JOUW ESSENTIE GEREFLECTEERD

Soms helpt ‘het leven’ ons een handje door wanneer we helemaal vast zijn komen te zitten in een leven vanuit patronen, ver weg bij wie we werkelijk Zijn, iemand op ons pad te zetten die iets in ons raakt waardoor we ineens wakker worden.

Waar we voor de ontmoeting nog ‘gewoon’ ons leven leefden – en eigenlijk ongelukkig waren, maar dit maar voor lief namen omdat we niet beter wisten – daar zijn we na de ontmoeting ineens wakker en kunnen we niet meer verder op de manier zoals we dat voor de ontmoeting deden. Ineens ‘zien’ we onszelf en ons leven waarin we ons bezighielden met ‘alsof doen’.

Wakker worden

Bijna altijd voelt deze ontmoeting als een zuivere verbinding. We voelen ineens iets wat zoveel kern en diepgang heeft, waardoor alle bijzaken die eerst hoofdzaak leken, ook echt bijzaak worden.

“Awareness is the first step in healing.”

Dean Ornish

Iemand spiegelt in ons een stuk essentie, waardoor we hierna niet anders meer kunnen dan voortborduren op dat stuk wat zo zuiver voelt en ons uitnodigt om steeds meer onsZelf te ontdekken en te Zijn. Deze ontmoeting, die ik hierboven beschrijf, komt veel voor en mensen beschrijven het gevoel bij zo’n iemand als vertrouwd en dichtbij.

Jouw essentie

De verbinding is bijna altijd helemaal zonder karmische belasting, omdat deze ons natuurlijk eerder terug zouden laten vluchten naar de oude situatie die dan ineens een stuk veiliger aanvoelt. Nee, de uitdagingen komen altijd na deze ontmoeting en het meestal korte contact. Dan nemen we ineens beslissingen die ons steeds dichter bij onsZelf zullen brengen en een leven dat werkelijk bij ons past. Ons leven staat -even- op z’n kop, omdat er iets wezenlijks is veranderd in ons en alles zich daar uiteindelijk naar mag vormen.

“Be present in all things and thankful for all things.”

Maya Angelou

Degene die ervoor heeft gezorgd dat we wakker werden en werden geraakt in onze essentie, zal in de meeste gevallen weer uit ons leven verdwijnen. Ze hebben elkaar iets moois laten zien en iets moois gegeven. En de een zal hier ook daadwerkelijk iets mee doen, ten behoeve van zichzelf, en de ander soms niet, of wat minder duidelijk. Dat is oké.

Verlangen naar waarachtigheid en zuiverheid

Zo’n boodschapper van iets wat werkelijk, waar en zuiver is. En ons dat ook laat zien in onszelf, is waardevol en bijzonder. We kunnen en willen geen genoegen meer nemen met opvulling van leegte door onbelangrijkheden zoals we dat vroeger deden, maar voelen verlangen naar onsZelf zijn en zuivere verbinding. Auteur: Mirella Suurhoff.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Feedback

HOE ONTVANG JE FEEDBACK?

Hoe ontvang je feedback, want dat is een kunst op ...
codependentie

HAAR SPROOKJE VAN CODEPENDENTIE

Eens was er een meisje dat leefde in de betoverende ...
IK ZAL AAN JE DENKEN

IK ZAL AAN JE DENKEN TOT HET GEEN PIJN MEER DOET

Deze ene zin dekt de zware lading die ik ervoer ...
Je bent precies goed

JE BENT PRECIES GOED

Op het pad van zelfacceptatie, de weg naar je bent ...
Respect

RESPECT ALS BASIS VOOR VERBINDING

Respect, integriteit en eerlijkheid vormen wat mij betreft de essentiële ...
LIEFDE IS WIE IK BEN

LIEFDE IS WIE IK BEN

Liefde is wie ik ben. Geduld kwam op bezoek en herinnerde ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download