JIJ MAG ALLES ZIJN – GRIET OP DE BEECK

In het boek ‘Jij mag alles zijn’ kruip je helemaal in de huid van de 9-jarige Lexi. Je beleeft wat ze meemaakt en denkt. Je voelt haar twijfels. Al lezende snap je hoe een 9-jarige de problemen in ‘de grotemensenwereld’ beleeft en hoeveel moeite ze moet doen om het een plek te geven.

Er zijn veel foto’s van vroeger

“Vroeger werd er gelachen en feestgevierd. Dat dénkt Lexi niet alleen, dat wéét ze, want er bestaan foto’s van. Van mama in een kanariegele jurk, een sigaret in de ene hand, een glas in de andere. Ze kijkt recht in de camera en steekt haar tong uit. Niet om gemeen te zijn, maar om gek te doen, dat kan je zien. En er is er een van mama die danst terwijl iedereen kijkt. En van mama die op papa’s knieën zit terwijl ze allebei praten met andere mensen die maar half op de foto staan. Halve mensen die ze waarschijnlijk zijn vergeten. Lexi heeft ze in elk geval nooit gezien. Maar dat is allemaal heel lang geleden. Lexi was toen nog niet geboren, en Lexi vindt dat ze al heel lang heeft geleefd. Zij wel, dat is het probleem.”

Jij mag alles zijn

Het boek ‘Jij mag alles zijn’ is een verhaal voor kinderen, maar ook voor volwassenen die mee willen kijken in het hoofd van een negenjarige. Het is een ontroerend boek over een meisje dat dapper doet wat ze denkt dat van haar verwacht wordt, zelfs als dat ingewikkelde dingen zijn. Je leest hoe pleasegedrag ontstaat en hoe ze steeds verder van zichzelf verwijdert.

Griet op de Beeck heeft nog meer boeken geschreven waaronder: Vele hemels boven de zevende (2013), Kom hier dat ik u kus (2014), Gij nu (2016), Het beste wat we hebben (2017) en Let op mijn woorden (2019), waarvan meer dan een miljoen exemplaren zijn verkocht.

Gezien de feiten

Griet op de Beeck won De Bronzen Uil Publieksprijs in 2013. En in 2018 schreef ze het Boekenweekgeschenk Gezien de feiten. Haar tweede, Kom hier dat ik u kus, is een bestseller en werd genomineerd voor de NS Publieksprijs. Auteur: Madeleine van Mourik.

Jij mag alles zijn is verkrijgbaar via o.a Bol.com voor 16,99.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

DE HERKENNING VAN DE ZIEL

DE HERKENNING VAN DE ZIEL

De herkenning van de ziel vindt plaats wanneer het bewuste ...
mong, reiziger voorbij de horizon

MONG, REIZIGER VOORBIJ DE HORIZON

Het verhaal van Mong, de weesjongen uit Oezbekistan, is een ...
Agenda van de kosmos

DE AGENDA VAN DE KOSMOS

De afgelopen jaren gebeurde er veel in de agenda van ...
Claude Debussy

CLAIR DE LUNE – CLAUDE DEBUSSY

Claude Debussy, een van de meest invloedrijke componisten van de ...
Sexual energy exchange

SEXUAL ENERGY EXCHANGE

Alles is energie, en energie is overal. Als empaat absorberen ...
5 apen experiment

WAT IS HET 5 APEN EXPERIMENT?

Heb je wel eens gehoord van het verhaal van het ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download