JIJ ZIT FOUT, NIET IK!

Het is zo makkelijk om de schuld aan de ander te geven. Als hij nu eens … Als zij nu maar … Je ego houdt ervan om alles buiten te houden en niet naar zichzelf te hoeven kijken. Jij zit fout, niet ik. Het lijkt veilig, maar stopt ook alle groei.

De waarheid onder ogen komen

Ik gaf al mijn ex-partners de schuld van emotioneel niet beschikbaar zijn. Toen ik mijn pad van bewustwording begon te gaan, moest ik de waarheid onder ogen zien, ik was het ook. Ik was gedissocieerd, niet beschikbaar en leefde vanuit mijn ego, in angst.

Hoe kon ik kwetsbaar contact maken? Ik was niet verbonden met mezelf. Ik zat vast in valse overtuigingen en mijn conditionering die ik overnam van mijn gewonde ouders.

Jij zit fout

Niemand begreep me en ik voelde me alleen en in de steek gelaten. Ik ging naar een psycholoog met mijn wonden, maar ook daar vond ik het niet. Waarom snapt niemand wat ik bedoel en voel? Eigenlijk werd het steeds erger en wist ik zeker dat het allemaal anders in elkaar zit. Ik wilde geen symptomen bestrijden, maar ken tot de kern.

Neem het over van je ego

Het kost veel toewijding, steeds weer doorgaan en blijven oefenen. Dag in dag uit, je ego vertellen dat jij nu de baas bent en je echt gaat doen wat je jezelf hebt voorgenomen. Ongemak, pijn, leegte, tranen, nog meer pijn. Ik moest hard werken om te veranderen patronen te doorbreken, helaas bestaat er echt geen quick fix.

Ik kon niets meer buiten mij zoeken, daar zou ik het nooit gaan vinden. Dagen alleen, door de pijn heen, niets meer dempen en volledig eerlijk zijn tegen mijzelf.

Je leert om getuige te zijn in plaats van slachtoffer. Je gaat jezelf zien voor wie je werkelijk bent. Kijken naar welke rol heb ik gespeeld tot nu toe? Wat is mijn aandeel? Hoe kan ik het anders doen? En wie wil ik zijn. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

BEN JE DE EMOTIE, OF ERVAAR JE DE EMOTIE?

Je emoties kun je zien als feedback. Boosheid, angst, blijdschap ...

‘IK BEN HET NIET WAARD’

Misschien heb je weleens gehoord van de term codependentie. Codependentie ...
Mijn ouders snappen me niet

MIJN OUDERS SNAPPEN ME NIET

Ik weet dat jij hard aan het werk bent met ...
Manipulatie van je ouders

DE MANIPULATIE VAN JE OUDERS

Als je bent opgegroeid in een disfunctionele familie, dan was ...

AL JONG PRESTEREN VOOR LIEFDE

In het gezin waarin ik opgroeide, was studie belangrijk. Mijn ...
RELATIEPATROON DOORBREKEN

RELATIEPATROON DOORBREKEN

Het doorbreken van een relatiepatroon is mogelijk, door een wezenlijke ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download