JIJ MAG ALLES ZIJN – GRIET OP DE BEECK

In het boek ‘Jij mag alles zijn’ kruip je helemaal in de huid van de 9-jarige Lexi. Je beleeft wat ze meemaakt en denkt. Je voelt haar twijfels. Al lezende snap je hoe een 9-jarige de problemen in ‘de grotemensenwereld’ beleeft en hoeveel moeite ze moet doen om het een plek te geven.

Er zijn veel foto’s van vroeger

“Vroeger werd er gelachen en feestgevierd. Dat dénkt Lexi niet alleen, dat wéét ze, want er bestaan foto’s van. Van mama in een kanariegele jurk, een sigaret in de ene hand, een glas in de andere. Ze kijkt recht in de camera en steekt haar tong uit. Niet om gemeen te zijn, maar om gek te doen, dat kan je zien. En er is er een van mama die danst terwijl iedereen kijkt. En van mama die op papa’s knieën zit terwijl ze allebei praten met andere mensen die maar half op de foto staan. Halve mensen die ze waarschijnlijk zijn vergeten. Lexi heeft ze in elk geval nooit gezien. Maar dat is allemaal heel lang geleden. Lexi was toen nog niet geboren, en Lexi vindt dat ze al heel lang heeft geleefd. Zij wel, dat is het probleem.”

Jij mag alles zijn

Het boek ‘Jij mag alles zijn’ is een verhaal voor kinderen, maar ook voor volwassenen die mee willen kijken in het hoofd van een negenjarige. Het is een ontroerend boek over een meisje dat dapper doet wat ze denkt dat van haar verwacht wordt, zelfs als dat ingewikkelde dingen zijn. Je leest hoe pleasegedrag ontstaat en hoe ze steeds verder van zichzelf verwijdert.

Griet op de Beeck heeft nog meer boeken geschreven waaronder: Vele hemels boven de zevende (2013), Kom hier dat ik u kus (2014), Gij nu (2016), Het beste wat we hebben (2017) en Let op mijn woorden (2019), waarvan meer dan een miljoen exemplaren zijn verkocht.

Gezien de feiten

Griet op de Beeck won De Bronzen Uil Publieksprijs in 2013. En in 2018 schreef ze het Boekenweekgeschenk Gezien de feiten. Haar tweede, Kom hier dat ik u kus, is een bestseller en werd genomineerd voor de NS Publieksprijs. Auteur: Madeleine van Mourik.

Jij mag alles zijn is verkrijgbaar via o.a Bol.com voor 16,99.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Joshua Bell

EXPERIMENT – JOSHUA BELL

Joshua Bell is een van 's werelds grootste violisten. Zijn ...

ADEMOEFENINGEN – MAX STROM

Als je ontspannen bent, heb je een rustige buikademhaling en ...
Step inside the circle

KORTE DOCUMENTAIRE – STEP INSIDE THE CIRCLE

In deze korte documentaire 'Step inside the circle' kun je ...
Frequentie 936 Hz

HEEL JE HART MET FREQUENTIE 639 HZ

De frequentie 639 Hz is ook wel de frequentie van ...
Be a Mr. Jensen

KORT FILMPJE – BE A MR. JENSEN

In dit korte filmpje 'Be a mr. Jensen' zie je ...
Look beyond borders

LOOK BEYOND BORDERS – 4 MINUTEN EXPERIMENT

Twintig jaar geleden ontdekte psycholoog Arthur Aron dat elkaar 4 ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download