KORTE DOCUMENTAIRE – STEP INSIDE THE CIRCLE

In deze korte documentaire ‘Step inside the circle‘ kun je zien wat trauma in je kindertijd met je doet. Het verandert de manier waarop we op de wereld reageren. Als we worden getriggerd, maken we keuzes die soms verwoestende gevolgen hebben. Je kunt hierbij denken aan huiselijk geweld, verslaving, moord en gevangenisstraf.

Ik zou ook opgesloten zitten

Ik zou ook zijn opgesloten als ik niet het voorrecht en het ondersteuningssysteem had gehad waar ik geluk mee had. Laten we het paradigma veranderen van hoe we de meest getraumatiseerde leden van onze samenleving opsluiten, isoleren en ontmenselijken.

Nadat Fritzi Horstman inzichten had verkregen door haar jeugdtrauma te verwerken, kon ze het getraumatiseerde kind zien in de mannen die ze ontmoette. Tijdens een bezoek aan een gevangenis besloot ze dat er iets aan gedaan moest worden. Ze zette het Compassion Prison Project op, waar Step inside the circle een onderdeel van is.

Trauma en gevangen zitten

Ze deed dit om een ​​licht te werpen op het probleem van kindertrauma. Hoe het speelt in het leven van de mannen en vrouwen die achter de tralies terechtkomen? Ook wil ze verandering teweeg te brengen in de manier waarop we omgaan met degenen die misdaad hebben begaan. Vanuit het huidige strafsysteem, dat houdt geen rekening met de getraumatiseerde achtergronden van gevangenen, naar een nieuwe aanpak die rekening houdt met het trauma uit de kindertijd. We moeten meer richten op het helen van de wonden uit het verleden, om echte hervormingen en een veiligere samenleving tot stand te brengen. Tekst: Vertaling Youtube.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Ben je oké?

KORTE FILM – BEN JE OKE?

Het animatiefilmproject 'Ben je oké?' heeft op het Los Angeles ...
Het verlichten van pijn

KORTE FILM – HET VERLICHTEN VAN PIJN

Brené Brown benadrukt in deze RSA Short de essentie van ...
TIBETAANSE GENEZENDE FLUIT

TIBETAANSE GENEZENDE FLUIT

De betoverende klanken van de Tibetaanse genezende fluit hebben een ...
Muziek voor huisdieren

MUZIEK VOOR JE HUISDIER

Muziek voor je huisdier is niet alleen een trend, maar ...
Seed

KORTE FILM – THE SEED

“Once the seed of faith takes root, it cannot be ...
Shine

SHINE – FIA

Shine van Fia is een weergave van kracht, veerkracht en ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download