KORT FILMPJE – PUUR EN ONBEVANGEN

Hoe puur en onbevangen ben je nog als je klein bent. Je denkt niet na, over wat anderen van je vinden. Je bent niet bezig met val ik op en wat zullen ze dan over me zeggen. Je leeft vrij en beweegt met de flow. Je voelt je energie en stroomt met het leven mee.

Velen van ons zijn opgevoed door ouders die verwondingen met zich meedragen, waardoor ze vaak keken vanuit angst. De angst voor afwijzing, voor buiten de groep vallen en de meeste waren bezig met overleven in plaats van leven. Niet gek dus dat je conditionering ook veelal gebaseerd is op angst.

Terug naar ongedwongenheid

Jaren kun je worstelen en met jezelf aan de slag om weer wat innerlijke rust te ervaren. We willen allemaal terug naar dat puur en onbevangen leven dat vrij zijn. Gewoon mogen zijn wie je bent en doen wat je wil doen, kinderlijk en enthousiast. Misschien ben je zo ver van jezelf vandaan geraakt dat je niet eens meer weet hoe je flow en passie voelen. Ben je al jaren zoekende, naar wat jij nog echt leuk vind?

puur en onbevangen

Wat projecteer ik?

Als je zelf kinderen hebt, of een verlangen om nog kinderen te krijgen, vraag je dan eens af; “Projecteer ik mijn angst op mijn kind(eren)?”. Mogen ze vrij zijn en blijven wie ze zijn? Of moet ik eerlijk toegeven dat er dan toch een gevoel boven komt, als vader of moeder, wat gaat een ander hier van denken?

In onderstaand filmpje zie je hoe een schattige, kleine hummel, helemaal opgaat in de muziek en de emotie erachter. Puur vanuit gevoel reageren op wat ze hoort. Ze kijkt niet naar wat anderen vinden, een gevoel van schaamte is er niet. Ik geef toe dat we de hele kleine kinderen vaak nog wel laten dat is nog “schattig”. Maar als ze ouder worden, gaan we toch corrigeren en sturen “naar hoe het hoort”. Vraag jezelf eens eerlijk af; “Op wie of wat is dat “hoe het hoort op gebaseerd?” Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Life in a day

DOCUMENTAIRE – LIFE IN A DAY

'Life in a Day' is een documentaire die de diversiteit ...
Spiegel im Spiegel

SPIEGEL IM SPIEGEL – ARVO PÄRT

Spiegel im Spiegel van Arvo Pärt is een muzikaal meesterwerk ...
Eurielle Carry me

CARRY ME – EURIELLE

'Carry me' van Eurielle is een prachtig muziekstuk dat je ...
Kitbull

KORTE FILM – KITBULL

Kitbull is geregisseerd door Rosana Sullivan en geproduceerd door Kathryn ...
Adagio for Strings

ADAGIO FOR STRINGS – SAMUEL BARBER

Adagio for Strings van Samuel Barber is een compositie die ...
Free Solo

DOCUMENTAIRE – FREE SOLO

Free Solo uit 2018 vertelt het opmerkelijke verhaal van Alex ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download