KORT FILMPJE – BE A MR. JENSEN

In dit korte filmpje ‘Be a mr. Jensen’ zie je hoe we anders kunnen kijken naar onze kinderen. Als je kijkt naar wie de ander werkelijk is, zou het wel eens iets heel anders kunnen zijn dan je van tevoren zou verwachten.

Be a mr. Jensen

Jij bent uniek. Er is geen tweede exemplaar van jou. Je wordt geboren als je ware zelf, authentiek. Je hebt unieke gevoelens, gedachten, verlangens, wensen, talenten en behoeften. En als je vanaf dat eerste moment zou mogen zijn wie je werkelijk bent, dan had je nu veel minder struggles gehad om te ontdekken wie je bent.

Door de maatschappij en je opvoeding moet je van jongs af aan al leren hoe jij je moet gedragen. Je moet meedoen op school, je aanpassen aan de regels van de maatschappij, maar ook aan de waarden en normen van je ouders. In hoeverre is er echt gekeken naar wat jij, als uniek individu, nodig had?

Be a Mr. Jensen

Wat is goed?

Als je geboren wordt zien je ouders niet een zaadje van een bloem, die ze moeten verzorgen op een manier die goed is voor de bloem. Nee, je werd gezien als een stuk klei, wat gemodelleerd moest worden naar hun beste kunnen. Er wordt niet gekeken naar wie je bent, maar naar wie je ouders denken dat je zou moeten zijn, of goed voor je is.

Je leert al heel jong dat sommige dingen goed zijn. Als je dat doet, word je geaccepteerd en ben je veilig. En andere dingen zijn slecht, je wordt dan niet geaccepteerd en bent dan dus niet veilig. Hiermee leer je dat alles wat echt is aan jou, maar niet acceptabel, je moet verbergen. Zodat niemand die kanten en dingen van jou ziet. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Joshua Bell

EXPERIMENT – JOSHUA BELL

Joshua Bell is een van 's werelds grootste violisten. Zijn ...

ADEMOEFENINGEN – MAX STROM

Als je ontspannen bent, heb je een rustige buikademhaling en ...
Step inside the circle

KORTE DOCUMENTAIRE – STEP INSIDE THE CIRCLE

In deze korte documentaire 'Step inside the circle' kun je ...
Frequentie 936 Hz

HEEL JE HART MET FREQUENTIE 639 HZ

De frequentie 639 Hz is ook wel de frequentie van ...
Be a Mr. Jensen

KORT FILMPJE – BE A MR. JENSEN

In dit korte filmpje 'Be a mr. Jensen' zie je ...
Look beyond borders

LOOK BEYOND BORDERS – 4 MINUTEN EXPERIMENT

Twintig jaar geleden ontdekte psycholoog Arthur Aron dat elkaar 4 ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download