JIJ ZIT FOUT, NIET IK!

Het is zo makkelijk om de schuld aan de ander te geven. Als hij nu eens … Als zij nu maar … Je ego houdt ervan om alles buiten te houden en niet naar zichzelf te hoeven kijken. Jij zit fout, niet ik. Het lijkt veilig, maar stopt ook alle groei.

De waarheid onder ogen komen

Ik gaf al mijn ex-partners de schuld van emotioneel niet beschikbaar zijn. Toen ik mijn pad van bewustwording begon te gaan, moest ik de waarheid onder ogen zien, ik was het ook. Ik was gedissocieerd, niet beschikbaar en leefde vanuit mijn ego, in angst.

Hoe kon ik kwetsbaar contact maken? Ik was niet verbonden met mezelf. Ik zat vast in valse overtuigingen en mijn conditionering die ik overnam van mijn gewonde ouders.

Jij zit fout

Niemand begreep me en ik voelde me alleen en in de steek gelaten. Ik ging naar een psycholoog met mijn wonden, maar ook daar vond ik het niet. Waarom snapt niemand wat ik bedoel en voel? Eigenlijk werd het steeds erger en wist ik zeker dat het allemaal anders in elkaar zit. Ik wilde geen symptomen bestrijden, maar ken tot de kern.

Neem het over van je ego

Het kost veel toewijding, steeds weer doorgaan en blijven oefenen. Dag in dag uit, je ego vertellen dat jij nu de baas bent en je echt gaat doen wat je jezelf hebt voorgenomen. Ongemak, pijn, leegte, tranen, nog meer pijn. Ik moest hard werken om te veranderen patronen te doorbreken, helaas bestaat er echt geen quick fix.

Ik kon niets meer buiten mij zoeken, daar zou ik het nooit gaan vinden. Dagen alleen, door de pijn heen, niets meer dempen en volledig eerlijk zijn tegen mijzelf.

Je leert om getuige te zijn in plaats van slachtoffer. Je gaat jezelf zien voor wie je werkelijk bent. Kijken naar welke rol heb ik gespeeld tot nu toe? Wat is mijn aandeel? Hoe kan ik het anders doen? En wie wil ik zijn. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

WEERSTAND

WEERSTAND, WAT IS JE EIGEN INVLOED?

Als ik tegen je zou zeggen; 'kies een fijn gevoel', ...
SLACHTOFFERMENTALITEIT

SLACHTOFFERROL, STOP ERMEE!

Waarom zit ik in de slachtofferrol? Hoe ben ik hierin ...
Wat is waar

WAT IS WAAR? IK RAAK IN DE WAR

Heb je weleens gehoord van gaslighting? De ander ontkent dat ...
Ik ervaar een trigger

HELP, IK ERVAAR EEN TRIGGER

Elke ervaring en alles wat je hebt meegemaakt wordt opgeslagen. ...

WAAROM BLIJF JE WROK VOELEN?

Een sterk, maar negatief gevoel is wrok. Wrok is eigenlijk ...
Zelfverraad

ZELFVERRAAD IS LIEFDE

Als kind leer je dat zelfverraad normaal is. Bewust of ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download