KLANKSCHALEN – HELING MET GELUID

Als we weten dat alles een resonantiefrequentie heeft, dan hebben onze botten en organen ook allemaal een frequentie en hebben ze hun eigen vorm van bewustzijn. Als een deel van je lichaam niet optimaal werkt of niet goed aanvoelt, betekent dit dat de trilling uit balans is.

Genezen door klankschalen

Als je lichaam uit balans is, kunnen er ziektes ontstaan. Een ziekte wordt veroorzaakt door een blokkering, hierdoor kan bijvoorbeeld een orgaan niet meer op zijn gezonde frequentie trillen. Genezen door geluid werkt door geluidsgolven door je lichaam te sturen. De golven brengen harmonie, waardoor het evenwicht van je lichaam kan herstellen en genezen.

Bij geluidstherapie worden er klankschalen gebruikt. We kennen ze in alle vormen en maten, naast de metalen klankschalen zijn er ook kristallen klankschalen. Verschillende alternatieve genezers vinden dat het gebruik ervan een gunstig effect kan hebben op de genezing van je lichaam en geest. Vooral als je ze gebruikt in combinatie met positieve affirmaties, zoals mantra’s en zang.

“A person does not hear sound only through the ears; he hears sound through every pore of the body. It permeates the entire being, and according to its particular influence, either slows or quickens the rhythm of the blood circulation; it either awakens or soothes the nervous system” ― Hazrat Inayat Khan

Kristallen schalen

Dat geluid helend is, weten we al eeuwen lang. De kristallen klankschalen kennen we al van meer dan 4000 jaar en waren te vinden in onder andere China, maar ook in de oude beschavingen van India, Azië, Afrika en Europa.

Omdat onze lichamen gemaakt zouden zijn kristallijne structuren, is het logisch om klankschalen van kristal te gebruiken. Ze kunnen invloed hebben op alle organen en cellen van je lichaam. Ook word de hersengolf frequentie en bewustzijnstoestand positief geladen, door de trillingen die gemaakt worden tijdens een klankschaal mediatie. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Man in de rij

KORTE FILM – DE MAN IN DE RIJ

In ons leven zijn er momenten die ons bijblijven, niet ...
Liquid Mind

STRESS VERMINDEREN – LIQUID MIND

Liquid Mind is een muzikale reis die de luisteraar meeneemt ...
DE HERKENNING VAN DE ZIEL

DE HERKENNING VAN DE ZIEL

De herkenning van de ziel vindt plaats wanneer het bewuste ...
mong, reiziger voorbij de horizon

MONG, REIZIGER VOORBIJ DE HORIZON

Het verhaal van Mong, de weesjongen uit Oezbekistan, is een ...
Agenda van de kosmos

DE AGENDA VAN DE KOSMOS

De afgelopen jaren gebeurde er veel in de agenda van ...
Claude Debussy

CLAIR DE LUNE – CLAUDE DEBUSSY

Claude Debussy, een van de meest invloedrijke componisten van de ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download