KLANKSCHALEN – HELING MET GELUID

Als we weten dat alles een resonantiefrequentie heeft, dan hebben onze botten en organen ook allemaal een frequentie en hebben ze hun eigen vorm van bewustzijn. Als een deel van je lichaam niet optimaal werkt of niet goed aanvoelt, betekent dit dat de trilling uit balans is.

Genezen door klankschalen

Als je lichaam uit balans is, kunnen er ziektes ontstaan. Een ziekte wordt veroorzaakt door een blokkering, hierdoor kan bijvoorbeeld een orgaan niet meer op zijn gezonde frequentie trillen. Genezen door geluid werkt door geluidsgolven door je lichaam te sturen. De golven brengen harmonie, waardoor het evenwicht van je lichaam kan herstellen en genezen.

Bij geluidstherapie worden er klankschalen gebruikt. We kennen ze in alle vormen en maten, naast de metalen klankschalen zijn er ook kristallen klankschalen. Verschillende alternatieve genezers vinden dat het gebruik ervan een gunstig effect kan hebben op de genezing van je lichaam en geest. Vooral als je ze gebruikt in combinatie met positieve affirmaties, zoals mantra’s en zang.

“A person does not hear sound only through the ears; he hears sound through every pore of the body. It permeates the entire being, and according to its particular influence, either slows or quickens the rhythm of the blood circulation; it either awakens or soothes the nervous system” ― Hazrat Inayat Khan

Kristallen schalen

Dat geluid helend is, weten we al eeuwen lang. De kristallen klankschalen kennen we al van meer dan 4000 jaar en waren te vinden in onder andere China, maar ook in de oude beschavingen van India, Azië, Afrika en Europa.

Omdat onze lichamen gemaakt zouden zijn kristallijne structuren, is het logisch om klankschalen van kristal te gebruiken. Ze kunnen invloed hebben op alle organen en cellen van je lichaam. Ook word de hersengolf frequentie en bewustzijnstoestand positief geladen, door de trillingen die gemaakt worden tijdens een klankschaal mediatie. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Life in a day

DOCUMENTAIRE – LIFE IN A DAY

'Life in a Day' is een documentaire die de diversiteit ...
Spiegel im Spiegel

SPIEGEL IM SPIEGEL – ARVO PÄRT

Spiegel im Spiegel van Arvo Pärt is een muzikaal meesterwerk ...
Eurielle Carry me

CARRY ME – EURIELLE

'Carry me' van Eurielle is een prachtig muziekstuk dat je ...
Kitbull

KORTE FILM – KITBULL

Kitbull is geregisseerd door Rosana Sullivan en geproduceerd door Kathryn ...
Adagio for Strings

ADAGIO FOR STRINGS – SAMUEL BARBER

Adagio for Strings van Samuel Barber is een compositie die ...
Free Solo

DOCUMENTAIRE – FREE SOLO

Free Solo uit 2018 vertelt het opmerkelijke verhaal van Alex ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download