INTERVIEW LIVING LUMINARIES – ECKHART TOLLE

Eckhart Tolle kennen we van het boek “De kracht van het Nu“. Dit is hét spirituele boek van het afgelopen decennium. Het beschrijft een boodschap die wereldwijd al miljoenen mensen bewuster heeft gemaakt. Wat Tolle je in deze wereldwijde bestseller leert, is dat je door te leven in het Nu jij de liefde, geluk, creativiteit en innerlijke stilte kunt vinden. Hij nodigt je uit om jezelf van je verstand te bevrijden.

De kern van wat Eckhart Tolle’s ons wil leren, is de transformatie van het menselijk bewustzijn, een wereldwijd spiritueel ontwaken. Hij geeft je het geheim voor innerlijke vrede. Een eye-opener daarin is; “Je bent je denken niet”. Verlos jezelf van de pijn. Je innerlijke kracht ligt in het NU. En zodra je in het NU bent, kun je jezelf totaal omarmen en ervaar je vreugde.

“Voor veel mensen nemen verleden en toekomst veel meer van hun aandacht dan het huidige moment. Ze zien het essentiële feit over het hoofd dat het leven en het huidige moment synoniem zijn, dat alles wat je ooit hebt of ervaart het Nu is. Als we niet in het NU zijn verliezen we het contact met wie we in essentie zijn, voorbij gedachten en mentale beelden, en dus voelen we ons niet meer volledig levend en zijn onze acties verstoken van liefde, vreugde en creativiteit. Het huidige moment geeft je toegang tot spiritueel ontwaken. Kijk maar, of luister gewoon naar de geluiden. Kijk naar de schoonheid van dingen zonder ze te benoemen. Dan krijg je een glimp van zelfrealisatie.”

Eckhart Tolle

Living Luminaries

In 2005 werd Eckhart Tolle geïnterviewd door de 23-jarige acteur Sean A. Mulvihill voor de documentaire “Living Luminaries: On the Serious Business of Happiness”.

In de tweedaagse interview sessie van Living Luminaries, gaf Eckhart Tolle les over tientallen onderwerpen die betrekking hadden op Sean, een jonge man die zijn weg in de wereld vond. In deze video van 98 minuten bespreekt Eckhart hoe om te gaan met ziekte en verlies. Hoe je romantische relaties kunt aangaan. Hoe je dingen in de wereld kunt bereiken zonder erin te verdwalen. En hij geeft enig inzicht in hoe hij leefde na zijn ontwaken, maar voordat hij “De kracht van het Nu” schreef. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

La Luna

KORTE FILM – LA LUNA

In de wereld van animatiefilms staat Pixar bekend om het ...
The Salt of the Earth

TRAILER – THE SALT OF THE EARTH

"The Salt of the Earth" is een reis door het ...

KORTE FILM – ALIKE

"Alike" is een korte animatiefilm die de nadruk legt op ...
Loved

KORTE FILM – LOVED

In de hartverwarmende video 'Loved' van BeecherFeature Productions wordt een ...

KORTE FILM – NAPO

In de bekroonde film "NAPO" worden kijkers meegenomen op een ...
arcade

KORTE FILM – CAINE’S ARCADE

"Caine's Arcade" is een korte documentaire die het hartverwarmende verhaal ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download