Voor degene die de verantwoordelijkheid neemt om zichzelf te helen en emoties te reguleren, kan de overgangsfase behoorlijk uitdagend zijn. Het aanleren van nieuw gedrag, vooral wanneer dit in het begin nog meer spanning of conflicten veroorzaakt, kan ontmoedigend zijn. Jezelf helen vraagt om compassie, moed en doorzettingsvermogen om vast te houden aan de beslissing om te veranderen.
In de beginfase kan het voelen alsof je in een onbekend terrein navigeert, waar de oude, vertrouwde manieren van reageren niet langer de standaard zijn. Het is normaal om te ervaren dat degenen om je heen, met name je partner, reageren op deze verandering met onbegrip of zelfs weerstand.
Nieuwe gewoonten aanleren
Nieuwe gewoonten aanleren, vooral die gericht zijn op zelfregulatie en emotioneel welzijn, vergt tijd en consistentie. Het is niet ongewoon dat degenen die deze veranderingen initiëren, zichzelf onderweg tegenkomen en merken dat ze terugvallen in oude patronen. Dit kan leiden tot gevoelens van zelfkritiek en frustratie.
Het is belangrijk om compassie te hebben voor jezelf gedurende dit proces. Herinner jezelf eraan dat je deze veranderingen in de eerste plaats voor jezelf en je persoonlijke groei aanbrengt. Het is een reis van zelfontdekking en zelfzorg, en het is normaal om hobbels op de weg tegen te komen.
Voel compassie voor jezelf
Blijf je richten op je eigen welzijn en groei, zelfs als het moeilijk is. Door herhaaldelijk te benadrukken dat deze veranderingen een positieve impact hebben op jouw leven en niet als een afwijzing van de ander bedoeld zijn, kun je de communicatie open houden en samenwerken aan het creëren van een gezonde dynamiek in de relatie. Auteur: Madeleine van Mourik.
Leuk artikel? Deel het!
Schrijf je in voor onze
NIEUWSBRIEF!
Gerelateerde artikelen
Groei, Helen
|CRANIO SACRAAL THERAPIE EN BLOKKADES
Groei, Verbinding
|BRENGT WHATSAPP STRESS OF GEMAK?
Groei, Helen
|WEETJES OVER JE DARMEN
Groei, Meditatie
|DE HELDERE KIJK VAN ANSELM GRUN
Schrijf je in voor onze
NIEUWSBRIEF!