KORTE DOCUMENTAIRE – STEP INSIDE THE CIRCLE

In deze korte documentaire ‘Step inside the circle‘ kun je zien wat trauma in je kindertijd met je doet. Het verandert de manier waarop we op de wereld reageren. Als we worden getriggerd, maken we keuzes die soms verwoestende gevolgen hebben. Je kunt hierbij denken aan huiselijk geweld, verslaving, moord en gevangenisstraf.

Ik zou ook opgesloten zitten

Ik zou ook zijn opgesloten als ik niet het voorrecht en het ondersteuningssysteem had gehad waar ik geluk mee had. Laten we het paradigma veranderen van hoe we de meest getraumatiseerde leden van onze samenleving opsluiten, isoleren en ontmenselijken.

Nadat Fritzi Horstman inzichten had verkregen door haar jeugdtrauma te verwerken, kon ze het getraumatiseerde kind zien in de mannen die ze ontmoette. Tijdens een bezoek aan een gevangenis besloot ze dat er iets aan gedaan moest worden. Ze zette het Compassion Prison Project op, waar Step inside the circle een onderdeel van is.

Trauma en gevangen zitten

Ze deed dit om een ​​licht te werpen op het probleem van kindertrauma. Hoe het speelt in het leven van de mannen en vrouwen die achter de tralies terechtkomen? Ook wil ze verandering teweeg te brengen in de manier waarop we omgaan met degenen die misdaad hebben begaan. Vanuit het huidige strafsysteem, dat houdt geen rekening met de getraumatiseerde achtergronden van gevangenen, naar een nieuwe aanpak die rekening houdt met het trauma uit de kindertijd. We moeten meer richten op het helen van de wonden uit het verleden, om echte hervormingen en een veiligere samenleving tot stand te brengen. Tekst: Vertaling Youtube.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

La Luna

KORTE FILM – LA LUNA

In de wereld van animatiefilms staat Pixar bekend om het ...
The Salt of the Earth

TRAILER – THE SALT OF THE EARTH

"The Salt of the Earth" is een reis door het ...

KORTE FILM – ALIKE

"Alike" is een korte animatiefilm die de nadruk legt op ...
Loved

KORTE FILM – LOVED

In de hartverwarmende video 'Loved' van BeecherFeature Productions wordt een ...

KORTE FILM – NAPO

In de bekroonde film "NAPO" worden kijkers meegenomen op een ...
arcade

KORTE FILM – CAINE’S ARCADE

"Caine's Arcade" is een korte documentaire die het hartverwarmende verhaal ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download