JOUW ESSENTIE GEREFLECTEERD

Soms helpt ‘het leven’ ons een handje door wanneer we helemaal vast zijn komen te zitten in een leven vanuit patronen, ver weg bij wie we werkelijk Zijn, iemand op ons pad te zetten die iets in ons raakt waardoor we ineens wakker worden.

Waar we voor de ontmoeting nog ‘gewoon’ ons leven leefden – en eigenlijk ongelukkig waren, maar dit maar voor lief namen omdat we niet beter wisten – daar zijn we na de ontmoeting ineens wakker en kunnen we niet meer verder op de manier zoals we dat voor de ontmoeting deden. Ineens ‘zien’ we onszelf en ons leven waarin we ons bezighielden met ‘alsof doen’.

Wakker worden

Bijna altijd voelt deze ontmoeting als een zuivere verbinding. We voelen ineens iets wat zoveel kern en diepgang heeft, waardoor alle bijzaken die eerst hoofdzaak leken, ook echt bijzaak worden.

“Awareness is the first step in healing.”

Dean Ornish

Iemand spiegelt in ons een stuk essentie, waardoor we hierna niet anders meer kunnen dan voortborduren op dat stuk wat zo zuiver voelt en ons uitnodigt om steeds meer onsZelf te ontdekken en te Zijn. Deze ontmoeting, die ik hierboven beschrijf, komt veel voor en mensen beschrijven het gevoel bij zo’n iemand als vertrouwd en dichtbij.

Jouw essentie

De verbinding is bijna altijd helemaal zonder karmische belasting, omdat deze ons natuurlijk eerder terug zouden laten vluchten naar de oude situatie die dan ineens een stuk veiliger aanvoelt. Nee, de uitdagingen komen altijd na deze ontmoeting en het meestal korte contact. Dan nemen we ineens beslissingen die ons steeds dichter bij onsZelf zullen brengen en een leven dat werkelijk bij ons past. Ons leven staat -even- op z’n kop, omdat er iets wezenlijks is veranderd in ons en alles zich daar uiteindelijk naar mag vormen.

“Be present in all things and thankful for all things.”

Maya Angelou

Degene die ervoor heeft gezorgd dat we wakker werden en werden geraakt in onze essentie, zal in de meeste gevallen weer uit ons leven verdwijnen. Ze hebben elkaar iets moois laten zien en iets moois gegeven. En de een zal hier ook daadwerkelijk iets mee doen, ten behoeve van zichzelf, en de ander soms niet, of wat minder duidelijk. Dat is oké.

Verlangen naar waarachtigheid en zuiverheid

Zo’n boodschapper van iets wat werkelijk, waar en zuiver is. En ons dat ook laat zien in onszelf, is waardevol en bijzonder. We kunnen en willen geen genoegen meer nemen met opvulling van leegte door onbelangrijkheden zoals we dat vroeger deden, maar voelen verlangen naar onsZelf zijn en zuivere verbinding. Auteur: Mirella Suurhoff.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

KEUZE

KIES VOOR JEZELF

Voel je je machteloos, heb je het idee dat je ...
Tot het pijn doen

LIEFDE TOT HET PIJN DOET

Ik weet nog goed hoe het voelde toen ik wakker ...
Onveilige hechting

RELATIE VANUIT ONVEILIGE HECHTING

Als je op aarde komt, is alles nieuw. Alles is ...

WAT MAAKT JE RELATIE VERBREKEN ZO ZWAAR?

Je relatie verbreken en liefdesverdriet kan emotioneel zwaar en hartverscheurend ...
Maak me gelukkig

‘MAAK ME GELUKKIG’

Denk jij weleens na over de woorden die je gebruikt ...
Relatieproblemen

RELATIEPROBLEMEN, EEN SYMPTOOM VAN ONVOLDOENDE BEWUSTZIJN

De afgelopen jaren is mij steeds meer duidelijk geworden over ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download