JE GEDRAG EN PATRONEN DOORZIEN

Het maakte me niet uit op dat moment of ik dood zou gaan. Mijn ‘donkere nacht van de ziel‘ was zo zwaar en uitzichtloos. Ik voelde me losgekoppeld van mezelf en de mensen om me heen en wilde mijn bed niet meer uit. Niets had nog zin of nut, ik voelde me alleen en doodongelukkig. Het liefst wilde ik naar het buitenland en gewoon opnieuw beginnen. Ik wilde het leven zoals ik het kende, niet meer leven, het was genoeg geweest. Ik wilde mijn patronen doorzien.

Burn-out of depressie

Als diagnose zouden ze zeker gekomen zijn met een depressie of burn-out. Echter, ik was niet depressief en had ook geen burn-out. Ik was ‘wakker geworden‘ met mijn eigen gedrag en patronen. Ik werd wakker met de realiteit dat ik geconditioneerd was om bepaalde dingen te geloven, waar ik helemaal niet meer mee resoneerde.

Het grootste deel van mijn leven heb ik op de automatische piloot geleefd. Alles overkwam me, zo dacht ik. Ik leefde vanuit een codependentie-conditionering, compleet afhankelijk van de buitenwereld.

Traumabanden

Als ik om me heen kijk zie ik dat we in een proces van ontwaken zitten met zijn allen. We zien in dat traumabanden verheerlijkt zijn tot sprookjes en dat we onszelf verraden hebben voor de liefde. We hebben onszelf verraden om ergens bij te horen, wat heel disfunctioneel en beschadigend is. Eindelijk gaan we ons herinneren wie we werkelijk zijn.

Patronen doorzien

Als je het mij vraagt, zou binnen de GGZ nog veel meer gekeken mogen worden naar spiritualiteit. We vertellen mensen dat ze geestesziek zijn en delen labels uit. We vergeten te kijken naar wat de echte reden is dat je het liefst op bed wil blijven liggen. Wat maakt dat je je baan niet durft op te zeggen, die je eigenlijk leegzuigt? Wat is de reden waarom je je ongelukkig of onbegrepen voelt in relaties? Er is een reden waarom je niet weet wie je werkelijk bent en je wil ontdekken wie je bent kwijtgeraakt.

Ik zie jou

Als je jezelf hierin herkent, wil ik je zeggen: ‘ik zie jou’. Ik weet als geen ander hoe beangstigend en eenzaam het kan voelen. Misschien wil je niemand meer zien en heb je je afgezonderd. Weet dat het mooiste geschenk dat je jezelf kunt geven het proces van bewustwording is. Het is de weg naar vrijheid en authenticiteit. Je verlaat de automatische piloot stand, de overlevingsmodus, om weer voluit te leven vanuit liefde. Het is het waard, dat beloof ik je. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

crontrole

CONTROLEDRANG EN INNERLIJKE STRIJD

Controledrang, het verlangen om situaties, mensen en omgevingen te beheersen, ...
BELLE EN HET BEEST

DE LES VAN BELLE EN HET BEEST

In de magische wereld van Disney, waar sprookjes en betovering ...
gouden kind

DE LASTEN VAN HET ‘GOUDEN KIND’

Het 'gouden kind' binnen een gezin draagt vaak een zware ...
PERFECTIONISME

PERFECTIONISME, HERKEN JIJ JEZELF?

Je hoort mensen zeggen; 'Ik ben een perfectionist'. Perfectionisme wordt ...

WAT DOET STRESS MET JE?

In ons moderne leven worden we vaak overspoeld door stressoren, ...
Depressie en trauma

HOE ZIJN DEPRESSIE EN TRAUMA VERBONDEN?

Depressie en trauma kunnen nauw met elkaar verbonden zijn, en ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download