KIES VOOR JEZELF

Voel je je machteloos, heb je het idee dat je wordt overspoeld? Als je het gevoel van “keuze hebben” kwijt bent, word je meegevoerd in de emotie en voelt het alsof je geen sturing meer hebt. Terwijl als jij je beseft dat je altijd zelf een keuze hebt, voel je al je kracht weer terugkomen. Jij bent geen speelbal van de situatie of je emotie, jij hebt de controle. Je kunt zeggen; “Ik kies”.

Wat is jouw keuze?

Je kunt ervoor kiezen om een ​​vraag te stellen, een probleem op te lossen of om hulp te vragen. Maar je kunt er ook voor kiezen om te wandelen, te mediteren, de bloemen water te geven of je zegeningen te tellen. Je kunt er voor kiezen om te zwelgen in boosheid, of te gaan hardlopen. We maken ons druk, over dingen die buiten onze controle liggen. Het is verspilde moeite, je hebt er tenslotte geen invloed op. Nu je weet dat je een keuze hebt kun je het loslaten en hoef je je niet druk meer te maken.

“Freedom is control in your own life”

Ik had altijd sterk de neiging om alles te willen weten, om controle te hebben. Ik wilde niet alleen alles weten van bijvoorbeeld mijn partner, ik wilde overal bij betrokken zijn, zodat dat ik precies wist wat er aan de hand was.

Veiligheid

En nee, natuurlijk werkt het niet op die manier. Door mijn gevoel van veiligheid op te hangen aan details, mensen en dingen die ik niet kon controleren, gaf ik mijn eigen kracht weg. Toen ik het patroon inzag en erkende, kon ik leren anders te kiezen. Als ik meer veiligheid en zekerheid wil, zoek ik naar de dingen waar ik op vertrouw. Zoals mijn waarden, mijn sterke punten en mijn groei. Ik kijk niet naar de dingen die mis kunnen gaan. En als ik me meer vredig wil voelen, kies ik ervoor om liever tegen mezelf te praten, in plaats van met kritiek.

Trouw aan mezelf

Ik kies er nu bewust voor, om trouw te zijn aan mezelf. Ik kies er vandaag voor om blij te zijn en te genieten. Kies er dus elke dag weer voor, om dingen te zoeken waar je je goed bij voelt, begin vandaag nog. Doe het stap voor stap, zodat je uiteindelijk het leven kunt leiden wat jij wil. Laat je niet afleiden door je angsten, onzekerheden of schuldgevoelens. Het beste wat je kunt doen is; “SMILE”.

“Be happy and smile”

Kijk dit fantastische filmpje, het laat duidelijk zien hoe het werkt. Echt een eyeopener om goed over na te denken. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Charlie Chaplin

TOEN IK VAN MEZELF BEGON TE HOUDEN

Toen ik van mezelf begon te houden, zag ik in ...
Relatie met je moeder

DE INVLOED VAN DE RELATIE MET JE MOEDER

De eerste relatie die je hebt met een vrouw, is ...
KRACHT

KRACHT, HEB JIJ HEM WEGGEGEVEN?

We leven in een universum wat gebaseerd is op 'de ...
Soms voelen we ons

SOMS VOELEN WE ONS …

Soms voelen we ons eenzaam, nietomdat we alleen zijn, maar ...
giftige mensen

GIFTIGE MENSEN, HOE HERKEN JE ZE?

Je hebt vast wel eens gehoord van de term "giftige" ...
Toekomstige relatie

HOE KOMT HET DAT DE RELATIE TUSSEN OUDER EN KIND JE TOEKOMSTIGE RELATIES VORMT?

De liefdes partners die jij in je volwassen leven aantrekt, ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download