KORTE DOCUMENTAIRE – STEP INSIDE THE CIRCLE

In deze korte documentaire ‘Step inside the circle‘ kun je zien wat trauma in je kindertijd met je doet. Het verandert de manier waarop we op de wereld reageren. Als we worden getriggerd, maken we keuzes die soms verwoestende gevolgen hebben. Je kunt hierbij denken aan huiselijk geweld, verslaving, moord en gevangenisstraf.

Ik zou ook opgesloten zitten

Ik zou ook zijn opgesloten als ik niet het voorrecht en het ondersteuningssysteem had gehad waar ik geluk mee had. Laten we het paradigma veranderen van hoe we de meest getraumatiseerde leden van onze samenleving opsluiten, isoleren en ontmenselijken.

Nadat Fritzi Horstman inzichten had verkregen door haar jeugdtrauma te verwerken, kon ze het getraumatiseerde kind zien in de mannen die ze ontmoette. Tijdens een bezoek aan een gevangenis besloot ze dat er iets aan gedaan moest worden. Ze zette het Compassion Prison Project op, waar Step inside the circle een onderdeel van is.

Trauma en gevangen zitten

Ze deed dit om een ​​licht te werpen op het probleem van kindertrauma. Hoe het speelt in het leven van de mannen en vrouwen die achter de tralies terechtkomen? Ook wil ze verandering teweeg te brengen in de manier waarop we omgaan met degenen die misdaad hebben begaan. Vanuit het huidige strafsysteem, dat houdt geen rekening met de getraumatiseerde achtergronden van gevangenen, naar een nieuwe aanpak die rekening houdt met het trauma uit de kindertijd. We moeten meer richten op het helen van de wonden uit het verleden, om echte hervormingen en een veiligere samenleving tot stand te brengen. Tekst: Vertaling Youtube.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Sjamanen drum

DIEPE MEDITATIE – SJAMANEN DRUM

Een mooie effectieve, diepe meditatie is de meditatie met een ...
Projectiemechanisme in de praktijk

HET PROJECTIEMECHANISME IN DE PRAKTIJK – KAREN M. HAMAKER ZONDAG

In het boek 'Projectiemechanisme in de praktijk' legt Karen stap ...
becoming animal

BECOMING ANIMAL – DAVID ABRAM

Misschien ken je ook het eerste boek van David Abram, ...

639 HZ VOOR ECHTE LIEFDE

In verschillende culturen worden al eeuwenlang de helende tonen van ...
The Spell of the Sensuous

THE SPELL OF THE SENSUOUS – DAVID ABRAM

Ecoloog en filosoof David Abram onderzoekt met grote nieuwsgierigheid en ...
Een klein gebaar

KORTE FILM – EEN KLEIN GEBAAR

In dit korte filmpje zie je wat een klein gebaar ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download