JIJ ZIT FOUT, NIET IK!

Het is zo makkelijk om de schuld aan de ander te geven. Als hij nu eens … Als zij nu maar … Je ego houdt ervan om alles buiten te houden en niet naar zichzelf te hoeven kijken. Jij zit fout, niet ik. Het lijkt veilig, maar stopt ook alle groei.

De waarheid onder ogen komen

Ik gaf al mijn ex-partners de schuld van emotioneel niet beschikbaar zijn. Toen ik mijn pad van bewustwording begon te gaan, moest ik de waarheid onder ogen zien, ik was het ook. Ik was gedissocieerd, niet beschikbaar en leefde vanuit mijn ego, in angst.

Hoe kon ik kwetsbaar contact maken? Ik was niet verbonden met mezelf. Ik zat vast in valse overtuigingen en mijn conditionering die ik overnam van mijn gewonde ouders.

Jij zit fout

Niemand begreep me en ik voelde me alleen en in de steek gelaten. Ik ging naar een psycholoog met mijn wonden, maar ook daar vond ik het niet. Waarom snapt niemand wat ik bedoel en voel? Eigenlijk werd het steeds erger en wist ik zeker dat het allemaal anders in elkaar zit. Ik wilde geen symptomen bestrijden, maar ken tot de kern.

Neem het over van je ego

Het kost veel toewijding, steeds weer doorgaan en blijven oefenen. Dag in dag uit, je ego vertellen dat jij nu de baas bent en je echt gaat doen wat je jezelf hebt voorgenomen. Ongemak, pijn, leegte, tranen, nog meer pijn. Ik moest hard werken om te veranderen patronen te doorbreken, helaas bestaat er echt geen quick fix.

Ik kon niets meer buiten mij zoeken, daar zou ik het nooit gaan vinden. Dagen alleen, door de pijn heen, niets meer dempen en volledig eerlijk zijn tegen mijzelf.

Je leert om getuige te zijn in plaats van slachtoffer. Je gaat jezelf zien voor wie je werkelijk bent. Kijken naar welke rol heb ik gespeeld tot nu toe? Wat is mijn aandeel? Hoe kan ik het anders doen? En wie wil ik zijn. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Hectiek van alle dag

HECTIEK VAN ALLE DAG

In de drukte en hectiek van alledag kan het een ...
Zelfafwijzing

ZELFAFWIJZING, WAAR KOMT HET VANDAAN?

Wanneer we onszelf fysiek willen leren kennen, kijken we vaak ...
Pijnlichaam

PIJNLICHAAM, BEVRIJD JE EGO

Ieder van ons draagt een pijnlichaam met zich mee, wat ...
Neuroceptie

EEN VERSTOORDE NEUROCEPTIE

Als baby kon je je moeder feilloos herkennen. Ze vertegenwoordigde ...
voornemens

WAAROM HOUDEN WE GOEDE VOORNEMENS NIET VOL?

Het fenomeen van voornemens die worden belemmerd door patronen waar ...
Erbij horen

ERBIJ HOREN OF GEÏSOLEERD ZIJN?

Het tegenovergestelde van erbij horen is het gevoel van isolatie ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download