JEZELF HELEN VRAAGT OM COMPASSIE

Voor degene die de verantwoordelijkheid neemt om zichzelf te helen en emoties te reguleren, kan de overgangsfase behoorlijk uitdagend zijn. Het aanleren van nieuw gedrag, vooral wanneer dit in het begin nog meer spanning of conflicten veroorzaakt, kan ontmoedigend zijn. Jezelf helen vraagt om compassie, moed en doorzettingsvermogen om vast te houden aan de beslissing om te veranderen.

In de beginfase kan het voelen alsof je in een onbekend terrein navigeert, waar de oude, vertrouwde manieren van reageren niet langer de standaard zijn. Het is normaal om te ervaren dat degenen om je heen, met name je partner, reageren op deze verandering met onbegrip of zelfs weerstand.

Nieuwe gewoonten aanleren

Nieuwe gewoonten aanleren, vooral die gericht zijn op zelfregulatie en emotioneel welzijn, vergt tijd en consistentie. Het is niet ongewoon dat degenen die deze veranderingen initiëren, zichzelf onderweg tegenkomen en merken dat ze terugvallen in oude patronen. Dit kan leiden tot gevoelens van zelfkritiek en frustratie.

Het is belangrijk om compassie te hebben voor jezelf gedurende dit proces. Herinner jezelf eraan dat je deze veranderingen in de eerste plaats voor jezelf en je persoonlijke groei aanbrengt. Het is een reis van zelfontdekking en zelfzorg, en het is normaal om hobbels op de weg tegen te komen.

Voel compassie voor jezelf

Blijf je richten op je eigen welzijn en groei, zelfs als het moeilijk is. Door herhaaldelijk te benadrukken dat deze veranderingen een positieve impact hebben op jouw leven en niet als een afwijzing van de ander bedoeld zijn, kun je de communicatie open houden en samenwerken aan het creëren van een gezonde dynamiek in de relatie. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

LOSLATEN

LOSLATEN, ZIE HET POSITIEVE IN ALLES

Loslaten is een veelgehoorde term die ik zelf nogal 'ongrijpbaar' ...
Cranio sacraal en de psoas

CRANIO SACRAAL THERAPIE EN DE PSOAS

Cranio sacraal therapie is een zachte, hands-on benadering die gericht ...
Anders zijn

ANDERS ZIJN

Gillian is een zevenjarig meisje dat op school niet stil ...
HET SYMPATHISCHE EN PARASYMPATHISCHE ZENUWSTELSEL

HET SYMPATHISCHE EN PARASYMPATHISCHE ZENUWSTELSEL

Laten we eens duiken in het gebied van ons zenuwstelsel, ...

BEWUSTZIJNSLESSEN VAN ASSEPOESTER

Welke lessen kunnen we leren als we kijken naar het ...
emotioneel volwassen worden

EMOTIONEEL VOLWASSEN DRAAIT OM ZELFBEWUSTZIJN

Emotioneel volwassen worden is een diepgaand proces dat draait om ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download