoeding moet je van jongs af aan al leren hoe jij je moet gedragen. Je moet meedoen op school, je aanpassen aan de regels van de maatschappij, maar ook aan de waarden en normen van je ouders. In hoeverre is er echt gekeken naar wat jij, als uniek individu, nodig had?

Be a Mr. Jensen

Wat is goed?

Als je geboren wordt zien je ouders niet een zaadje van een bloem, die ze moeten verzorgen op een manier die goed is voor de bloem. Nee, je werd gezien als een stuk klei, wat gemodelleerd moest worden naar hun beste kunnen. Er wordt niet gekeken naar wie je bent, maar naar wie je ouders denken dat je zou moeten zijn, of goed voor je is.

Je leert al heel jong dat sommige dingen goed zijn. Als je dat doet, word je geaccepteerd en ben je veilig. En andere dingen zijn slecht, je wordt dan niet geaccepteerd en bent dan dus niet veilig. Hiermee leer je dat alles wat echt is aan jou, maar niet acceptabel, je moet verbergen. Zodat niemand die kanten en dingen van jou ziet. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

La Luna

KORTE FILM – LA LUNA

In de wereld van animatiefilms staat Pixar bekend om het ...
The Salt of the Earth

TRAILER – THE SALT OF THE EARTH

"The Salt of the Earth" is een reis door het ...

KORTE FILM – ALIKE

"Alike" is een korte animatiefilm die de nadruk legt op ...
Loved

KORTE FILM – LOVED

In de hartverwarmende video 'Loved' van BeecherFeature Productions wordt een ...

KORTE FILM – NAPO

In de bekroonde film "NAPO" worden kijkers meegenomen op een ...
arcade

KORTE FILM – CAINE’S ARCADE

"Caine's Arcade" is een korte documentaire die het hartverwarmende verhaal ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download